15 alimente care NU au ce căuta în frigider



Înainte ca frigiderul sa fie inventat, oamenii aveau dificultăți păstrarea hranei. Asta însemna că hrana fie era aruncată, fie pusă în găleți cu gheață. Dacă nu o aruncai sau nu o prezervai pe vremea aceea, te-ai fi „bucurat” de o neplăcută infecție bacteriană sau parazitară în intestin. Absența frigiderului însemna că mulți oameni mureau de foame deoarece hrana nu rezista prea mult.

Când frigiderul a devenit disponibil pentru achiziționare, a fost un eveniment schimbător de viață. Oamenii nu mai riscau să facă infecții sau nu mai trebuiau să arunce mâncare. Un eveniment adițional important scăderea foamei mondiale, cum hrana era acum disponibilă pentru transport și păstrare. Multe familii sărace economiseau acum bani, putând să păstreze hrana la o temperatura constantă.



Acum, deși frigiderul este capabil să păstreze mâncarea ca aceasta să nu se strice, acesta poate realiza de asemena și opusul. Cum este posibil? Unele alimente care nu sunt așa ușor perisabile se pot strica instantaneu dacă sunt puse într-un frigider. Majoritatea oamenilor nu cunosc acest lucru, prin urmare riscă toxiinfecții alimentare sau alte incidente neplăcute.

Puteți numi câteva alimente care nu-și au locul în frigider? Dacă nu, iată 15 alimente care nu au, sub nicio formă, ce căuta în frigider:

1. Pepenii întregi

Pepenii se depozitează în frigider, dar numai în anumite condiții. Acestea ar fi ca pepenele să fie deja tăiate sau feliat. Doar atunci poate fi depozitat la rece. În acest mod protejezi părțile deschise să nu se acrească sau să se strice. În acest caz, depozitarea la rece ar trebui făcută cât mai repede, deoarece se pot strica foarte repede.



Pepenii întregi nu necesită refrigerare. Un studiu al Departamentului Agriculturii al S.U.A. arată faptul că pepenii sunt cu mult mai bogați în antioxidanți atunci când sunt păstrați la temperatura camerei, în comparație cu cei care au fost ținuți la frigider. Antioxidanții sunt cruciali când vine vorba de protejarea corpului împotriva inflamațiilor și ale diferitelor tipuri de cancer. Punerea în pericol a stabilității și a conținutului de antioxidanți ar putea însemna o veste proastă pentru sănătatea ta.

Deci, dacă aveți un pepene întreg, asigurați-vă că îl depozitați în cămară sau pe tejgheaua din bucătărie. Desigur, acesta nu ar trebui să fie expus razelor solare sau lângă alte surse dăunătoare, dar păstrarea lui în frigider nu face decât să-i strice calitatea. Ținându-l în frigider, riscați să pierdeți o cantitate valoroasă de licopen și beta-caroten din compoziția sa. Evitați acest lucru.

2. Roșiile

Unele alimente se coc chiar și după ce acestea au fost culese și împachetate pentru comerț. Este un fapt dovedit științific, dar nu este un lucru cunoscut de toată lumea. Deoarece oamenii cred că procesul de coacere se oprește într-un timp scurt, se grăbesc să depoziteze multe fructe și legume la loc sigur, în frigiderul lor. Un astfel de fenomen ar putea fi o veste prostă pentru fructe și nutrienții acestora.

Un exemplu sunt roșiile. Ca să înțelegeți de ce roșiile se strică atunci când sunt puse în frigider, trebuie să înțelegeți că au o structură delicată. Se știe că roșiile refrigerate sunt aproape complet lipsite de gustul și nici moi nu mai sunt. Sunt predispuse la a se strica deoarece aerul rece oprește procesul de coacere.



Roșiile pot să țină și până la 10 zile. Dacă abia le-ați cumpărat, puteți să planificați cu grijă când și cum le veți utiliza. Există totuși o singură situație în care roșiile trebuie ținute la frigider: atunci când acestea sunt prea coapte. Când roșiile ajung în stadiul de a fi prea coapte, mai pot fi păstrate în frigider doar 2-3 zile, apoi se vor acri și se vor strica.

Dacă ai ținut roșii normale în frigider până acum, scoate-le și păstrează-le în altă parte, la temperatura camerei. Vor fi ca noi în doar câteva ore.

3. Cartofii

Deși unele legume își au locul în frigider, altele ar trebui să-l evite complet. Nu toate plantele pe care le clasificăm ca fiind legume pot să reziste frigului la fel cum altele pot. Motivul pentru acest lucru este structura diferită a fiecărei legume. De exemplu, ardeii grași și morcovii trebuie ținuți la rece. Aceștia nu conțin amidon. Amidonul suferă o reacție chimică nu tocmai bună atunci când este ținut la rece.

Asta se întâmplă cu cartofii și este unul din motivele principale pentru care trebuie să-i aruncam la scurt timp după ce au fost ținuți în frigider. Cartofii care sunt ținuți într-un mediu rece experimentează procesul de modificare al amidonului. Acesta duce la descompunerea amidonului și crearea zahărului. Gustul cartofilor va fi sever afectat.



Cu mult peste alți membrii ai acestei liste, cartofii sunt foarte pretențioși. Un alt lucru pe care trebuie să-l iei în considerare sunt locurile prea calde sau cu umiditate crescută. Dacă sunt expuși la astfel de medii, cartofii au tendința să se strice sau să înmugurească. Pentru păstrarea lor în condiții optime, aveți grijă să-i țineți în spații închise și răcoroase. În acest mod, cartofii pot să reziste chiar și un an întreg!

Un alt lucru de care trebuie să vă feriți este păstrarea cartofilor în pungi de plastic. Astfel de pungi sunt menite să oprească circulația aerului. Fără oxigen, cartofii se vor strica mult mai repede. Aveți grijă să cumpărați cartofii dintr-o sursă naturală și să-i depozitați într-o plasă perforată.

4. Ceapa

Umezeala este un lucru foarte prezent în interiorul frigiderului tău, chiar dacă nu ești tot timpul conștient de asta. Poate că nu vei observa corelația dintre aer rece și umiditatea, dar este acolo tot timpul. Frigiderul funcționează prin utilizarea umidității pentru a răci alimentele care au nevoie de asta. Unele alimente pot beneficia din urma acestui mecanism, în timp ce altele sunt predispuse la a se strica în asemenea circumstanțe.

Conform unui studiu, 46% dintre oamenii întrebați nu știau că cepele nu trebuiesc păstrate în frigider. Este adevărat, această legumă incredibil de bună pentru sănătate nu poate rezista prea mult la umiditate extremă. Ceapa se va strica și va căpăta un o aroma mai mult acră decât cea cu care suntem deja familiarizați. Este posibil să aveți parte de o surpriză neplăcută atunci când o căutați prin salată.



Prin urmare, cel mai bine este să păstrați ceapa într-un loc răcoros, dar nu prea rece. Au nevoie de o temperatură relativ scăzută, circulație bună a aerului și uscăciune. Omițând acest lucru riscați să distrugeți complet orice fel de preparat care conține ceapă. La fel ca și cu cartofii, trebuie să aveți grijă atunci când puneți ceapa în pungi. Plasticul și recipiente închise sunt de evitat. Acestea taie circulația aerului și accelerează procesul de alterare.

Un alt aspect pe care trebuie să-l luați în calcul este distanța dintre cartofi și ceapă. Vă vine să credeți sau nu, este foarte important. Cartofii emit gaze și ceapa conține umezeală. Dacă sunt ținute împreună, amestecul se va dovedi a fi motivul pentru care ambele legume s-au stricat prea repede.

5. Mierea

Când vine vorba de lichide, unele lipicioase pot avea o reacție negativă atunci când se află în medii reci și întunecate. De ce? Motivul principal este riscul de a se cristaliza. Cristalizarea poate fi inversată prin plasarea lichidului într-un mediu mai cald, dar procesul menționat anterior poate dăuna permanent gustului și texturii acestuia. Avem un astfel de lichid în minte. Mierea.

Mierea este un aliment cărora tuturor ne place. Totuși, este unul din alimentele care trebuiesc ținute cât mai departe de frigider. Un borcan de miere cristalizată poate avea un gust total diferit. Ca să nu mai vorbim de faptul că aerul rece poate stimula creșterea mucegaiului la suprafața mierii tale, lucru care poate cauza toxiinfecții alimentare și grave infecții ale intestinelor.



Când vine vorba de depozitarea mierii, mai este un aspect important care trebuie menționat. Acela ar fi că trebuie evitat contactul cu recipientele metalice. Procesul de oxidare este accelerat la contactul metalului cu mierea. De asemenea, trebuie evitată lumina solară sau sursele directe de căldură. Acești doi factori sunt foarte dăunători atunci când vine vorba de alterare.

Dacă luați în seamă aceste sfaturi, mierea ta poate rezista la nesfârșit. Da, asa e! Dacă este depozitată într-un spațiu răcoros și uscat, mierea nu se poate strica niciodată.

6. Uleiul de măsline

Depozitarea la rece extrem a uleiurilor poate avea un efect negativ asupra gustului și texturii acestuia. Din acest motiv, refrigerarea uleiurilor este ceva ce trebuie evitat, pentru orice tip de ulei. O simplă greșeală precum punerea uleiului în frigider poate să-ți strice următoarea mâncare sau salată.

Uleiul de măsline extra-virgin este cel mai predispus la alterare în frigider. O perioadă prelungită într-un mediu rece îl face să devină mai condensat și să semene din ce în ce mai puțin a lichid. Folosind o tranșă de ulei condensat, riscați să ingerați o concentrație mare de grăsimi, fapt ce nu e un lucru foarte bun pentru sănătatea ta. Prin urmare, frigiderul este cel mai mare inamic al uleiului tău de măsline.



Merită menționat și faptul că umiditatea poate să tulbure uleiul. Acest lucru afectează cu mult gustul și calitatea sa generală.Unele persoane au reacții foarte urâte din cauza uleiului stricat, suferind de tot felul de probleme stomacale. Dacă vrei să alegi locul ideal pentru păstrare, depozitează-ți uleiul de măsline într-un dulap întunecos, departe de orice sursă de lumină și căldură.

Căldura și lumina pot râncezi uleiul. O greșeală comună este aceea că poți simți râncezeala odată cu apariția mirosului și gustului specific. Adevărul este că uleiul de măsline poate deveni rânced cu săptămâni înainte să poți simți asta. Cu siguranță trebuie să aveți grijă la acest aspect.

7. Usturoiul

Multe dintre legume sunt bune doar atunci când sunt tari. Deseori, când devin moi, valoarea lor nutritivă, textura și gustul au mult de suferit.Deci, ar fi inteligent din partea noastră să evităm astfel de fenomene. Consecințele menționate anterior nu au doar un impact negativ asupra gustului, ci îți pot afecta la fel de mult și sănătatea.

Un exemplu perfect al acestei noțiuni este usturoiul. Această legumă este printre cele mai sănătoase din câte sunt, însă nu poate rezista frigului și umidității din frigider. Păstrarea lui într-un loc răcoros și întunecat este esențial pentru o viață bună și de durată. Nimeni în deplinătatea facultăților mentale nu cumpără usturoi doar ca să-l folosească o singură dată. O perioadă de îngrijire bună îi poate permite usturoiului să fie bun de folosit chiar și după câteva săptămâni. Dulapul sau cămara ta ar fi locul ideal de păstrare a usturoiului.



Un alt lucru important de știut despre usturoi este că are nevoie de oxigen. De multe ori oamenii îl țin în afara frigiderului, dar în pungi de plastic. Asta cauzează o alterare rapidă, fără nicio indicație prealabilă cum că procesul a început deja. Un astfel de incident poate fi prevenit punând usturoiul într-o pungă perforată sau într-un coș. Astfel îl vei păstra în siguranță, fără să-ți faci griji că se strică.

Totuși, în ciuda mențiunii inițiale referitoare la depozitarea în frigider, poți păstra usturoi tocat sau tăiat într-un container în frigider, dar numai pentru o scurtă perioadă de timp. Acest lucru îți poate economisi mult timp atunci când pregătești o mâncare. Trei zile ar fi perioada optimă de timp când vine vorba de păstrarea prospețimii și gustului rafinat al usturoiului. Usturoiul este extrem de gustos și o adiție benefică la dieta ta, așadar, trebuie tratat cu respect.

8. Cafea boabe și măcinată

Probabil că ați auzit pe undeva termenul „higroscopic”. Dacă te întrebi ce înseamnă, este practic o proprietate posedată de unele alimente care le permite să absoarbă particule minuscule de apă din mediul înconjurător. Aceasta duce direct la reacții în prezența umezelii. Timpul petrecut excesiv în prezența umezelii poate altera alimentele, lăsa fără gust și le poate face dăunătoare pentru organismul tău, indiferent de forma inițială.

Cafeaua este un astfel de exemplu. Motivul pentru care oamenii țin cafeaua în cămară sau pe bufet este tocmai datorită proprietăților sale higroscopice. Nu este menită să stea în frigider. Va absorbi toate particulele de apă într-un timp foarte scurt și va înmuia. Umezeala poate afecta și aroma savoarea cafelei măcinate. Dar stai, asta nu-i tot. Cafeaua poate prelua și mirosul și gustul celorlalte alimente din frigider.



Deci, dacă nu vrei o cafea cu gust de tort sau alte alimente, nu o ține în frigider. O alegere bună ar fi să o o țineți într-un borcan ne-transparent, într-un loc răcoros și uscat. În acest fel puteți ține cafeaua un timp îndelungat, menținându-i prospețimea și aroma pe care o placi atât de mult.

O altă idee bună ar fi să cumpărați un recipient mai scump, care să fie etanș. Orice prezență a oxigenului în interiorul borcanului face ca amestecul măcinat să-și piardă aroma care te ține în viață luni dimineața. De asemenea, încercați să cumpărați cantități mici de cafea, ca să nu riscați să se deprecieze toată odată.

9. Pâinea

Deși amidonul este un mare necunoscut pentru mulți dintre noi, este încă un ingredient proeminent în multe feluri de mâncare și alimente diferite. Produsele de panificație sunt pline de amidon și reprezintă un candidat principal pentru mâncarea ce nu trebuie păstrată la frigider în niciun caz. Amidonul este predispus să fie afectat de o serie de reacții chimice atunci când se confruntă cu umezeala și aerul rece, unele dintre ele putând cu ușurință să-ți strice prânzul și stomacul deodată.

Dintre toate produsele de panificație, cel care este introdus cel mai des în frigider este pâinea. Uneori, oamenii nu mănâncă toată pâinea la o masă și cred că vor economisi o parte din aceasta introducând-o în frigider. Dacă ați citit secțiunea noastră despre cartofi, vă veți aminti că amidonul se transformă în zahăr, lucru pe care doriți să îl evitați în cantități atât de mari. De asemenea, amidonul se descompune destul de repede și face ca mâncarea să își piardă forma. Veți rămâne cu o grămadă mare de firimituri. Nici măcar un sandwich nu veți mai putea face fără mizerie.



De asemenea, frigul și umiditatea sunt cunoscute pentru că accelerează procesul de învechire al pâinii. Contrar cunoștințelor populare, acest fenomen începe mult mai devreme decât atunci când îl putem vedea. Această ignoranță este de multe ori motivul pentru care oamenii se îmbolnăvesc fără să fie conștienți de motivul bolii lor. Dacă doriți cu adevărat să păstrați pâinea mult timp, puteți utiliza congelatorul. Frigul extrem stopează imediat retrogradarea amidonului.

Dacă nu aveți încotro, depozitați pâinea în containere din plastic sau aluminiu, fiind astfel ferită de orice umiditate și oxigen. Totuși, e bine de știut că pâinea parțial învechită mai poate fi consumată, dar numai după o încălzire prealabilă la cuptor.

10. Fructele sâmburoase

Ce sunt „fructele sâmburoase”? Este un nume colectiv pentru toate fructele ce au semințele destul de mari în comparație cu mărimea lor totală. Se caracterizează printr-un colorit plăcut, sunt suculente, bogate în glucide, ușor asimilabile. Unele fructe din aceasta grupă (cireșe, caise, prune, piersici, etc.) sunt valoroase datorită conținutului în substanțe minerale (Fe, P, K, Na, Ca, etc.).

Când vine vorba de refrigerarea lor, există un truc simplu pe care trebuie să-l urmați - nu o faceți! Nu este nevoie de așa ceva, deoarece își pot păstra forma și gustul destul de ușor la temperatura camerei. Pe lângă asta, există și riscul suplimentar de a mânca din greșeală fructe mucegăite. Da, este adevărat că unele fructe și legume necesită un tratament special în ceea ce privește refrigerarea. Totuși, acest lucru nu înseamnă că toate fructele răspund la fel de bine la un mediu umed și friguros.



Așa cum am menționat mai devreme în articol, unele fructe și legume își continuă procesul de coacere, chiar și după ce au fost culese. Un mediu excesiv de rece doar oprește acest proces și accelerează putrezirea. Cel mai bun loc pentru a păstra aceste fructe ar fi într-un bol obișnuit undeva nu direct la soare. Dacă aveți nevoie să mâncați mere sau caise, puteți să le păstrați și într-o pungă de hârtie, în caz că acestea trebuie păstrate o perioadă mai lungă de timp. O altă strategie bună pentru evitarea procesului de stricare ar fi cumpărarea oricărui tip de fructe în cantități mici sau moderate.

Dacă vă plac fructele foarte coapte, păstrați-le la soare o vreme. Acest lucru va accelera procesul cât mai mult posibil și va contribui la dulceața fructelor. În acest caz, este recomandat să le consumi cât de repede poți.

11. Bananele

Putrezirea este ceva despre care cu toții avem o percepție eronată, se pare. Cea mai evidentă asociere pe care o are cineva când aude de putrezire este „lăsată afară din frigider”. Pentru majoritatea alimentelor, se pare că acest lucru este întotdeauna adevărat. Cu toate acestea, pentru o minoritate, introducerea lor în frigider poate însemna foarte bine o condamnare la moarte pentru gust, stare și textură. Dacă doriți să păstrați suculența pe care o adorați și o respectați, cel mai bine ar fi să vă îndepărtați de frigider.

Următorul candidat al categoriei „niciodată de pus în frigider” este poate cel mai cunoscut și iubit fruct dintre toate. De câte ori n-ai ajuns acasă de la magazin, doar pentru a arunca rapid câteva banane în frigider? Răspunsul este probabil de multe ori și acesta nu este un lucru de care să fii extrem de mândru. Pentru început, singurul rezultat al unei astfel de acțiuni este accelerarea procesului de putrefacție. Bananele reacționează foarte rău la frigul și umiditatea la care le expui. Care este motivul pentru asta?



Ca de obicei, răspunsul constă în mecanismul procesului de maturare (coacere). Frigul, așa cum am menționat anterior, încetinește puternic procesul de maturare și favorizează putregaiul. Un fapt interesant este că bananele încep să putrezească din interior spre exterior, în adâncul părților suculente. Prin urmare, este complet posibil să mănânci o banană putredă fără să fii conștient de asta.

De asemenea, spre deosebire de multe alte fructe și legume din această listă, bananele au nevoie de lumină, chiar și atunci când au fost deconectate de palmier. Astfel, locul ideal pentru a-ți păstra bananele ar fi într-un bol cu o sursă moderată de lumină.

12. Dovleacul

Fructele mai mici, în general, se comportă diferit față de cele mari, atunci când sunt în contact cu umiditatea. Cu toate acestea, există câteva exemple care se dovedesc a fi excepții de la regulă. Acesta este cazul multor tipuri de fructe mai grele, deoarece mărimea și miezul lor le conferă caracteristici complet diferite. Un bun exemplu al acestui tip de comportament diferit este dovleacul, bucata uriașă și delicioase pe care o cunoaștem și o adorăm cu toții. Care pare să fie problema cu ei?

O caracteristică principală care diferențiază dovlecii de majoritatea fructelor este faptul că au nevoie de ventilație. În cele mai multe cazuri, atunci când doriți să luați o mușcătură naturală, dar dulce, puteți fi în siguranță, știind că gustarea dvs. este protejată de o pungă. Dovleceii trebuie literalmente să respire, deoarece oxigenul îi face într-adevăr proaspeți, robuști și gustoși. Ar fi o crimă să încerci să distrugi acest minunat deliciu.



Deși dovlecii pot îndura mult când vine vorba de umiditatea suplimentară, ar trebui să-i păstrați totuși într-un loc uscat și retras. Conform celor mai multe surse, cel mai bun mod de a-i depozita ar fi să-i așezi într-un colț de subsol. Nu vă faceți griji, ei pot ține mai mult timp. Întunericul le convine când vine vorba de alegerea locației ideale.

Ca și alte tipuri de alimente feliate, dovleceii pot fi păstrați la frigider dacă sunt feliați sau sub formă de plăcintă. În acest caz, au nevoie de o temperatură joasă pentru a-și menține gustul, textura și calitatea. Un pic de îngrijire contează mult, mai ales când vine vorba de sursele de nutriție.

13. Busuiocul

Despre plantele cu frunze știm că sunt foarte perisabile. Este un lucru logic dacă stai să te gândești. Sunt înrădăcinate în pământ în fiecare secundă a vieții lor. Este sursa lor de nutriție și energie. Când le separăm de pământ este normal să ne așteptăm să se ofilească. În ceea ce privește plantele pe care le folosim ca mirodenii, avem tendința de a le pune la frigider pentru a încetini procesul de putrezire și ofilire. Ceva în această acțiune este greșit - puteți ghici ce?

Răspunsul corect este noțiunea de refrigerarea, deoarece nu face decât să accelereze procesul de ofilire. Planta/condimentul pe care îl refrigerăm cel mai des este busuiocul. Acest lucru nu poate fi mai greșit, întrucât constatăm că se veștejește în doar câteva ore. De asemenea, busuiocul are o proprietate distinctă care contribuie la dispariția sa. Miroase foarte puternic, dar are și capacitatea de a absorbi orice alt miros din apropiere. Acest lucru poate crea mult haos în ceea ce privește gustul mâncării dvs. Deci, care este cheia atunci când vine vorba de menținerea busuiocului cât mai mult timp posibil?



Trucul este simplu. Doar introduceți busuiocul într-o cană cu apă de la robinet. Această acțiune va oferi plantei o multitudine de nutrienți și va putea rămâne în viață chiar și câteva zile după ce l-ați pus în apă.

O altă soluție excelentă este congelarea acestuia. Dacă nu doriți să treceți mereu prin bătaia de cap de a cumpăra întotdeauna busuioc nou, înghețați-l și relaxați-vă.

14. Untul de arahide

Produsele tartinabile sunt o sursă de dezbatere în comunitatea gastronomică. Unii oameni spun că ar trebui înghețate pentru a le păstra mai bine, iar alții spun că nu există nicio modalitate de a le modifica termenul de valabilitate prin păstrarea acestora într-un mediu rece. Oamenii tind să le facă pe amândouă și se pare că este o decizie împărțită, ceva ce depinde de preferințele fiecăruia. Din păcate, logica și știința simplă vor rupe un mit care a stat în picioare o perioadă lungă de timp. Deci care este adevărul?

Adevărul este că înghețarea produselor tartinabile este o prostie. Un exemplu bun în acest sens este untul de arahide. Acesta este o substanță complet diferită de altele, ceea ce înseamnă că nu trebuie refrigerat nici măcar puțin, deoarece acest lucru va avea un impact negativ asupra gustului, fapt ce îți va face masa foarte neplăcută.



Prin refrigerarea untului de arahide, nu faceți decât să-l întăriți și să-l uscați. Desigur, procesul este reversibil, fără nicio pagubă permanentă. Dar de ce să pierzi timpul și să compromiți calitatea sandvișului tău? Meriți mai mult!

Untul de arahide se păstrează cel mai bine într-un loc răcoros, departe de orice sursă de lumină și umiditate. Dacă totuși preferați ca acesta să nu fie prea cremos atunci când îl întindeți pe pâine, puteți pune untul în frigider pentru aproximativ 30 de minute. Acest lucru îl va răci suficient cât să-l facă mai plăcut la întindere, fără să-l întărească.

15. Castraveții murați

Bun, castraveții murați sunt legume și frații lor mai mari, castraveții, sunt adesea depozitați în frigider. Atunci care e problema? Aparent, totul este logic și perfect, dar nu este. Castraveții sunt așezați într-un mediu rece deoarece sunt legume proaspete, pline de apă. De fapt, sunt 90% apă și astfel iubesc mediul rece, întunecat. Deși această parte pare logică, puteți tăia castraveții murați de pe lista „păstrați în frigider”. Au propriile lor proprietăți speciale, ceea ce îi face să nu necesite refrigerare. Probabil că ești obișnuit să-i ții în frigider, deci, fă-ți o favoare și eliberează niște spațiu de acolo.

Adevărul este că murăturile au un conținut ridicat de conservanți și astfel nu trebuie păstrate într-un mediu rece. De fapt, castraveții murați sunt buni pentru consum chiar și la 4 ani după ce au fost puși în marinată. Oricât de uimitor pare, nu există niciun motiv posibil pentru a vă înfunda frigiderul cu un borcan în plus.



Literalmente, nu se schimbă niciodată, indiferent de locul în care s-au păstrat. Cu o rezistență incredibilă la orice fel de condiții externe, castraveții murați sunt o mâncare excelentă pentru păstrare. Textura, gustul și flexibilitatea nu se schimbă niciodată, contrar credinței populare.

Deci, vă puteți relaxa, castraveții murați sunt chiar folosiți pentru păstrarea altor alimente. Aciditatea acestora este ridicată și nu permite ca nicio temperatură sau forță să le modifice starea. În loc să vă faceți griji, odihniți-vă și luați o îmbucătură ori de câte ori doriți. Viața e prea scurtă ca să vă faceți griji cu privire la alterarea castraveților murați. Îi puteți refrigera doar dacă vă plac mai reci.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *