6 moduri incredibile prin care ciocolata îți poate salva pielea

Poate că nu vă vine să credeți, dar una dintre cele mai vinovate plăceri ale vieții s-ar putea să vă facă mult mai bine decât vă dați seama. Ciocolata este de obicei considerată un răsfăț obraznic, dar consumul regulat - cu moderație - poate face minuni pentru pielea dumneavoastră. Merită să menționăm că vorbim mai exact despre ciocolata neagră, 70% și peste. Ciocolata cu lapte și ciocolata albă conțin cantități mari de zahăr și grăsimi nesănătoase, care au un efect dăunător asupra pielii tale. Dar nu ezitați să vă bucurați de cea neagră! Iată care sunt modalitățile incredibile prin care ciocolata îți poate salva pielea.

1. Protejează pielea de daunele provocate de razele UV

Ciocolata neagră conține proprietăți incredibile de protecție solară și ajută la protejarea pielii de razele UV dăunătoare, care pot provoca arsuri solare și daune pe termen lung, cum ar fi cancerul de piele. Studiile au arătat că flavanolii din cacao absorb razele UV, ajutând la reducerea daunelor. Un studiu condus de profesorul Wilhelm Stahl, de la Institutul de Biochimie și Biologie Moleculară de la Universitatea Heinrich Heine din Düsseldorf, a constatat că pielea participanților care au consumat o băutură de ciocolată bogată în antioxidanți nu s-a înroșit la fel de mult atunci când au fost expuși la o doză controlată de radiații UV.

2. Este bogată în antioxidanți

Plină de antioxidanți puternici, inclusiv fenoli, flavanoli și catechine, ciocolata neagră ajută la îndepărtarea oxidanților, iar o doză zilnică ajută la menținerea pielii hrănite, hidratate și netede. Acești antioxidanți ne protejează celulele de oxidarea prematură care, la rândul lor, ne mențin pielea cu un aspect tânăr. Proprietățile din cacao sunt atât de hrănitoare încât este folosită în mod regulat în produsele de înfrumusețare, cum ar fi untul de cacao. De fapt, un studiu a arătat că simpla cacao și ciocolata neagră aveau mai multă activitate antioxidantă, polifenoli și flavanoli decât orice alte fructe testate, care - în mod uimitor - includeau fructele de acai și afinele.

3. Este bogat în minerale

Ciocolata neagră este absolut plină de minerale benefice, cum ar fi zincul, potasiul și seleniul. O tabletă de 100 g de ciocolată neagră oferă 67% din doza zilnică recomandată de fier, care ajută la menținerea pielii hidratate în mod natural.

4. Detoxifică pielea
Atunci când este combinată cu cofeina, ciocolata neagră este un excelent detoxifiant pentru piele. Această combinație salvatoare pentru piele ajută la eliminarea celulelor moarte, permițând celor noi să se ridice la suprafața corpului și să vă mențină pielea în cea mai bună formă.

5. Îmbunătățește strălucirea pielii
Unul dintre dușmanii jurați ai pielii cu aspect sănătos este stresul. Ciocolata neagră se mândrește cu niște calități minunate de ameliorare a stresului, iar consumul regulat reduce nivelul ridicat al hormonilor de stres. Grăsimile sănătoase prezente în ciocolata neagră acționează, de asemenea, pentru a ne menține pielea hidratată și strălucitoare.

6. Îmbunătățește fluxul sanguin

Există studii care sugerează că ciocolata neagră poate îmbunătăți fluxul sanguin în tot corpul. Compușii din cacao pot îmbunătăți fluxul sanguin în artere, ceea ce îmbunătățește circulația, iar un flux sanguin mai bun către piele are ca rezultat o piele mai sănătoasă și mai strălucitoare. Multe studii controlate arată că ciocolata neagră și cacaua nu numai că pot îmbunătăți fluxul sanguin, dar pot reduce și tensiunea arterială.


Sursa: 
https://www.247mirror.com/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *