Un caricaturist surprinde perfect cum este viața cu o pisică în casă - Partea a II-a + FOTO

#21 Bună, sunt aici!

Dacă este un lucru pe care l-am observat la majoritatea pisicilor, acela este faptul că le place să se bage sub pături. Fac asta pentru că le face să se simtă în siguranță. Deși sunt animale domestice, ele caută locuri întunecate și sigure unde se pot ascunde de prădători.

Este, de asemenea, un loc bun unde se pot ascunde și ataca prada, care, în cele mai multe cazuri, sunt oamenii lor. Așadar, dacă vi se întâmplă acest lucru, este normal. Consideră-te norocos că felinei tale îi place să se bage sub pătură cu tine.

#22 Poți să faci o poză mai bună?

Oamenilor le place să facă poze cu animalele lor de companie, indiferent dacă este vorba de o pisică, un câine sau o tarantulă. Credem că animalele noastre de companie sunt pur și simplu prea prețioase, merită tot timpul pe care îl pot petrece în fața camerei și vrem să le prezentăm pe rețelele de socializare.

Dar ne-am gândit vreodată cum se simt animalele noastre de companie dacă le facem o fotografie? Le place când facem asta? Bineînțeles, ele nu au puterea de a vorbi și nu au capacitatea de a ne spune să ștergem fotografia pentru că nu arată drăguț.

#23 Hmm, care apă are un gust mai bun?

Pisicile fac viața mai colorată și mai distractivă. Fără ele, cu siguranță ar fi plictisitoare. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le facă un proprietar de pisici este să se asigure că animalele lor de companie au apă și hrană adecvate. La urma urmei, o pisică sănătoasă este o pisică fericită.

Dar pisicilor nu pare să le pese și vor bea apă din orice recipient care le face plăcere. Nu contează dacă nu le este destinat lor. Apă pentru plante? Nu contează, dacă arată interesant, puiul tău de blană va bea din el.

#24 Înăuntru sau afară?

Există momente în care pisicile nu se pot decide dacă vor să facă un lucru sau altul. Un astfel de exemplu este faptul că nu se pot decide efectiv dacă vor să fie înăuntru sau afară. Ele se vor strecura într-o geantă și vor face zgomote ca și cum ar vrea să fie lăsate afară.

Dacă le dați drumul, se vor comporta ca și cum i-ați deranja. Deci, care dintre ele este atunci? Acesta este doar unul dintre cele mai interesante lucruri care vin odată cu deținerea unei pisici, așa că, dacă vă gândiți să vă luați una, ar trebui să fiți pregătiți.

#25 Ce față mare ai!

Te-ai întrebat vreodată cum arată oamenii din perspectiva unei pisici? Cum ne văd pisicile? Suntem noi giganții care le furnizăm constant hrană, dar le deranjăm dacă vor să fie lăsate în pace? Suntem prieteni cu ele?

Nu ești curios să știi exact cum te vede pisica ta? Ar fi minunat dacă cineva ar putea inventa în viitor ceva care să le ofere oamenilor o mai bună înțelegere a perspectivei animalului lor de companie. Punem pariu că ar face viața mult mai ușoară.

#26 Le place mai mult mâncarea altor pisici

Dacă pisica ta fură mâncare de la celelalte pisici, nu ești singura. Acesta nu este un fenomen; este un eveniment comun. Întreabă orice proprietar de pisici de acolo și îți va spune același lucru. Care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru?

Chiar dacă pisicile sunt acum domesticite, ele nu și-au pierdut instinctul de supraviețuire și frica de foame. Este încorporat în ADN-ul lor, așa că vor să-și demonstreze puterea mâncând mâncarea altei pisici. Unele pisici se vor lupta pentru mâncare, în timp ce altele se vor da la o parte și îi vor lăsa pe cei mai bătăuși să-și ia mâncarea.

#27 Vreau să fiu și eu cald și confortabil

Pisicile, la fel ca și alte animale și oamenii, vor să fie confortabile și calde. Nimic nu se compară cu sentimentul de a fi confortabil și confortabil. Se știe că ele caută locuri călduroase, așa că le veți găsi adesea lângă cazane sau pe pervazul ferestrei făcând plajă.

Dacă ție îți este frig, sunt șanse mari ca și lor să fie la fel, așa că nu fi surprins când se strecoară sub pătura ta și încearcă să se încălzească la fel ca tine. Unul dintre cele mai bune locuri pentru ei este chiar în poala ta.

#28 Nici măcar nu vei ști că au un pat pentru pisici

Știind cum se comportă pisicile, nici măcar nu contează dacă le cumperi un pat de pisică scump, care te costă jumătate din salariu, pentru că sigur nu îl vor folosi. Le place să se întindă în toate locurile cele mai neașteptate și nepotrivite.

Le place să se întindă pe laptop, în fața televizorului, pe șemineu, pe grămada de haine proaspăt spălate și împăturite cu grijă și chiar pe fața ta. Da, nu au nicio grijă pe lume.

#29 Le place să se joace

Joaca este o parte esențială din viața unei pisici. Dacă vă doriți o pisică fericită și sănătoasă, trebuie să îi permiteți să se joace și trebuie să participați și dumneavoastră la acest lucru. Joaca ameliorează plictiseala și oferă o priză pentru instinctele lor de prădător.

Cu toate acestea, se pare că preferă să se joace cu lucruri din casă cu care nu ar trebui să se joace, cum ar fi hârtia igienică. Încercați să îi spuneți pisicii dvs. că este esențială și că nu trebuie folosită ca jucărie și sperați că va înțelege. Mult noroc.

#30 Pisica „lasă-mă să intru”

Unii oameni își lasă pisicile să iasă din casă din când în când, mai ales cele care au fost dresate să găsească drumul înapoi acasă. Experții spun că este cel mai bine și sigur să faceți acest lucru doar la 4 până la 6 săptămâni după ce ați adus pisica acasă.

Cum vă puteți da seama că pisica dumneavoastră s-a săturat de lumea exterioară și că vrea să se întoarcă din nou în casă? Ei bine, va începe să zgârie ușa și să facă zgomote. Te vor face să te simți vinovat că ai lăsat-o afară atât de mult timp.

#31 Le place să câștige

Până acum putem spune cu convingere că o iubim atât de mult pe această ilustratoare pentru că ea chiar înțelege pisicile. Acesta este exemplul perfect pentru a arăta cât de competitive pot fi acestea. Nu vor lăsa nimic să le învingă, chiar dacă este de carton.

Pentru oameni, acestea nu fac decât să ofere pisicii ceva cu care să se joace, dar pentru ele, este un concurs pe care trebuie să-l câștige cu orice preț. Această pisică a dat tot ce a avut și s-a comportat ca și cum ar fi realizat ceva fenomenal! Creaturi amuzante!

#32 Vreau și eu patul tău

Am vorbit despre pisicile care vor mâncarea altuia. Ei bine, cele mai multe dintre ele vor și paturile altor pisici sau, uneori, ale câinilor. Am văzut cu toții videoclipurile de pe YouTube în care acestea intră în posesia unor lucruri care nu sunt ale lor în primul rând.

Nu contează dacă paturile lor sunt confortabile și noi, ei vor ceea ce nu le aparține și nu se tem să lupte pentru asta. Ai putea să cumperi 20 de paturi, din câte le pasă lor; vor dori acel al 21-lea pat care aparține altcuiva.

#33 Cum arăt?

Râdem de ceva vreme de această ilustrație, pentru că este pe cât de amuzantă, pe atât de adevărată. Pisicilor le place să facă asta! Poate că vor să verifice dacă arată prezentabil? E ca și cum i-ar întreba pe oamenii lor: "Cum arăt eu?".

Dacă ar putea înțelege, le-am spune că arată ciudat, asta e sigur! Dar ei rămân adorabili și cele mai drăguțe creaturi în ochii noștri, indiferent de ceea ce fac și chiar dacă uneori ne calcă pe nervi.

#34 Trăind viața bună

Lucrezi de acasă, încerci să îți respecți termenele limită, participi la teleconferințe cu colegii tăi și vorbești cu șeful tău, iar pisica ta se distrează de minune, întinsă pe canapea, rostogolindu-se și toarce.

De ce pisica ta are parte de viață de lux și tu nu? Ei bine, pentru că nu are responsabilități și nu are guri de hrănit. Trebuie doar să aștepte ca tu să-i dai mâncare, apă și toată dragostea din lume. E bine să fii o pisică uneori.

#35 Linge castronul până-l cureți

Pisicile au atitudini diferite atunci când vine vorba de mâncare. Unele își ignoră mâncarea în cea mai mare parte, în timp ce altele adoră să își lingă bolurile curate. De ce se întâmplă acest lucru? Ce poți face pentru a te asigura că animalul tău de companie mănâncă toată mâncarea?

Ei bine, unul dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru este faptul că pisica dumneavoastră ar putea să își păstreze mâncarea pentru mai târziu. Vrea să se asigure că are cu ce să se umple mai târziu. Un alt motiv este că mustățile lor sunt pur și simplu prea sensibile pentru a scormoni printr-un bol îngust. Vedeți dacă un bol mai puțin adânc face diferența.

#36 Să scotocim prin haine

Aveți haine proaspăt spălate, bine împăturite și frumos stivuite? Ține-ți pisica departe de ele, pentru că, dacă nu o faci, va fi un dezastru. Aveți încredere în noi, deoarece am văzut cum s-a întâmplat de prea multe ori ca să le numărăm.

Pisicile au acest instinct de a urmări lucrurile organizate și, odată ce le găsesc, își fac o misiune de viață din a le dezorganiza. Așadar, țineți ușa dulapului și sertarele închise dacă nu vreți să petreceți timp suplimentar pentru a aranja totul din nou.

#37 Chiar dacă nu mă potrivesc, voi sta aici

Aceste ființe pufoase sunt asemănate cu un lichid pentru că par să ia forma recipientului în care se află. Nu contează dacă este un bol, o cutie sau o vază. Cu toate acestea, există momente în care, oricât de mult s-ar strădui, pur și simplu nu se potrivesc deloc.

Totuși, acest lucru nu pare să-i descurajeze, ei continuă să insiste, chiar dacă asta înseamnă să spargă lucruri. Această ilustrație este exemplul perfect în acest sens. Pisicii mari nu pare să-i pese deloc, dar știm că micuței îi pasă.

#38 Încă mi-e somn și mie

Ai auzit vreodată cuvântul "imitator"? Ei bine, asta se aplică felinelor tale, la propriu! Cercetările arată că pisicile imită obiceiurile oamenilor lor. Nu vă copiază doar obiceiurile alimentare; ele vă copiază și obiceiurile de somn, în afară de acele sprinturi de la 2 dimineața prin casă.

Așadar, dacă tu dormi până târziu, sunt șanse ca și ei să facă la fel. Ați observat vreodată că se urcă în pat cam la aceeași oră cu dumneavoastră? Poftim, asta e copiere chiar acolo. Așadar, aveți grijă ce faceți și fiți atenți la obiceiurile voastre.

#39 Deci îți place vaza aia?

Această ilustrație ar fi atât de amuzantă dacă nu am fi trecut prin ea personal. Dacă nu ar fi fost vaza noastră preferată, super scumpă, pe care a trebuit să o comandăm din Italia, fiind distrusă de pisica noastră. De ce le place să arunce lucruri?

Pisicile dau jos obiecte de pe rafturi, mese și tejghele pentru că vor să vă atragă atenția. Vor să vă jucați cu ele sau pur și simplu se joacă cu obiectul în cauză. Nu ne-ar deranja dacă obiectul nu este rar sau scump.

#40 Nu, încă vreau să dorm

Ai observat că pisica ta refuză să mănânce ceea ce îi dai sau găsește scuze pentru a nu mânca, cum ar fi să se culce și să se prefacă că doarme? Există diverse motive pentru care o pisică refuză să mănânce. Ar putea fi vorba de textura și gustul alimentelor pe care i le dați.

Cu toate acestea, ar putea fi vorba de ceva mai grav, cum ar fi o boală dentară, probleme ale sistemului digestiv sau corpuri străine. Faptul că pisica ta nu mănâncă este un motiv de îngrijorare și cea mai rapidă modalitate de a afla motivul este să o duci la un veterinar, imediat!

#41 Are acest lapte un gust bun?

Vedem adesea pisici reprezentate în cultura pop culcate lângă o farfurie cu lapte, dar oare iubesc ele laptele atât de mult pe cât suntem îndemnați să credem? Se pare că, în general, pisicile nu digeră bine laptele. Aceasta a fost o noutate și pentru noi, deoarece credeam în desenele animate pe care le urmăream.

Pisicuțele pot digera mai bine laptele, deoarece au enzime care ajută la descompunerea zaharurilor din lapte. Chiar dacă pisica dvs. poate tolera laptele de vacă, nu există niciun motiv să i-l dați. Este mai bine să le dați mâncare pentru pisici, dar tot ne place această ilustrație.

#42 Nu-mi atingeți nasul!

Nasul unei pisici este mic, roz și foarte drăguț. De cele mai multe ori, oamenii pur și simplu nu rezistă să nu le atingă. Dar oare pisicilor noastre le place dacă facem asta? Ei bine, gândește-te la asta, cum ți-ar plăcea dacă alți oameni ar începe să-ți atingă nasul fără permisiunea ta?

Ți-ar plăcea asta? La fel ca și oamenii, pisicile preferă să fie "întrebate" înainte de a fi atinse, dar cum să le întrebi când nu pot vorbi? Experții spun că putem face acest lucru oferindu-le un vârf de deget la nivelul nasului lor. Este asemănător cu a le întreba dacă le putem mângâia.

#43 Nu mă pupa

Majoritatea pisicilor pot fi atât de drăguțe și pufoase încât îți vine să le îmbrățișezi și să le săruți de cele mai multe ori. Uneori te vor lăsa să le săruți, să le îmbrățișezi și să le iei în brațe, dar sunt momente în care se vor lupta cu dinții și cu unghiile pentru a fi lăsate în pace.

Deci, care este pisica ta? Genul de pisică pupăcioasă, genul de pisică care mă lasă în pace sau un echilibru între cele două? Tipul echilibrat ar fi bun, dar cel mai bun tip este cel afectuos, dacă și tu ești o creatură sensibilă.

#44 Fiți pregătiți pentru blana de peste tot

Dacă nu te angajezi să faci curățenie în casă în mod regulat sau să te confrunți cu părul de pisică care reușește să ajungă în fiecare crăpătură a casei, atunci o pisică de companie nu este pentru tine. Da, este o provocare, dar recompensele depășesc cu mult greutățile.

Pisicile te vor iubi necondiționat și vor rămâne alături de tine indiferent de ce se întâmplă. Prietenii tăi te pot părăsi la un moment dat, dar felina ta îți va rămâne fidelă și te va iubi indiferent de situație. Iată cât de prețioase sunt.

#45 Deci, asta e apă?

Întotdeauna am fost făcuți să credem că pisicile au o aversiune față de apă. Cu toate acestea, acest lucru nu este în totalitate adevărat, deoarece există feline care adoră apa și se pare că nu se mai satură de ea. Nu este vorba că nu le place apa.

Ceea ce nu le place este efectul pe care apa îl are asupra blănii lor. Își petrec o zi întreagă lingându-se și îngrijindu-se și nu vor ca blana lor să fie distrusă de apă. Poate că le place să își înmoaie lăbuțele în bolul cu apă, dar până aici merg majoritatea pisicilor.

Partea I aici: https://7fapte.blogspot.com/2023/05/viata-cu-pisica-partea-I.html

Sursa: https://funcatz.com/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *