Pentru început, nu le speriați.
PUNCTE CHEIE:
- Evitați să vă lăsați pisica să se plictisească. Folosiți modalități creative de a o hrăni și implicați-vă în activități comune, cum ar fi joaca, pentru a o ține ocupată.
- Pisicile ascund semnele de durere și boală, așa că duceți-le la veterinar atunci când este nevoie și evitați plantele și florile toxice.
- Oferiți întotdeauna pisicii dvs. posibilitatea de a alege, ori de câte ori este posibil. Nu folosiți pedeapsa, nu vă speriați și nu vă hărțuiți pisica.
Pisicile sunt animale de companie minunate, iar stăpânii dedicați vor face tot ce pot pentru pisicile lor, deoarece știu că acestea merită să fie fericite. Dar există încă unele concepții greșite cu privire la ceea ce au nevoie pisicile de companie.
Iată 10 lucruri pe care trebuie să evitați să le faceți pisicii dumneavoastră:
1. Nu puneți mâncarea pisicii dvs. într-un castron dimineața și nu o lăsați acolo toată ziua. Pisicile se descurcă mai bine cu mai multe mese mici pe zi, potrivit Asociației Americane a Practicienilor Felini.
Folosirea hrănitoarelor puzzle pentru mâncare mâncare și schimbarea locurilor în care puneți mâncarea pot încuraja pisica să se angajeze în comportamentul normal de căutare și vânătoare. Pentru început, faceți jucăriile puzzle cu mâncare frumoase și ușoare și faceți doar mici modificări ale locației până când pisica dvs. se obișnuiește cu ideea. Veți găsi o mulțime de sfaturi și recenzii de jucării la puzzle-uri alimentare pentru pisici.
2. Nu vă lăsați pisica să se plictisească. Trebuie să îi oferiți lucruri de făcut, mai ales dacă pisica dvs. este doar de interior. Pe lângă jucăriile puzzle cu mâncare, trebuie să vă asigurați că au o selecție de jucării pentru joacă individuală și să vă faceți timp să vă jucați și cu ele în fiecare zi.
O jucărie de tip undiță este perfectă, deoarece o puteți mișca ca pe un șoarece sau o pasăre reală (dar întotdeauna aranjați-o după folosire pentru ca pisica dvs. să nu aibă probleme cu șnurul). Alte activități distractive includ dresarea lor cu întărire pozitivă și jocuri de miros.
3. Nu țineți plante de apartament sau flori care sunt toxice pentru pisici, în cazul în care pisica dumneavoastră încearcă să le mănânce. Una despre care mulți oameni nu știu este crinul. Arată minunat și miros superb - dar, din păcate, crinii sunt foarte toxici pentru pisici și pot provoca probleme renale grave. Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de crini (Lilium) și crini de zi (Hemerocallis). Puteți verifica întotdeauna dacă o plantă este toxică pentru pisici pe lista ASPCA a plantelor toxice și netoxice.
4. Nu stropiți pisica cu apă sau nu faceți un zgomot puternic pentru a încerca să o opriți să facă ceva. Dacă va funcționa, va fi pentru că este neplăcut pentru pisica ta, iar ele consideră că este înfricoșător sau stresant. Din nefericire, este posibil să asocieze acest lucru cu dumneavoastră, mai degrabă decât cu ceea ce făcea, ceea ce vă poate afecta relația. Vedeți lucrurile din perspectiva pisicii dvs. și găsiți o modalitate mai bună de a rezolva problema. Un mediu mai bun, mai multă îmbogățire și dresajul pot face parte din soluție.
5. Nu le neglijați nevoia de zgâriat. Pisicile trebuie să își ascută ghearele; este un comportament natural care le ajută să își păstreze ghearele în stare bună. Așadar, pisicile au nevoie de stâlpi de zgâriat înalți și rezistenți, dar, din păcate, mulți oameni le oferă unii prea scurți și șubrezi. De asemenea, trebuie să țineți cont de preferințele pisicii dvs. atât în ceea ce privește suprafața (frânghie, lemn, covor, carton), cât și direcția (verticală sau orizontală) a stâlpilor de zgâriat.6. Nu vă învinovățiți pisica dacă își face nevoile în afara litierei. Din nefericire, uneori oamenii cred că dacă pisica lor face pipi într-un loc nepotrivit, este pentru că este răutăcioasă sau pentru că te urăște. Dar s-ar putea să aibă o problemă medicală, așa că, în loc să o blamezi, du-o la veterinar. Dacă medicul veterinar exclude problemele medicale, acesta va putea să vă ofere sfaturi pentru a vă îmbunătăți configurația litierei și pentru a reduce stresul.
7. Nu neglijați controalele veterinare pentru pisica dumneavoastră. Pisicile sunt duse la veterinar doar la jumătate din frecvența cu care sunt duse câinii și, potrivit AAHA, acest lucru se datorează faptului că oamenii cred că pisica lor nu are nevoie de îngrijire - dar pisicile se pricep să ascundă semnele de durere și boală. Dacă pisica dvs. consideră că vizitele la veterinar sunt stresante, o puteți antrena să meargă în transportorul lor. De asemenea, puteți căuta un cabinet/clinică prietenoasă cu pisicile sau un cabinet/un medic veterinar fără frică, deoarece aceștia iau măsuri speciale pentru a reduce stresul pisicilor.
8. Nu-ți hărțui pisica. Învățați să recunoașteți limbajul corporal care înseamnă că nu vrea să fie mângâiată. Iar dacă pisica ta doarme sau se ascunde, las-o să se bucure de somnul ei sau să rămână în ascunzătoarea ei. Întotdeauna este mai bine să îi oferiți pisicii dvs. posibilitatea de a alege ori de câte ori este posibil.
9. Nu încercați să vă îngroziți pisica. Suntem cu toții familiarizați cu imaginea unei pisici cu spatele arcuit, cu blana în vârful capului și cu coada umflată ca o perie de sticlă - dar nu este plăcut pentru pisica ta dacă încerci să faci să se întâmple acest lucru. Din păcate, există videoclipuri pe rețelele de socializare pe care unii oameni le consideră amuzante, dar, de fapt, pisica este îngrozită. Asta nu este deloc amuzant.
10. Nu-ți înlăturați chirurgical ghearele pisicii. Dacă locuiți unde această procedură este încă permisă, nu o faceți. „Declaw” este un eufemism, deoarece procedura presupune amputarea degetelor pisicii, o operație dureroasă care poate provoca și probleme de sănătate. The Paw Project spune: „Lăbuțele pisicilor au nevoie de gheare”. Declavarea este deja interzisă sau ilegală în unele locuri, inclusiv în provincii canadiene precum BC, Alberta și Nova Scotia, și în țări precum Anglia, Australia și Noua Zeelandă.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.