Religia la români + VIDEO




RELIGIA LA ROMÂNI

Instituția religiei s-a constituit în momentul în care credințele, valorile, normele, tradițiile și moravurile de un anumit fel s-au consolidat în cadrul unei populații. Religia explică concret devenirea și sensul omenirii în dogme (adevăruri imuabile) și norme morale privind modul de comportare. Ea creează speranța de ocrotire în această viață, precum și în cea de apoi, pe baza credinței și a unor ritualuri individuale și colective de comuniune cu sacrul.


Instituţia religiei a ajuns la maturitate şi, deci, la deplina funcţionalitate, atunci când şi-a creat organizaţii, încadrate cu personal de specialitate, în toate comunităţile, aceasta însemnând ca instituţia să aibă, în cazul cultului ortodox, Patriarhie, Arhiepiscopie, protopopiate şi parohii, institut biblic, facultate şi seminar de specialitate, post de radio şi TV, editură şi aşezăminte de ocrotire, şi terminând, în comune și sate, cu parohii şi, în diverse locuri, cu mănăstiri şi schituri. Toate acestea, deoarece necesitatea socială de a se impune norme, cât şi cea emoţională de a se crea speranţe, au fost atât de profunde, încât oamenii au fost nevoiţi să conceapă o forţă supraumană, pe care s-o considere cu teamă şi supunere, dar şi cu încredere şi veneraţie, aptă să vegheze la respectarea normelor şi să ofere cu generozitate speranţe. Cu alt cuvinte, pentru a-şi defini sensul existenței, oamenii au fost nevoiţi să accepte ca explicație nonsensul.

În esenţă, religia este un raport între omul devenit credincios şi „forţa absolută”, receptată de el ca extraordinară, misterioasă şi determinantă pentru el. Din raportarea individului la sacru emană „sentimentul religios”, adică o trăire unică, resimţită ca un elan ce determină fiinţa să-şi depăşească virtuos condiţia umană, pentru a se deschide spre ceva transcendent. Sacrul ca modalitate de receptare şi interpretare a „forţei absolute” a impus oamenilor comportamente ceremoniale de venerare, adică ritualuri, concretizate în: rugăciuni, ca mobilizări ale fiinţei în vederea apropierii de sacru, pelerinaje, ca deplasări periodice în locuri consacrate, în vederea contactării sacrului, și sacrificii, ca victimizări ale  unor fiinţe nevinovate, în vederea comunicării cu sacrul. Astfel, încercând impresionarea sacrului, oamenii s-au impresionat pe ei înşişi, inducându-şi în comun stări emoţionale de excepţie, creându-și astfel un mod unitar de gândire, simţire şi acţiune, care le-a conferit starea de solidaritate şi sentimentul de ocrotire.

Deși sub auspiciile sacrului oamenii au suferit nenumărate nenorociri și dezastre (războaie, calamități, decese al copiilor, soțului sau soției) în urma cărora au fost grav dezamăgiți, totuși, din moment ce ei continuă să se amăgească prin sacru, rezultă că nevoia emoțională de amăgire este mai puternică decât luciditatea oricărei dezamăgiri și că, deci, oamenii vor continua să se amăgească, în pofida chiar și a celor mai tragice evidențe și a celor mai raționale argumente, ceea ce înseamnă că, în fapt, credința este imanentă disperării umane și nu se va stinge niciodată.

Diferenţele de mediu dintre zonele globului au determinat și diferenţierea interpretării dogmatice a sacrului şi raportarea ritualică la acesta. Din această dublă diferenţiere decurg o multitudine de credinţe, cele mai importante fiind hinduismul, budismul, confucianismul, iudaismul, creştinismul, islamismul. Toate acestea denotă că religia, ca proces cultural de proporţii istorice, presupune drept componente: un trecut, reconstituit imaginativ printr-un mit originar, precum cel al lui Iisus, astfel încât existenţa să aibă temei; un prezent, construit prin norme de comportare, precum „cele 10 porunci”, astfel încât existenţa să aibă consistenţă; un viitor, proiectat emoţional prin speranţă, precum cea a „vieţii veşnice”, astfel încât existenţa să aibă sens.

În timpul comunismului, prin propaganda „ateist-ştiinţifică” şi deghizarea securiştilor în preoţi sau activarea lor ca securişti, religiozitatea naţională, atât cât era, a fost devastată. Omul de rând, nemaiavând credinţă şi nedobândind încă ştiinţă, a rămas fără niciun suport pentru conştiinţă, decăzând din om în neom, trăsăturile negative devenind fel de-a fi al românilor. Acest „fel de a fi” se dezvăluie curent prin vulgaritate. Românii de rând, inclusiv băieţii şi fetele de vârste din ce în ce mai mici şi doamnele şi domnişoarele de condiţie din ce în ce mai bună, înjură de absolut orice, în special de mamă şi de cele sfinte.

Fiind evident că o astfel de personalitate se complace numai în medii superficiale, ca acela care a generat-o, rezultă că inconsistenţa ortodoxiei româneşti şi vulgaritatea personalităţii românilor se înscriu într-un cerc vicios, într-o spirală a nenorocirilor. Prin prisma nenorocirilor, preoţii ortodocşi îi percep pe enoriaşi, mai ales pe cei bătrâni, drept „material didactic”, „materie primă” şi „marfă”. Deoarece pentru ei absolut oricine este „binevenit”, rezultă cam care le sunt harul şi iubirea aproapelui, iar ca misiune, păstorirea şi soarta comunităţii.


Efectele unei asemenea păstoriri se văd inclusiv în habitaclul autoturismelor de lux. Românul aflat la volan privește șaşiu prin snopul de iconiţe şi cruciuliţe atârnate de parbriz, având în același timp sub banchetă o bâtă de baseball. El îşi manifestă public pioşenia înjurând exploziv de dumnezei, fiind gata în orice moment să-şi pună bâta în funcţiune. Acest specimen, cu răspândire de pandemie naţională, este sesizabil instantaneu, el fiind cu sau fără ceafă încreţită şi burtă revărsată, dar sigur cu fruntea încruntată, privirea injectată, faţa schimonosită, gura strâmbă, gâtul răsfrânt a şmecherie iritată, glasul horcăit, cu flegme proiectate la distanţă, reflexe publice de râgâit decibelic şi fixaţii verbale pe expresii ca „ce p... mea” şi „băga-mi-aş p...”.

Deși la nivel rațional religia are drept menire să creeze norme, iar la nivel emoțional, speranțe, ținând cont, după cum atenționează statisticile Uniunii Europene, că societatea românească este marcată de cei mai gravi indicatori de corupţie, ca și cum în arealul românesc normele cinstei nici n-ar exista, rezultă că la români religiozitatea este centrată pe speranțe, și nu pe norme. Și, cum speranțele au șansa să se transforme în realizări, și deci în sentiment de împlinire numai dacă se acționează consecvent, pe bază de norme riguroase, fără norme, speranțele rămân sterile, degenerând în iluzii. Devine astfel explicabil de ce România, deși ca resurse pe cap de locuitor se situează, alături de Franța, pe primul loc în Uniunea Europeană, ca nivel de dezvoltare este, alături de Bulgaria, în coada clasamentului.

Neexistând norme riguroase în religiozitatea românească, se constată că, deși participarea la evenimentele religioase deosebite (praznice, pelerinaje, hramuri) este tot mai habotnică, participanții se manifestă, mai ales când e vorba de mâncare, băutură și agheasmă, din ce în ce mai vulgar și mai agresiv, trecând instantaneu de la rugăciuni și închinăciuni la înjurături și îmbrânceli. Prin aceeași prismă se mai constată că, deși pe pereții multor instituții (spitale, primării, administrații) se expun tot mai multe simboluri creștine (icoane, candele, crucifixuri), salariații se comportă din ce în ce mai păgânește, arătând că, de fapt, românii nu sunt religioși, ci doar exaltați mistic.


În consens cu toate acestea, aprecierea că „ortodoxia românească este mai mult o tradiţie fără credinţă, decât o tradiţie a credinţei” este absolut corectă. O tradiţie, însă, doar pentru populaţie, căci pentru preoți nu este altceva decât o afacere veroasă. De pildă, coliva, în loc să constituie un simbol care a fost pregătit cu sfinţenie de către credincioşi, este furaj dat porcilor chiar de către preoţi, după ce ei înşişi au „sfinţit-o”, iar sărbătorile religioase, în loc să constituie prilejuri majore de purificare, sunt pretexte frivole de îmbuibare.

Din această stare nu se întrevede vreo șansă, atâta timp cât aproape toată populația rurală și cam jumătate din cea urbană se vor afla sub călcâiul Bisericii Ortodoxe, presiunea acestuia fiind atât de perversă, încât românii de rând, deși în sinea lor îi consideră pe preoții ortodocși trândavi, hulpavi și depravați, conform unor sondaje sociologice, își exprimă cea mai mare încredere în Biserică. Și, cum românilor de rând le este instinctiv teamă de necunoscutele schimbării, iar Biserica Ortodoxă Română este neschimbată dintru începuturi, este plauzibil ca teama respectivă să-i determine pe românii de rând să se agațe de conservatorismul Bisericii. Așadar, sondajele sociologice măsoară, de fapt, teama de schimbare, și nu nivelul de încredere. În societatea românească una este trăirea intimă și alta este exprimarea publică, fiind evident că această contradicție constituie, în sine, un act de forfecare  sufletească, ce provoacă românilor dedublarea personalității. Fenomenul dedublării, multiplicat la scara nației, degenerează într-un proces care afectează identificarea unui destin comun. Din această cauză, de la începuturi și până astăzi, românii își tot caută sensul național al vieții prin ungherele istoriei.

Sursa: Nicole Grosu ș.a. - Blestemele nației românești, Ed. Ecoul Transilvan, 2016

PROBLEMĂ

În anul 2015, sursele de venit pentru Biserica Ortodoxă Română au fost:
Finanțare de la bugetul de stat – 346 milioane lei
Alte venituri declarate – 120 milioane lei
În același an...
Număr de nașteri – 198.216 / tarif botez mediu: 250 lei
Număr de nunți – 107.507 / tarif nuntă mediu: 500 lei
Număr de decese – 250.000 / tarif înmormântare mediu: 300 lei
Având în vedere că, de regulă, pentru aceste servicii nu se eliberează chitanțe,
(tarifele cu chitanță fiind mult mai mari)
Să se calculeze cuantumul venitului anual nedeclarat de Biserica Ortodoxă Română

Mircea Badea despre Sergiu Nicolaescu și religie


Comentarii

  1. Un articol rusinos pentru cine l-a scris si pentru cine-l propaga. Va considerati cumva mai buni decat romanii credinciosi numai pentru faptul ca sunteti atei? Va plang!
    P.S. Daca si stramosii erau necredinciosi,daca nu se puneau de bunavoie cu genunchii sub crucea lui Hristos pentru a se putea ridica apoi in picioare dinaintea tuturor celorlalti, vorbeati acum turceste si va inchinati volens-nolens la mahomed.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabi, credinta religioasa este o chestiune intima, personală. Nu trebuie sa-i afurisesti pe cei care nu cred in ceea ce crezi tu. Nu e crestineste. Iar explicatia ta din P.S. e pur si simplu o stupidă tragere la tema.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • 20 de lucruri care atestă faptul că te-ai maturizat
    04.05.2015 - 1 Comments
    1.    Toate plantele tale de apartament trăiesc și nu poți fuma niciuna din ele.2.    Să faci sex într-un pat de o singură persoană e ieșit din…
  • Piramidele bosniace + documentare
    27.06.2012 - 1 Comments
    -->   PIRAMIDELE DIN BOSNIA Semir Osmanagic este un american de origine bosniacă, pasionat de arheologie, care a studiat piramidele din America Latină în ultimii 15…
  • Terapia cu sunete + VIDEO
    11.04.2012 - 0 Comments
    --> TERAPIA CU SUNETE Terapia cu sunete este o terapie alternativă, bazată pe efectele sunetelor şi ale vibraţiilor de joasă frecvenţă asupra sănătăţii umane. Cercetările privind…
  • Dr. Kristine Nolfi - Tratarea cancerului prin hrană vie - eBook
    10.11.2014 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TRATAREA CANCERULUI PRIN HRANĂ VIE Dr. Kristine Nolfi Adevărații vindecători sunt forțele naturale din noi.…
  • Cum să ne protejăm ficatul + VIDEO
    16.04.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM SĂ NE PROTEJĂM FICATUL Dacă sunteți un om obișnuit, înseamnă că nu v-ați gândit niciodată la ficatul dumneavoastră. La urma…
  • Bancherii evrei împotriva României Mari
    18.01.2014 - 3 Comments
    --> BANCHERII EVREI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI MARI Conferința de Pace de la Paris, 1919  «Deşi victorioasă după Primul Război Mondial, României nu i s-a permis să participe la masa…
  • OSHO - Societatea te vrea prost + VIDEO (RO)
    16.02.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SOCIETATEA TE VREA PROST Osho Una dintre problemele cu care se confruntă fiecare fiinţă umană este mediul în care vine pe lume. Fiinţa…
  • Aluminiul - criminalul tăcut din viața noastră
    02.07.2014 - 0 Comments
    --> ALUMINIUL – CRIMINALUL TĂCUT DIN VIAŢA NOASTRĂ – Prezent în alimente, aer şi apă, aluminiul este un element chimic neurotoxic, responsabil de apariţia multor boli. Prima măsură:…
  • 17 fapte despre Australia
    19.02.2016 - 0 Comments
    1. Cea mai mare proprietate din Australia este mai mare decât Belgia. 2. Primele forțe de poliție ale Australiei au fost compuse din cei mai cuminți pușcăriași. 3. Compania aeriana Qantas…
  • The War You Don't See (Războiul pe care nu-l vezi) - documentar (RO)
    14.05.2012 - 0 Comments
    --> THE WAR YOU DON’T SEE  Războiul pe care nu-l vezi Documentar (RO) Prin acest extraordinar documentar, lansat în decembrie 2010, John Pilger, un curajos…
  • Rețete culinare - Pui cu ananas
    09.04.2012 - 1 Comments
    --> PUI CU ANANAS (rețetă chinezească) Ingrediente 300-500 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate) 1 conservă mică de compot de ananas 2 ardei grași (preferabil de culori…
  • 20+ oameni care au zis ca NU vor pisică (FOTO)
    14.09.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. „Nu, nu vreau să țin în brațe un pui de pisică” 2. Tatăl meu, care urăște pisicile, a construit paturi suprapuse pentru motanii…
  • Mistere ale istoriei speciei umane + documentar (RO)
    04.08.2013 - 0 Comments
    --> MISTERE ALE ISTORIEI SPECIEI UMANE Descoperiri arheologice recente pun sub semnul întrebării teoriile oficiale…
  • Viața pe Pământ nu poate fi o întâmplare + documentare (RO)
    20.01.2013 - 7 Comments
    --> VIAȚA PE PĂMÂNT NU POATE FI O ÎNTÂMPLARE Problema care apare în momentul în care spui că Dumnezeu este creatorul, este aceea că Dumnezeu nu poate fi explicat. În felul acesta,…
  • Nicolae Steinhardt despre judecarea aproapelui
    21.05.2012 - 0 Comments
    --> NICOLAE STEINHARDT  DESPRE JUDECAREA APROAPELUI Era un evreu de mare cultură, ataşat de poporul român, mai ales că tatăl său luptase în războiul de reîntregire şi fusese…
  • 11 arme fascinante folosite de către Samurai + FOTO
    15.07.2023 - 0 Comments
    Samuraii erau o clasă nobilă de războinici din Japonia antică, care susțineau un cod de onoare cunoscut sub numele de Bushido. Erau pricepuți în artele marțiale și în război, servind ca protectori…
  • Misteriosul manuscris de la Sibiu
    27.07.2014 - 0 Comments
    --> MISTERIOSUL MANUSCRIS DE LA SIBIU Pierre Carnac este pseudonimul scriitorului și conferențiarului francez de origine română Doru Dimitrie Todericiu, care în lucrările sale a…
  • Rețete culinare - Castraveți bulgărești în oțet
    09.04.2012 - 0 Comments
    -->   CASTRAVEȚI BULGĂREȘTI ÎN OȚET Cumpărăm castraveți cornișon, mici și mijlocii, proaspeți și fără defecte, îi spălăm bine și-i zvântăm. Pregătim borcanele cu filet -…
  • Robert Irwin își găsește un partener perfect de selfie în timp ce se autoizolează la grădina zoologică din Australia + FOTO
    26.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A fost o perioadă atât de grea pentru întreaga omenire și toată lumea știe că, în acest moment, autoizolarea este una dintre cele mai bune…
  • Pisica ta este o adevărată psihopată (și cum să gestionezi asta)
    03.01.2022 - 0 Comments
    Pisicuța ta este o pufoșenie adorabilă și caldă, ce toarce, care aproape sigur te-ar mânca dacă ai cădea pe scări.Nu folosim prea des expresia „indiferență depravată”, dar când o facem, cel mai…
  • Ce face corpul nostru într-o zi
    27.02.2016 - 6 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE FACE CORPUL NOSTRU ÎNTR-O ZI  Corpul uman este cea mai complexă și mai incredibilă mașinărie de pe fața pământului. Trăim într-o…
  • Dosarele secrete ale războiului din Irak (documentar) (RO)
    13.05.2012 - 0 Comments
    --> DOSARELE SECRETE ALE RĂZBOIULUI DIN IRAK „Iraq’s Secret War Files” este un documentar despre crimele comise de armata…
  • Pisica - singurul animal care a reușit să îmblânzească omul
    20.04.2014 - 2 Comments
    --> PISICA SINGURUL ANIMAL CARE A REUȘIT SĂ ÎMBLÂNZEASCĂ OMUL Pisica - un animal filozofic, prieten al ordinii şi curăţeniei, care vrea să fie prietenul și nu sclavul nostru.…
  • 12 lucruri pe care nu știai că le poți face în Google Chrome
    16.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chiar dacă folosiți Google Chrome de când a fost lansat în 2008, browserul este capabil de câteva trucuri pe care poate nu le-ați…
  • Știați că... ?  - Corelația dintre mărcile Adidas, Puma, Hugo Boss, Lufthansa și Mercedes Benz
    23.09.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Știați că: Fondatorul mărcii sportive „Adidas” a fost Adolf „Adi” Dassler (după numele său Adi Dassler) Fondatorul mărcii…
  • Cum arăta viața pe Pământ înainte de apariția oamenilor, potrivit paleontologilor + FOTO
    01.06.2022 - 0 Comments
    Desigur, dinozaurii au cutreierat pământul înainte ca noi, oamenii, să fi apărut, dar știați că și multe alte animale de neimaginat au trăit înaintea noastră? Mulțumită paleontologilor și…
  • Cineva a decis să inverseze fotografiile celebrităților în funcție de sex, iar rezultatul este mai bun decât ne-am fi așteptat + 30 FOTO
    28.01.2022 - 0 Comments
    Cu mult înainte ca Instagram și Snapchat să existe, mulți dintre noi au folosit diverse filtre și efecte pentru a-și îmbunătăți fotografiile. Dar s-a gândit vreodată vreunul dintre noi la ce ne…
  • Dr. Călin Mărginean - Colesterolul, prieten sau dușman? + documentar (RO)
    02.04.2012 - 1 Comments
    -->    TOTUL DESPRE COLESTEROL Când mergem la doctor şi aflăm că avem prea mult colesterol în sânge suntem mai degrabă nedumeriţi decât speriaţi. Puţini sunt cei care pot…
  • Oameni-cobai în experimente medicale + documentar (RO)
    06.01.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OAMENI-COBAI ÎN EXPERIMENTE MEDICALE - ISTORIA ȘOCANTĂ A MEDICINII MODERNE ȘI A PSIHIATRIEI - Statele Unite ale Americii pretind că…
  • Totul despre nuci și alune
    23.08.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TOTUL DESPRE NUCI  ŞI ALUNE Oleaginoasele sunt benefice în prevenirea maladiilor cardiovasculare. Datorită conţinutului în…
  • 10 random facts - part 2
    13.07.2015 - 0 Comments
    1. Fluturii simt gustul cu ajutorul picioarelor.2. Ochiul unui struț este mai mare decât creierul său.3. Stelele de mare nu au creier.4. Polenul poate călători până la 805 km pe zi.5. Sucul de…
  • 18 ustensile de bucătărie pe care nici chiar cei mai pricepuți bucătari n-ar știi cum să le folosească + FOTO
    16.01.2022 - 0 Comments
    De la inventarea roții, creativitatea umană nu a încetat niciodată să ne uimească. Dar uneori merge prea departe și ne confruntăm cu obiecte al căror scop este greu de înțeles. Iar dacă aceste…
  • OSHO despre relația dintre mamă și copil + documentar (RO)
    01.06.2014 - 0 Comments
    --> OSHO despre relația dintre mamă și copil Să devii mamă este una dintre cele mai mari responsabilități din lume. Lumea e plină de oameni dezechilibrați... Iar dacă veți pătrunde…
  • 19.03.2012 - 10 Comments
    "LA BELLE VERTE" FRUMOASA VERDE Un film extraordinar, un tablou al unui mod de viață ideal pe care e bine să-l menținem în atenția noastră, pentru a-l materializa ca realitate pe planeta…
  • Hrana vie - sănătate și frumusețe + documentar (RO)
    19.07.2012 - 1 Comments
    --> HRANA VIE – SĂNĂTATE ȘI FRUMUSEȚE Alimentația de tip raw food sau „hrană crudă” începe să câștige teren și în rândurile românilor preocupați de sănătatea și aspectul lor.…
  • Comunicarea telepatică + VIDEO
    03.09.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); COMUNICAREA TELEPATICĂ Germanul Hans Bender, într-o pasionantă carte apărută în 1976, intitulată „Universul parapsihologiei”,…
  • Rețete culinare - Prăjitură cu mere „Nuți”
    08.04.2012 - 0 Comments
    PRĂJITURĂ CU MERE „NUȚI”  Ingrediente - 6 ouă - 2 pahare zahăr tos - 1 1/2 ceaşca ulei - 2 pahare făină - 20 nuci - 8 mere rase - 1 linguriţă scorţişoară - 1 praf de…
  • Războiul împotriva copilului nostru
    12.11.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); RĂZBOIUL ÎMPOTRIVA COPILULUI NOSTRU Războaie sunt de când e lumea. Nu ştim să fi existat epocă istorică în care unii oameni să nu se fi…
  • Efectul de piramidă + VIDEO
    29.04.2012 - 1 Comments
    --> EFECTUL DE PIRAMIDĂ „Totul se teme de timp, iar timpul se teme de piramidă” Mistere, curiozități, povești și legende, studii științifice și mai puțin științifice, supoziții…
  • Dr. Călin Mărginean - Principii de sănătate pe înțelesul tuturor
    01.04.2014 - 4 Comments
    --> PRINCIPII DE SĂNĂTATE PE ÎNȚELESUL TUTUROR Câteva date generale cu privire la alimentaţie, de care ar fi bine să ţinem seama, pentru ca sănătatea noastră să beneficieze la…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *