Cum să prevenim și să dăm înapoi cancerul

-->

CUM SĂ PREVENIM ȘI SĂ DĂM ÎNAPOI CANCERUL

Un interviu cu Raymond Francis - august 2012

Raymond Francis este un promotor al vindecării pe căi naturale. În acest scop, scrie cărți și articole, ține prelegeri, editează un buletin și, mai nou, îi învață pe copii care sunt bazele unei vieți sănătoase. Este fondatorul Health-e-America, o fundație non-profit care și-a stabilit ca misiune să pună capăt bolilor cronice de care suferă America. Lucrările lui prezintă o teorie revoluționară: nu există mii de boli, ci una singură – dereglarea funcționării celulelor. Pe scurt, atunci când toate celulele care alcătuiesc corpul nostru sunt sănătoase, și noi suntem la fel; când ele suferă, suferim și noi. Orice boală are două cauze: deficiență și toxicitate. Concepția sa, explicată într-un limbaj accesibil, este întemeiată pe studii de biologie moleculară și biochimie celulară și ani de experiențe și observații. Raymond Francis oferă publicului soluții simple, sigure și necostisitoare pentru vindecare. Motto-ul lui: „Sănătatea este o alegere”. Vă oferim mai jos interviul pe care cunoscutul jurnalist Michael Shaughnessy, de la Education Views, i l-a luat lui Raymond Francis. Sperăm să fie de ajutor atât celor preocupați să-și mențină sănătatea, cât și celor aflați în suferință.


– Vă rugăm ca la început să ne vorbiți puțin despre dumneavoastră – pregătirea profesională și experiența în ceea ce privește cancerul.

Specializarea mea principală este chimia. Sunt absolvent al MIT [Massachusetts Institute of Technology]. La vârsta de 48 de ani, când, conform diagnosticului, moartea mea devenise o certitudine medicală, am decis să-mi folosesc cunoștințele de biochimie pentru a mă însănătoși și a-mi salva viața. Acest eveniment mi-a dat startul în odiseea studiilor despre sănătate. Astăzi, la 75 de ani, mă bucur de o sănătate perfectă, corpul meu funcționând ca cel al unei persoane de 25 de ani. Am energie, nu mă doare nimic și ultima oară când am răcit a fost acum 26 de ani. De asemenea, nu iau niciun fel de medicament. Până acum am ajutat foarte mulți oameni, chiar și bolnavi cu cancer în stadiul 4, terminal. Aceștia s-au vindecat și duc acum o viață normală. Îl pot aminti aici pe propriul meu frate, care la vârsta de 60 de ani a fost diagnosticat cu cancer de prostată, metastazat, inoperabil; în momentul acela, medicii i-au mai dat doar câteva luni de trăit. Urmându-mi sfaturile, cancerul a intrat în remisie și, după 20 de ani, e încă în viață, perfect sănătos.

– Să vorbim despre câteva variabile general acceptate ca fiind factori contributori la apariția cancerului – fumatul, de exemplu.

Mai întâi trebuie să facem distincția între factorii care pot declanșa cancerul (care sunt numeroși) și cei care, de fapt, declanșează această boală. Da, fumatul contribuie la apariția cancerului. Fumatul stresează întregul organism și prin urmare contribuie la apariția oricărei boli, nu doar a cancerului. Totuși, afirmația că fumatul cauzează cancer nu se susține cu date statistice. „Societatea Americană a Cancerului” o să te informeze cu bucurie că 80% dintre cancerele de plămâni sunt rezultatul fumatului. Ceea ce însă nu-ți vor spune este că numai 15% dintre fumătorii înrăiți dezvoltă un cancer la plămâni. Așadar, cu greu poate fi numit fumatul o cauză directă. Japonezii, de exemplu, fumează mai abitir decât americanii, și totuși fac mult mai rar cancer de plămâni.

– Atunci, să fie oare vorba de lipsa anumitor vitamine, proteine și minerale?

Există doar două cauze ale tuturor bolilor: deficiență și toxicitate. Celulele fie nu primesc tot ce le trebuie ca să funcționeze normal, fie primesc niște substanțe care le dereglează funcționarea normală. Orice boală, inclusiv cancerul, este întotdeauna rezultatul unei funcționări anormale la nivel celular. De aceea, cancerul este foarte ușor de vindecat. Dacă veți corecta problemele de deficit și cele de toxicitate, celulele organismului vor funcționa din nou normal, iar cancerul va dispărea.

– Am citit recent că lipsa de soare duce la un deficit de vitamină D, ceea ce poate contribui la apariția cancerului. Cum comentați această afirmație?

Vitamina D joacă un rol esențial în prevenirea cancerului. Nordicii, care au parte de foarte puțin soare, fac mai des cancer. De fapt, fac tot felul de boli legate de deficiența în această vitamină. Vitamina D acționează ca un hormon, dând genelor instrucțiuni de stopare a înmulțirii celulelor canceroase. Fără suficientă vitamină D, riscul de cancer devine foarte mare. Multe studii au relevat acest lucru. De fapt, până acum n-am întâlnit niciun pacient cu cancer care să nu fi fost deficient în vitamina D.

– Cum intră în ecuație alți factori, cum ar fi somnul insuficient sau stresul prelungit?

Stresul este o cauză majoră a aproape oricărei boli, nu numai a cancerului. Ca răspuns la stres, corpul eliberează în sânge o serie de hormoni. Hormonii fac parte din sistemul de comunicații al organismului. Ei trimit mesaje genelor și celulelor, acționând ca niște întrerupătoare, care le închid sau le deschid. Influențează direct procesele care au loc la nivel celular, controlează înmulțirea celulelor și protejează organismul de formarea tumorilor. Stresul declanșează eliberarea de hormoni de creștere, declanșând astfel și cancerul. Patrick Quillin, în cartea sa „Învingând cancerul prin nutriție” (Beating Cancer with Nutrition) spune: „Din propria-mi experiență de medic, pot să certific că cca 90% dintre pacienții cu cancer au trecut printr-un eveniment traumatizant cu 1-2 ani înainte de apariția bolii. Studii recente relevă că mintea și sistemul imunitar sunt atât de strâns legate, încât gândirea negativă inhibă activitatea limfocitelor T și B, cele care mediază imunitatea celulară. Norepinefrina, un hormon secretat de glandele suprarenale în condiții de stres accentuat, conduce la apariția cancerului. Alți doi hormoni de stres sunt cortizolul și adrenalina, care de asemenea blochează sistemul imunitar când suntem deprimați, enervați sau înfricoșați.

– Să vorbim puțin și de predispoziția genetică. De exemplu, mama mea a murit de cancer. Puteți să-mi spuneți dacă există o probabilitate ca și eu să mor de această boală sau dacă aș putea s-o evit printr-o alimentație corectă și mișcare?

Câteodată facem prea mult caz de moștenirea genetică. Avem unii dintre noi gene care ne fac mai susceptibili de a ne îmbolnăvi de cancer? Da. Ne vor provoca aceste gene cancer? Nu. Genele îl fac posibil, dar nu îi determină apariția. Ca să ajungeți să faceți cancer trebuie să faceți ceva care să activeze acele gene promotoare de cancer. Ele așteaptă să li se spună ce să facă. Neactivate, vor sta liniștite și nu vor face nimic. Importante sunt condițiile pe care le creați voi acestor gene, și aceste condiții depind de ceea ce mâncați, felul în care gândiți și cum vă trăiți viața. Nu vă puteți controla ereditatea, dar aveți control total asupra mediului în care trăiesc celulele corpului vostru. Genele voastre se exprimă în funcție de acest mediu intern, pe care voi îl creați în fiecare moment al fiecărei zile. Stă în puterea voastră să schimbați felul în care se exprimă genele prin alimentele pe care le mâncați, aerul pe care-l respirați, apa pe care o beți, toxinele la care vă expuneți și gândurile pe care le emiteți. Voi sunteți stăpânii corpului vostru și-i puteți controla destinul. Dacă vă tratați corpul cu o hrană naturală, de calitate, îl feriți de toxine, îl puneți să se miște și-l lăsați să doarmă suficient, riscul de a dezvolta un cancer va fi zero.

– Aș vrea să vorbim și despre exercițiul fizic, care, după câte știu, oxigenează celulele. Cât de important este acest lucru?

Aveți dreptate. Exercițiul fizic aduce mai mult oxigen în celule, ceea ce este esențial în prevenirea cancerului, deoarece cancerul este o boală bazată pe lipsa de oxigen. Totuși, sănătatea înseamnă mai mult decât oxigenarea organismului. Ca să fiți sănătoși, trebuie să faceți trei lucruri:
1. Dați-le celulelor voastre toți nutrienții de care au nevoie;
2. Mențineți-vă celulele curate, fără toxine, care pot interfera cu mecanismul lor metabolic;
3. Mișcați-vă și dezmorțiți-vă celulele. Prin mișcare, celulele se întind, iar livrarea nutrienților de care au ele nevoie este mult facilitată. Pe lângă aceasta, activitatea fizică ușurează înlăturarea reziduurilor metabolice din celule. Așadar, făcând mișcare zilnic, preveniți deficitul de nutrienți, acumularea de toxine în organism și apariția bolii canceroase.

– Cred că toată lumea a auzit de copii de 5-6 ani care sunt bolnavi de cancer. Evident, aceștia n-au fost încă expuși la toxine și nici n-au fumat 4 pachete de țigări pe zi. E cumva vorba de o ciudată și inexplicabilă apariție a bolii, sau e ceva de natură genetică?

A crede că copiii n-au fost încă expuși toxinelor este incorect. Astăzi, copiii primesc sute de toxine încă din pântecele mamei, din cauza toxinelor depozitate în țesuturile ei. Când se nasc, copiii sunt deja intoxicați, și din această cauză genele lor nu mai funcționează normal. Apoi intervenim noi, înrăutățind lucrurile printr-o serie de vaccinuri extrem de dăunătoare, care le scad imunitatea (o imunitate puternică este cheia apărării organismului de cancer). Adăugăm în corpul lor fragil, care deja conține toxine, o serie de chimicale cauzatoare de cancer: mercur, aluminiu și formaldehidă, substanțe care intră în formula vaccinurilor și care sunt cunoscute ca fiind cancerigene. Având în vedere că toate vaccinurile sunt periculoase pentru sănătate, iar eficiența lor nu a fost dovedită științific, este un act de inconștiență ca, până la vârsta de grădiniță, un copil să primească 48 de doze de vaccin. Mai este vorba apoi și de ceea ce-i dăm să mănânce. Atât laptele de mamă, cât și cel din comerț, conține substanțe chimice cauzatoare de cancer. Pe măsură ce crește, îl hrănim cu alte alimente cancerigene: zahăr rafinat, grăsimi hidrogenate, uleiuri procesate. Statistici recente arată că, după accidente, cancerul este principala cauză de deces la copii. Nici n-ar trebui să ne surprindă, având în vedere ce le facem. Tragic...

– Am citit cu mare plăcere cartea lui Bernie Siegel, „Medicina iubirii” (Love Medicine). Cât de importantă este voința de a trăi în cazul unui diagnostic de cancer?

Voința de a trăi este singurul și cel mai important medicament al omului. O schimbare în gândire poate produce schimbări în corpul fizic. Genele sunt servitori obedienți. Aceeași genă se poate exprima în o mie de feluri, în funcție de ce-i ceri să facă. Când vă schimbați gândurile, schimbați și comenzile pe care le-ați dat genelor, care se vor exprima în consecință. Puterea minții de a vindeca sau a îmbolnăvi este aproape fără limită. Sistemul nervos controlează toate celelalte sisteme din corp. Este unitatea centrală a calculatorului, care vă verifică și vă echilibrează starea de sănătate. Fiecare gând și fiecare emoție a voastră declanșează eliberarea unor mesageri chimici în tot corpul. Fiecare gând are o consecință fizică, pozitivă sau negativă. Așa este și cu voința de a trăi.

– Îmi place să beau cafea cu zahăr și puțin lapte în ea. Spuneți-mi, mă supun unui risc?

Fiecare dintre noi are obiceiurile lui zilnice. De exemplu, eu, deși știu că zahărul este o otravă pentru metabolism, mai mănânc uneori dulciuri, dar numai la ocazii și sărbători, adică de 3-4 ori pe an, nu de 3-4 ori pe zi, cum fac majoritatea oamenilor. Cafeaua conține substanțe cancerigene, rezultate din procesul de prăjire. Zahărul este un promotor al cancerului, iar laptele conține un coctail de chimicale și hormoni, de asemenea promotori de cancer. Așadar, totul e rău la cafea, dar e corpul dv. și trebuie să decideți singur cum vreți să-l tratați. În societatea de azi, foarte puțini oameni pot adopta dieta ideală, dar cu cât vă apropiați mai mult de ea, cu atât mai bine o să vă fie.

– Carnea roșie – care-i problema cu ea, de ce trebuie evitată?

Nu neapărat carnea roșie e problema. Proteina animală e problema. Cel mai extins și mai documentat studiu asupra nutriției a fost condus de renumitul cercetător dr. Colin Campbell, care, pe baza rezultatelor obținute, a scris cartea „Studiul China”. Concluzia cea mai evidentă a acestui studiu a fost aceea că excesul de proteină animală este unul dintre cei mai puternici promotori ai bolii. Campbell a descoperit că cel mai puternic declanșator al cancerului este proteina din lapte. Proteina animală, administrată în cantități peste nevoile zilnice ale animalelor de laborator, le-a provocat cancerul în 100% din cazuri. Campbell le declanșa cancerul hrănindu-le cu proteină animală și îl stopa când le elimina proteina animală din dietă.
Americanii consumă în medie 70 g de proteină animală pe zi. În schimb, chinezii, care sunt mult mai sănătoși decât noi, consumă de 10 ori mai puțină, adică 7 g. Excesul de proteină animală provoacă, pe lângă cancer, obezitate, boli cardiovasculare, diabet, osteoporoză, boli de rinichi, boli autoimune. Persoanele care adoptă diete de slăbit pe bază de proteină animală se supun unui risc enorm. O medie de 7 grame de proteină animală pe zi este suficientă. Asta înseamnă un ou sau o bucată de pește sau de carne de mărimea palmei. Restul de proteine ar trebui luate din alimentele de origine vegetală.

– Mai aveți ceva de adăugat?

Suntem în mijlocul celei mai mari epidemii de boli cronice, degenerative, din istoria omenirii. Cancerul, bolile de inimă, artrita, depresiile ne afectează calitatea vieții, îi ucid prematur pe cei dragi nouă, ne consumă economiile proprii și bugetul națiunii. Trebuie să facem ceva. Cunoștințele pe care le avem în momentul de față ne sunt suficiente ca să punem capăt acestei epidemii. Știm deja de ce ne îmbolnăvim și de ce să ne ferim. Eu însumi am trăit un miracol, când i-am închis ușa morții și am continuat să trăiesc într-o sănătate deplină. Cunoașterea este cheia. Citiți-mi cărțile. Tot ce trebuie să știți este cuprins în ele.

-->

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Soluția perfectă pentru curățarea covorului!
    28.04.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Urăsc petele de pe covor! Petele făcute de copii tăi, de animalele de companie sau chiar de tine! Dar nu îți mai face griji! Am găsit…
  • 14 fapte despre Finlanda
    16.02.2016 - 1 Comments
    1. Finlanda este supranumită țara soarelui de miază-noapte, deoarece în iunie și iulie soarele strălucește pe tot parcursul zilei și nopții în partea de nord. Acesta nu coboară sub linia…
  • 10 fapte despre pisica Manul, cea mai expresivă pisică din lume + FOTO
    12.08.2023 - 0 Comments
    Pisicile manul sunt o specie de pisică sălbatică aproape amenințată cu dispariția, care trăiește în pajiștile și stepele montane din Asia Centrală. Cunoscute mai degrabă sub numele de pisicile lui…
  • Klaus Iohannis reprezintă interesele Germaniei în guvernul României
    02.01.2017 - 6 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KLAUS IOHANNIS REPREZINTĂ INTERESELE GERMANIEI ÎN GUVERNUL ROMÂNIEI Articol publicat de Justițiarul în aprilie 2014, cu 8 luni…
  • Obezitatea și slăbirea
    28.03.2012 - 1 Comments
    --> OBEZITATEA ȘI SLĂBIREA  Cum slăbești? Tot așa cum te îngrași, numai că invers Obezitatea este o tulburare de nutriţie caracterizată prin sporirea anormală a…
  • Ce sunt copiii indigo?
    26.07.2015 - 2 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "0506632207"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CE SUNT COPIII INDIGO? Termenul de…
  • 21 DE FAPTE CIUDATE ȘI MINUNATE DESPRE AROMĂ ȘI MIROS
    11.05.2023 - 0 Comments
    Mulți dintre noi ne luăm simțul olfactiv ca pe un lucru de la sine înțeles, fără să ne gândim o clipă la modul în care este produs mirosul. De la mirosul dulce-amărui al primei cești de cafea până la…
  • Fractali: natură, artă, știință + documentar (RO)
    28.01.2013 - 0 Comments
    --> FRACTALI: NATURĂ, ARTĂ, ȘTIINȚĂ Se pare că nimeni nu este indiferent față de fractali. De fapt, mulți privesc prima lor întâlnire cu geometria fractală ca pe o experiență cu…
  • Puterea ascunsă a zâmbetului + VIDEO (RO)
    23.01.2013 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PUTEREA ASCUNSĂ A ZÂMBETULUI „Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar…
  • OSHO - Ambiție înseamnă nefericire + VIDEO (RO)
    26.09.2014 - 0 Comments
    --> AMBIȚIE ÎNSEAMNĂ NEFERICIRE OSHO Dacă nu vei renunța la ambiție, vei trăi într-o suferință permanentă. Ambiția este sursa tuturor frământărilor și regretelor. De fapt, ce înseamnă…
  • Rețete culinare - Salată de ton cu maioneză din țelină
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> SALATĂ DE TON CU MAIONEZĂ DIN ȚELINĂ Cred că această salată de ton ar plăcea oricui. Prin urmare, se poate servi cu succes atunci când avem musafiri, sau în zilele de post,…
  • Mesajul dr. Gabriel Cousens privind implementarea Codex Alimentarius + documentare
    19.09.2012 - 0 Comments
    --> MESAJUL DOCTORULUI GABRIEL COUSENS PRIVIND IMPLEMENTAREA CODEX ALIMENTARIUS Gabriel Cousens (n. 1943) este doctor în medicină și a studiat psihiatria la Universitatea…
  • Pisica albă, pisica neagră - mituri, legende, superstiții + VIDEO
    27.07.2013 - 0 Comments
    --> PISICA ALBĂ, PISICA NEAGRĂ – MITURI, LEGENDE, SUPERSTIȚII – De-a lungul timpului, animalele i-au provocat omului o gamă largă de sentimente, de la adorație până la repulsie.…
  • Factorul sionist - eBook + documentar (RO)
    03.10.2016 - 1 Comments
    FACTORUL SIONIST  INFLUENȚA IUDAICĂ ASUPRA ISTORIEI SECOLULUI XX   Ivor Benson a fost, ca şi Douglas Reed, un jurnalist britanic participant la evenimentele care au…
  • Marijuana legalizată: Canada se întoarce la înțelepciunea veacurilor trecute
    22.01.2024 - 0 Comments
    În 1997, în Cehoslovacia a fost găsită o frânghie de cânepă datând din 26.900 î.Hr., fiind cel mai vechi obiect cunoscut asociat cu marijuana.  De atunci, cânepa a jucat un rol important în…
  • Boli infecțioase cauzate de microbi? - un basm modern + documentar
    24.07.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BOLI INFECȚIOASE CAUZATE DE MICROBI? UN BASM MODERN Prof. dr. Karl Probst Atunci am văzut că, pentru cei mai mulţi, ştiinţa este doar…
  • Tunelul secret din Bucegi + VIDEO
    21.04.2012 - 1 Comments
    --> TUNELUL SECRET DIN BUCEGI Puţini sunt cei care ştiu că nemţii au avut ambiţii mari în România, în pe­rioada lor de ocupaţie. De inamici. Ei au contribuit – şi iar nu se ştie…
  • Vaccinurile - prevenția care îmbolnăvește + eBook
    21.06.2013 - 3 Comments
    --> VACCINURILE PREVENŢIA CARE ÎMBOLNĂVEŞTE ŞI UNEORI CHIAR UCIDE De curând, a fost publicată o carte care a stârnit atât interesul părinţilor, cât şi al medicilor: „Vaccinurile:…
  • Nicolae Steinhardt despre judecarea aproapelui
    21.05.2012 - 0 Comments
    --> NICOLAE STEINHARDT  DESPRE JUDECAREA APROAPELUI Era un evreu de mare cultură, ataşat de poporul român, mai ales că tatăl său luptase în războiul de reîntregire şi fusese…
  • Cum să ne curățăm corpul de paraziți + VIDEO (RO)
    31.03.2016 - 3 Comments
    CUM SĂ NE CURĂȚĂM CORPUL DE PARAZIȚI Ai grijă de corpul tău! Este singurul loc în care va trebui să trăiești. Jim Rohn Lumea în care trăim este plină de paraziți oportuniști, iar corpul nostru…
  • Andrei Pleșu - Apocalipsa la hinduși
    31.12.2012 - 1 Comments
    --> APOCALIPSA LA HINDUȘI Andrei Pleșu Am găsit un text, în literatura veche a Indiei (Linga Purana, II, 39-40), în cuprinsul căruia bombănelile mele şi ale altora par să fi fost…
  • Stăpânii Statelor Unite + documentar (RO)
    03.04.2017 - 11 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); STĂPÂNII STATELOR UNITE Oamenii nu pot crede informații care contrazic modul lor de gândire. Ei nu le cred nici când faptele sunt…
  • Sofia Nădejde - o femeie de nădejde a epocii sale
    30.06.2014 - 1 Comments
    --> SOFIA NĂDEJDE  – O FEMEIE DE NĂDEJDE A EPOCII SALE – Sofia Nădejde (1856-1946), născută în Botoșani, a fost o publicistă, prozatoare și autoare dramatică de orientare…
  • În căutarea fericirii - Bertrand Russell (eBook)
    14.06.2012 - 0 Comments
    --> ÎN CĂUTAREA FERICIRII Dă-i omului sănătate și un țel de urmat și nu se va opri să se întrebe dacă e fericit sau nu. George Bernard Shaw Nu există fericire de care…
  • Afacerea Roșia Montană + VIDEO
    30.08.2013 - 1 Comments
    --> AFACEREA „ROȘIA MONTANĂ” Roşia Montană a fost întemeiată de romani, sub denumirea de Alburnus Maior şi a fost locuită de-a lungul timpului de diverse colonii. De aici, şi caracterul…
  • Enigmele de la Cernobîl și Fukushima + documentare (RO)
    11.03.2014 - 2 Comments
    --> ENIGMELE DE LA CERNOBÎL ȘI FUKUSHIMA Multe enigme legate de catastrofa de la Cernobîl din 26 aprilie 1986 au rămas şi astăzi neexplicate. Profesorul Georges Lochak, preşedinte al…
  • TAO - Medicina tradițională chineză - Daniel Reid (eBook + documentar RO)
    26.08.2012 - 5 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Cum să ne redobândim tinerețea - eBook
    06.04.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM SĂ NE REDOBÂNDIM TINEREŢEA John Thomas Când John Thomas şi-a…
  • 15 fapte interesante despre Islanda
    12.07.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Când Stalin a murit, pe 5 martie 1953, majoritatea islandezilor l-au jelit ca pe un erou. 2. Leifur Eiríksson a descoperit…
  • Este știința un sistem de credință? + VIDEO (RO)
    14.02.2016 - 9 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ESTE ȘTIINȚA UN SISTEM DE CREDINȚĂ? Important este să nu încetezi niciodată să-ți pui întrebări. Albert Einstein Ați fost tentați…
  • Ce ne pot învăța străvechii mayași despre sănătate și vindecare
    08.01.2024 - 0 Comments
    Într-o perioadă în care ființele umane suferă de o serie de boli cauzate de stres și de viața modernă, nevoia de înțelepciune străveche nu a fost niciodată mai importantă.  De fapt, mulți oameni…
  • Definiția frigului
    01.05.2012 - 0 Comments
    --> DEFINIȚIA FRIGULUI +20°C - Grecii își îmbracă puloverele (dacă și le găsesc). +15°C - Cei din Hawaii pornesc caloriferele (dacă au). +10°C - Americanii tremură.…
  • 22 de fapte despre mâncăruri care sunt 100% adevărate + FOTO
    27.06.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Cei mai gustoși cartofi prăjiți sunt ultimii de la fundul pungii. 2. Și dacă rupi mai întâi colțurile unui biscuit, îl face să aibă…
  • Dr. Matthias Rath - Sfârșitul ignoranței în privința bolilor
    29.09.2014 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SFÂRȘITUL IGNORANȚEI ÎN PRIVINȚA BOLILOR Discursul dr. Matthias Rath din Kerkrade, Olanda, 4 aprilie 2009 «În această…
  • Alimentația în funcție de grupa sanguină
    27.05.2012 - 0 Comments
    --> ALIMENTAŢIA ÎN FUNCŢIE DE GRUPA SANGUINĂ …
  • Tărâțele de grâu - un leac natural pentru o mulțime de boli
    22.11.2014 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TĂRÂȚELE DE GRÂU  - UN LEAC NATURAL PENTRU O MULȚIME DE BOLI - Eugen Giurgiu - biochimist Tărâţele de grâu sunt…
  • Inteligența plantelor + VIDEO + eBook
    14.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INTELIGENŢA PLANTELOR Oamenii cred că povestea despre sentimentele plantelor ţine de science-fiction. Anul acesta se împlinesc 40 de…
  • Rețete culinare - Pui cu ananas
    09.04.2012 - 1 Comments
    --> PUI CU ANANAS (rețetă chinezească) Ingrediente 300-500 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate) 1 conservă mică de compot de ananas 2 ardei grași (preferabil de culori…
  • Mazărea - o proteină vegetală de calitate
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> MAZĂREA – o proteină vegetală de calitate Mazărea (Pisum sativum) este originară din Asia Centrală. Se pare că pentru prima oară, boabele verzi ale acestei leguminoase, rudă bună…
  • Capra - cel mai rentabil animal domestic
    13.03.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CAPRA – CEL MAI RENTABIL ANIMAL DOMESTIC În gospodăriile țărănești, capra domestică (Capra hircus) este o prezență obișnuită. Este ușor…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *