Tablete de stil de viață (Dynamic Living) - eBook




TABLETE DE STIL DE VIAŢĂ
(Dynamic Living)

Aileen Ludington și Hans Diehl –
Lifestyle Medicine Institute, Loma Linda, California

Hans Diehl este doctor în știinţe medicale, cu master în sănătate publică. Ca cercetător specializat în epidemiologie cardiovasculară la Universitatea Loma Linda, California, și sponsorizat de Institutele Naţionale de Sănătate din SUA, dr. Hans Diehl a evaluat impactul Centrului de Longevitate Pritikin, unde a lucrat ca director al programului de cercetare și de educaţie sanitară. În calitate de specialist în probleme de sănătate publică, a contribuit la dezvoltarea Centrului UCLA pentru Promovarea Sănătăţii din cadrul Universităţii California, din Los Angeles. Deţine un doctorat în știinţe medicale, cu accent pe medicina stilului de viaţă, iar masteratul și l-a luat în sănătate publică și nutriţie, la Universitatea Loma Linda. Dr. Diehl este fondatorul și directorul Institutului de Medicină „Lifestyle” din Loma Linda, California. De asemenea, este editor al periodicului Lifeline Health Letter, colaborator regulat în probleme de sănătate al câtorva publicaţii și autor al best-seller-ului To Your Health (Pentru sănătatea ta). Prin studiile întreprinse, el a demonstrat că majoritatea hipertensivilor, diabeticilor și cardiacilor își pot îmbunătăţi starea sănătăţii în așa măsură, încât, în decurs de numai câteva săptămâni, pot renunţa la folosirea medicamentelor prin schimbarea alimentaţiei lor obișnuite. Dr. Diehl călătorește foarte mult în calitate de conducător de seminarii de sănătate și apare frecvent la radio și TV în SUA.

Aileen Ludington, absolventă a Universităţii Loma Linda, este un medic cu o experienţă practică de 25 de ani. Preocuparea constantă pentru educaţie sanitară a dus în cele din urmă la includerea sa în personalul Centrului de Stil de Viaţă NEWSTART, din cadrul Institutului Weimar din SUA. Aici, ea a studiat și îmbunătăţit remarcabil starea pacienţilor suferinzi de boli degenerative și ale aparatului circulator, ca răspuns la adoptarea unui stil de viaţă mai sănătos. Dr. Ludington a fost timp de 7 ani consultant medical al serialului TV Westbrook Hospital. În prezent, colaborează regulat cu câteva publicaţii, este editor asociat al periodicului Lifeline Health Letter și director al Institutului de Medicină „Lifestyle”, din Loma Linda. Dr. Ludington este binecunoscută și în calitate de realizatoare de programe radio și prezentatoare de seminarii privind controlul greutăţii corporale. De curând, și-a finalizat cea de-a treia carte.

Prefaţa autorilor

În lumea de astăzi, oamenii pot face pentru sănătatea lor mai mult decât orice medic, spital sau progres al știinţei medicale. Datele știinţifice confirmă că deciziile pe care le luăm determină în mare măsură starea sănătăţii noastre, bolile de care suferim și, deseori, chiar momentul când vom muri. De aceea, tot ce trebuie făcut este să-i educăm, să-i motivăm și să-i inspirăm pe oameni să înlocuiască acele deprinderi și obiceiuri ce distrug sănătatea cu un mod de viaţă care o promovează. Abundenţa de informaţii medicale care împânzește mass-media este contradictorie și generatoare de confuzie. Descoperirile senzaţionale de astăzi devin deseori marile eșecuri de mâine. Nu-i de mirare că oamenii tânjesc după informaţii de bun-simţ, pertinente, ușor de înţeles și fundamentate știinţific. În cuprinsul acestei cărţi, un pachet foarte consistent și variat de informaţii medicale a fost fragmentat în 52 de capitole scurte și concise. Citiţi câte unul în fiecare săptămână și absorbiţi-i mesajul. În felul acesta, la sfârșitul anului, veţi ajunge să parcurgeţi și să interpretaţi corect noianul de informaţii medicale. Veţi dobândi o cunoaștere elementară, dar solidă, a principiilor nutriţiei, a cauzelor și remediilor bolilor comune de astăzi, precum și o înţelegere clară a modului în care vă veţi putea trăi viaţa, încât să vă bucuraţi de o sănătate cât mai bună. Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate totul este nimic.

Prefaţa traducătorului - dr. Gily Ionescu

Apăsat de suferinţă și ameninţat necontenit de perspectiva morţii, omul a căutat și caută încă ceva care să-i dea siguranţă și pace, sănătate și viaţă: o poţiune, un elixir, o pilulă, un drog sau un crez. Odată cu trecerea timpului, reţetele s-au înmulţit și au devenit tot mai savante. Însă necazurile și bolile s-au înmulţit și ele. Devine tot mai limpede faptul că, pentru problemele atât de complexe pe care suferinţa umană le ridică, nu se pot oferi soluţii simpliste, ieftine, unilaterale. Se simte nevoia unei abordări atotcuprinzătoare, care să aibă în centru formarea și însușirea unui mod de viaţă sănătos, din care să nu lipsească igiena sufletească și spirituală.
Cartea pe care o aveţi în faţă, prin cele 52 de „tablete” pe care le conţine, reușește să facă tocmai acest lucru, într-o manieră competentă și accesibilă totodată. Așa se explică succesul deosebit al acestei lucrări, atât în rândul cititorilor din SUA – cartea situându-se pe locul al doilea în topul celor mai bine primite cărţi publicate de Editura Review and Herald – ca și al celor din Rusia, unde vânzările au atins cifre record.
Fără îndoială că pregătirea acestei lucrări pentru România a necesitat un efort de adaptare la contextul cultural și socio-economic de la noi, efort de care am încercat – atât cât ne-a stat în putinţă – să-l scutim pe cititorul român. Parcurgem o etapă de transformări dramatice, în care încercăm să ne aliniem la standardele occidentale. Dacă în alte domenii se pare că avem unele dificultăţi, în privinţa bolilor de care suferim putem spune că am intrat deja în Occident. Cel puţin așa reiese din datele statistice, care evidenţiază ponderea majoră pe care „bolile civilizaţiei” (afecţiunile cardiovasculare, obezitatea, cancerul, diabetul zaharat, osteoporoza etc.) o au în morbiditatea și mortalitatea de la noi din ţară. Același lucru se poate spune și despre obiceiurile alimentare ale românilor (precum și despre oricare alt aspect al stilului de viaţă) care, chiar dacă nu sunt la fel de sofisticate ca ale celor de peste ocean, ridică aceleași probleme de sănătate, dacă nu chiar mai serioase.
Prin conţinutul echilibrat și consistent, stilul interesant și accesibil, precum și fragmentarea materialului în 52 de tablete ușor de asimilat, fiecare răspunzând unor nevoi personale, care iau forma unor întrebări inserate în text, Tablete de stil de viaţă constituie o veritabilă reţetă, utilă pentru prevenirea și tratarea celor mai teribile ameninţări la adresa sănătăţii și vieţii omului modern. Este motivul pentru care recomandăm aceste „tablete” oricărui cititor interesat, mai ales că nu au efecte secundare sau contraindicaţii. Dar cu o precizare: simpla lectură nu va face nimic mai mult pentru sănătatea dumneavoastră decât ar face-o citirea prospectului unui medicament. Pentru a beneficia deplin de pe urma lor, trebuie să vi le însușiți și să le integraţi în viaţa dumneavoastră de zi cu zi.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *