Am fost șocat să descopăr că aceste 16 alimente și produse cotidiene NU SUNT VEGANE!

Nu mă refer aici doar la mâncare.

Pentru majoritatea veganilor, renunțarea la carne și la produsele de origine animală reprezintă inițial o schimbare de dietă. Care, mai târziu, se extinde la verificarea fanatică a etichetelor produselor alimentare pentru orice ingredient pe bază de lapte pe care producătorii de alimente au devenit atât de pricepuți să îl ascundă în spatele diferitor termeni. Apoi vine realizarea faptului că și lucruri precum pielea sunt fabricate din animale sacrificate!

Așadar, în încercarea de a urma un stil de viață fără cruzime, devenim mai selectivi cu privire la ceea ce cumpărăm și de unde le cumpărăm. Acest lucru implică haine, produse cosmetice și orice alt produs care ar fi putut implica torturarea, sacrificarea sau maltratarea animalelor și/sau a oamenilor.

ȘI TOTUȘI, ESTE POSIBIL SĂ LE URMĂRIM PE TOATE?

După ce veți vedea această listă, veți fi șocați să descoperiți că multe dintre produsele pe care le folosiți zilnic conțin un produs de origine animală. Ar fi destul de ușor să renunțați la unele dintre ele sau să le înlocuiți, dar sunteți gata să vă luați un angajament suplimentar pentru a vă respecta convingerile? Aștept cu nerăbdare gândurile tale în comentariile de mai jos!

TAMPOANE

Cele mai multe tampoane sunt fabricate din bumbac care este înălbit cu clor, iar clorul este testat pe animale. Unele tampoane sunt testate direct pe animale, de exemplu prin introducerea lor în iepuri. Dacă puteți suporta, puteți citi câteva detalii despre procesul de testare aici. Deoarece există zeci de substanțe chimice în tampoane, inclusiv unele precum dioxina, ar fi mai bine să renunți definitiv la ele.

PREZERVATIVE DIN LATEX

Majoritatea prezervativelor sunt fabricate din latex.  Pentru ca latexul să fie neted, în procesul de fabricație se folosește cazeina, un derivat al laptelui.  Din această cauză, cam toate prezervativele din latex nu sunt vegane!  Din fericire, există câteva companii care fabrică prezervative vegane.  Cele mai bune opțiuni pentru prezervative vegane sunt prezervativele Sir Richard's Condoms, L. Condoms și Glyde Condoms.  Chiar dacă nu sunteți vegan, ați putea lua în considerare posibilitatea de a trece la aceste mărci de prezervative, deoarece nu folosesc parabeni, glicerină sau spermicide chimice precum nonoxinol-9 - toate acestea fiind vești proaste pentru părțile dvs. intime.

PUNGI DE PLASTIC

Știm cu toții că pungile de plastic sunt dăunătoare pentru mediu și chiar și pungile de plastic "biodegradabile" au nevoie de ani de zile pentru a se descompune, deoarece au nevoie de lumină și aer pentru a se degrada, lucruri care nu sunt disponibile în depozitele de deșeuri acoperite. Dar se pare, de asemenea, că punga dvs. de plastic ar putea avea în ea ingrediente de origine animală.

Pentru a face pungile de plastic mai alunecoase, astfel încât să poată fi deschise cu ușurință și să se desprindă mai ușor de pe utilaj, producătorii adaugă uneori grăsime de pui la exteriorul lor. Acesta este doar un motiv în plus pentru a vă aduce propriile sacoșe la magazinul alimentar!

ZAHĂRUL ALB ȘI BRUN

Mulți vegani știu că zahărul este adesea prelucrat cu cărbune de oase pentru a-l face alb. Ați putea crede că zahărul brun este mai bun pentru că nu este alb. Dar majoritatea zahărului brun de pe rafturile supermarketurilor este procesat la fel ca și zahărul alb, iar apoi i se adaugă melasă pentru a-l face brun.

Pentru a vă asigura că obțineți zahăr vegan, cumpărați numai zahăr organic, deoarece cărbunele de oase nu este considerat un ingredient organic. Sau puteți cumpăra zahăr din sfeclă de zahăr, care nu este rafinat folosind cărbune de oase, așa cum este zahărul din trestie de zahăr.

Vegan Resource Group are mai multe informații despre dacă zahărul dumneavoastră este vegan aici. Puteți găsi o listă de mărci de zahăr care sunt vegane aici.

VOPSEA ȘI CONSUMABILE DE ARTĂ

Am fost la o școală de artă unde exista un procent ridicat de vegani. Din anumite motive, cred că o mulțime de artiști sunt vegani, dar multe dintre materialele pe care le folosesc nu sunt. La Empty Easel, există o listă excelentă a ingredientelor de origine animală care ar putea să se regăsească în consumabilele tale de artă, cum ar fi bila de bou de la vaci folosită ca agent de umezire în vopselele de acuarelă, oasele de animale în pigmenții negri de fildeș și sacii de calmar în cerneala sepia. Vestea bună este că, în sfârșit, există o piață pentru vopsele vegane, inclusiv materiale de artă vegane, materiale de artizanat vegane pentru copii și vopsele de uz casnic, tencuieli și finisaje pentru lemn vegane.

SUCURI

Acest lucru va fi probabil o surpriză, dar multe sucuri conțin produse de origine animală. Da, sucuri. Există câteva moduri în care produsele de origine animală se pot strecura în sucul tău. În primul rând, există toate acele sucuri îmbogățite cu vitamina D. Vitamina D ar putea proveni din lanolină, care este derivată din lâna de oaie.  Acest lucru este ironic, deoarece multe site-uri vegane spun că "sucul îmbogățit" este o sursă bună de vitamina D.

O altă problemă cu sucul este că acesta poate fi filtrat sau clarificat cu ajutorul produselor de origine animală. De exemplu, sucul de mere este adesea clarificat cu isinglass (vezică de pește). Aceasta este aceeași substanță care face ca unele beri și vinuri să nu fie vegane.

Această problemă este un pic mai greu de evitat și vă poate implica să cercetați tone de companii individuale. Potrivit VRG, mărcile de sucuri Apple and Eve, Motts și Juicy Juice pretind toate că sunt vegane.

ALIMENTE ȘI PRODUSE DE CULOARE ROȘIE ARTIFICIALĂ

Se vorbește mult despre acest subiect, așa că poate știți deja că unii coloranți roșii sunt făcuți din cochineal, care este practic coji de insecte măcinate. Printre produsele fabricate cu insecte se numără Ocean Spray Ruby-Red Grapefruit Juice, Nerds Candy, precum și unele rujuri și lacuri de unghii. Produsul nici măcar nu trebuie să fie roșu în sine. De exemplu, Mango Snapple este portocaliu, dar conține cochineal. Deoarece colorantul de insecte este adesea numit doar "colorant adăugat", cel mai bine este să evitați alimentele cu orice colorant artificial. Dacă tot ați ajuns aici, evitați complet alimentele procesate!

ORICE LUCRU ÎMBOGĂȚIT CU OMEGA 3

Acizii grași Omega 3 au intrat în atenția publicului în urmă cu câțiva ani, iar industria alimentară a reacționat adăugând omega 3 în produsele sale. Ei bine, omega 3 pe care aceștia îl folosesc pentru a îmbogăți alimentele provine adesea din hamsii, așa că fiți precauți ori de câte ori vedeți un ambalaj care pretinde că este o sursă bună de omega 3 sau conține omega 3 adăugat. Cum ar fi acest unt de arahide JIF, care NU este vegan! Oricum, nu ar trebui să te bazezi pe alimentele îmbogățite pentru nutrienții tăi.

BANANELE

Potrivit Science Daily, Chitosanul, un compus care luptă împotriva bacteriilor, derivat din carapacea creveților și a crabilor, a ajuns în conservanții pulverizați care prelungesc durata de valabilitate a bananelor și care se pot infiltra în fructe. Aceasta este o veste proastă pentru vegetarieni, vegani și oricine are o alergie la crustacee.

Fiți atenți la noile etichete de avertizare pe care scrie: "Acest produs poate conține subproduse de crustacee". Sau cumpărați produse ecologice.

FASOLE PRĂJITĂ LA CONSERVĂ

Dacă mănânci... fasole prăjită

Mănânci și... grăsime de porc!

Fasolea poate fi o sursă excelentă de proteine, însă majoritatea restaurantelor mexicane tradiționale au un secret: fasolea lor prăjită este făcută cu untură (grăsime de porc).

Întrebați înainte de a comanda. Fasolea de la Taco Bell este sigură, dar există gelatină de carne de vită în smântâna și sosul lor de chipotle.

COVRIGI

Dacă mănânci... covrigi

Mănânci și... pene de pasăre!

Iată de ce este nevoie pentru a face un covrig simplu: făină, apă, sare, drojdie. Asta dacă nu ești un lanț de covrigi popular. Apoi, adaugi niște pene de rață și de pui. Mulți covrigi și produse de panificație procesate conțin enzima L. Cisteină, un "balsam de aluat" provenit din pene de rață și de pui. (Deși poate fi obținută și din păr uman.) Einstein Bros. și Dunkin Donuts au confirmat că folosesc L. Cisteină în toți covrigii lor. Penele de pasăre apar și în pâinea cu usturoi de la Pizza Hut, precum și în rulourile de grâu cu miere, rulourile cu scorțișoară și plăcintele cu mere de la Mickey D's.

Citiți cu atenție etichetele, găsiți o brutărie locală preferată sau faceți-vă singuri!

BOMBOANE CU ÎNVELIȘ DUR

Dacă mănânci... bomboane cu strat dur

Mănânci și... suc de insecte!

Cele mai multe învelișuri de bomboane sunt fabricate din shellac, o rășină secretată de partea din spate a insectei femele de lac. De obicei, este listată ca "glazură de cofetărie" în ingrediente. Este posibil să fi auzit de shellac înainte, ca atunci când îți faci o manichiură care durează 3-4 săptămâni. Da, aceeași chestie. Shellac se găsește, de asemenea, în luciul de mobilă, în fixativul de păr și în îngrășămintele agricole. Delicios.

Faceți cercetări înainte de a vă răsfăța, deoarece nu toate bomboanele cu coajă tare sunt vinovate (M&M-urile sunt sigure!).

BERE ȘI VIN

Dacă beți ... bere sau vin de import

Consumați, de asemenea... vezici de pește!

Mmm, acest vin are note de coacăze, vanilie și... sturion? Unele mărci de bere și vin, în special cele fabricate în Marea Britanie, sunt clarificate cu ajutorul isinglass, o gelatină provenită din vezica aeriană a anumitor pești de apă dulce. Clarificatorii vegetarieni pot fi făcuți din argilă sau alge.

ARAHIDE

Dacă mănânci... alune sărate

Mănânci și... copite de porc

Unele mărci folosesc gelatină ca aditiv pentru a ajuta sarea și alte condimente să adere la alune. Gelatina este derivată din colagenul din oasele de vacă sau de porc, copitele și țesuturile conjunctive.

Cumpărați alunele în coajă. Iată bonusul suplimentar de a le crăpa pe ale dvs.: un studiu publicat în revista Appetite a constatat că consumul de alune fără coajă poate duce la o economie de calorii de 22%.

CHIPSURI DIN CARTOFI

Dacă mâncați ... chipsuri de cartofi

Mâncați și... grăsime de pui și de vită!

Multe chipsuri, în special cele cu aromă de grătar, conțin grăsime de pui (sau schmaltz).

Citiți cu atenție etichetele alimentelor.

AMESTEC PENTRU PRĂJITURI

Dacă mănânci... amestec pentru prăjituri

Mănânci și... grăsime de porc!

Credeți sau nu, este obișnuit ca grăsimea de porc, sau untura, să se regăsească în ingredientele uscate ale amestecurilor de prăjituri la cutie.

Verificați eticheta pentru "untură"!

Sursa: https://inourishgently.com

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *