Lucerna - tămăduitoare și întineritoare

-->

LUCERNA

- TĂMĂDUITOARE ȘI ÎNTINERITOARE -

Datorită efectelor sale terapeutice cu totul deosebite, lucerna mai este numită şi marele tămăduitor. În acest scop, se folosesc frunzele, din care se obţine un extract natural.

În această plantă se găsesc 8 aminoacizi esenţiali. Ea conţine o cantitate mare de beta-caroten, vitamine (B, C, D, E si K), minerale (potasiu, fier, calciu, fosfor). Fiecare gram de lucernă conţine 8.000 UI vitamina A şi 20.000-40.000 UI de vitamina K. Extractul natural de lucernă este antipiretic (scade febra), detoxifiant foarte bun, creşte imunitatea, creşte puterea fizică şi pofta de viaţă. Prin conţinutul mare în vitamina K, previne sângerările şi facilitează coagularea sângelui. Ameliorează evident tulburările digestive acute şi cronice – balonarea, inapetenţa (lipsa poftei de mâncare). Este utilă în ulcer – se foloseşte frecvent în tratamentul ulcerului peptic (care apare la nivelul esofagului, stomacului sau intestinului subţire, ca o consecinţă a scăderii rezistenţei mucoasei faţă de enzimele digestive). Conţine mari cantităţi de vitamina U (la fel ca şi varza crudă, murată sau zeama de varză). Extractul natural de lucernă are acţiune alcalinizantă, neutralizând aciditatea gastrică. Este laxativ, combate diareea severă, care de multe ori poate fi provocată de o carenţă de vitamina K. Este un foarte bun diuretic, este util în terapia cistitelor acute şi cronice şi în tratamentul prostatitelor. Principiile active din lucernă acţionează lent, dar eficient. Ele scad pierderile sanguine excesive din timpul ciclului. Are efect antihipertiroidian. Facilitează absorbţia şi utilizarea glucidelor, proteinelor şi calciului. Fortifică sistemul imunitar. Lucerna este foarte indicată în tratamentul micozelor. În acest scop, este bine a se folosi împreună cu acidophilus, căruia îi potenţează acţiunea. Încetineşte procesul de îmbătrânire. Asigură un somn odihnitor. Având în vedere conţinutul crescut în numeroase vitamine liposolubile şi ştiindu-se că acestea se depozitează în organism, utilizarea extractului natural din frunze de lucernă se recomandă numai două-trei luni, după care se va face o pauză de o lună. Această recomandare se referă mai ales la persoanele cu afecţiuni cronice. Cele care urmează un tratament cu anticoagulante pot consuma extract de lucernă sau alte produse cu vitamina K numai la recomandarea medicului.

Tratament în constipaţie şi balonare
Lucerna are multiple efecte benefice asupra organismului în afecţiuni ale stomacului ca balonări, ulcere şi lipsa poftei de mâncare iar datorită conţinutului de vitamina U (ulcus, vitamina anti-ulcer), ajută la reînnoirea mucoasei lezate a stomacului şi în general a aparatului digestiv. Când lucerna se administrează înainte de masă, aceasta uşurează procesul de digestie. În schimb, dacă lucerna este luată la sfârşitul mesei, ea ajută la asimilarea nutrienţilor din hrana consumată la masa respectivă. Prin conţinutul ridicat de fibre, este benefică în constipaţie, are un uşor efect purgativ şi reduce balonarea. De asemenea, ajută la scăderea colesterolemiei, preîntâmpinând afecţiunile cardiovasculare şi infarctul miocardic. Lăstarii sau germenii de lucernă au efecte revigorante şi pot fi adăugaţi în salatele de legume. Lucerna se poate consuma sub formă de ceai, tinctură, pulbere sau tablete, pe care ni le putem procura de la Plafar.

Este  un diuretic natural
Lucerna se recomandă în prevenirea infecţiilor vezicii urinare şi ale prostatei. De asemenea, specialiştii o recomandă ca adjuvant în tratamentul medicamentos specific în cazul inflamaţiilor. Acţionează benefic şi în durerile reumatice.

Are efecte de detoxifiere
Planta este folosită ca tonic general şi ca întăritor al sistemului imunitar. Tratamentul cu lucernă este recomandat de specialişti pentru detoxifierea şi stimularea funcţiei ficatului şi pentru purificarea sângelui. Datorită conţinutului său ridicat de fibre, lucerna are puterea de a absorbi şi de a elimina toxinele din organism. De asemenea, lucerna este recomandată de fitoterapeuţi pentru eliminarea retenţiilor de apă din organism.

Încetineşte  procesul de îmbătrânire
Tratamentul cu lucernă are efect incontestabil asupra sistemului imunitar. Ceaiul încetineşte procesul de îmbătrânire şi asigură un somn odihnitor. După primele 3-4 săptămâni de terapie, creşte rezistenţa fizică şi psihică a celor care folosesc acest revigorant de excepţie.

Fortifică oasele şi dantura
Fiecare gram de lucernă conţine 8.000 U.I. de vitamina A şi 20.000-40.000 U.I. de vitamina K, care ajută la dizolvarea cheagurilor de sânge şi previne sângerările. De aceea, lucerna este recomandată în tratarea  ovarelor polichistice sau dismenoreei, dar şi persoanelor care au suferit o intervenţie chirurgicală. Celelalte substanţe active din compoziţia lucernei, vitaminele B6, E şi D, alături de minerale, fortifică sistemul osos şi dentiţia copiilor.

Lucerna, vindecătorul cu o mie de proprietăţi
Biologul Frank Bouer a studiat îndeaproape efectele lucernei asupra organismului uman. El a constatat că frunzele verzi ale plantei conţin opt aminoacizi esenţiali care combat o serie de disfuncţii din organism: alanina şi lizina măresc puterea de concentrare şi reduc efectele stresului. Arginina menţine buna funcţionare a sistemului imunitar şi previne formarea tumorilor; histidina şi prolina grăbesc procesul de vindecare a rănilor; cisteina este un protector al bolnavilor de psoriazis; tirozina tratează stările de depresie şi reduce apetitul; metionina elimină deşeurile din ficat şi ajută la regenerarea lui.

Lucerna, prin conţinutul său bogat în antioxidanţi, enzime, clorofilă, aminoacizi, vitamine şi minerale, are multiple efecte benefice asupra organismului. Este un antioxidant puternic, întârzie procesul de îmbătrânire, întăreşte sistemul imunitar şi previne apariţia unor afecţiuni cardiovasculare prin efectul de scădere a colesterolului.

Lucerna creşte pofta de mâncare şi reface mucoasa lezată a stomacului. Datorită conţinutului ridicat de fibre, este benefică în constipaţie, având un uşor efect purgativ. Asigură detoxifierea organismului; reduce durerile provocate de artrită; ajută la sporirea energiei organismului, reface tonusul fizic şi psihic şi redă elasticitatea şi supleţea pielii.


Sursa: http://www.adevarul.ro/life/sanatate/medicina_alternativa/Lucernapansament-hepatic-gastric-tonic_0_89991011.html
-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *