10 moduri prin care câinele tău îți spune că are dureri

Câinii își vor masca adesea durerea sau o vor exprima în moduri diferite. Deoarece durerea este un semn că ceva nu este în regulă, este important să recunoaștem simptomele durerii canine. Deși unele dureri sunt ușor de recunoscut, cum ar fi atunci când se datorează unei leziuni evidente, un câine poate suferi în tăcere din cauza unei probleme care nu este încă diagnosticată.

Pentru a complica problema, la fel ca și în cazul oamenilor, câinii răspund la durere în mod diferit și au niveluri diferite de toleranță la durere. Unii câini sunt stoici în fața unei mari suferințe, în timp ce alți câini vor arăta mai multe simptome stăpânilor sau medicului veterinar.

Mulți proprietari de câini au fost luați prin surprindere să afle că puiul lor are o afecțiune dureroasă. Alții cred în mod eronat că câinele lor tolerează bine durerea, cu toate acestea, câinele poate suferi mai mult decât își dă seama proprietarul sau chiar suferă de o deteriorare a calității vieții.

Unele cauze comune ale durerii canine includ:

- Infecția urechii

- Infecția tractului urinar

- Inflamație la nivelul vezicii urinare/cistită

- Pancreatită

- Artrita

- Leziuni

- Cancer

- Boală dentară

- Boala discului intervertebral

- Durere chirurgicală

Datorită progreselor înregistrate în medicina veterinară, câinii nu mai trebuie să sufere de durere. Vechile sisteme de credință, cum ar fi cele de mai jos, au fost lăsate deoparte în favoarea gestionării durerii și a îmbunătățirii calității vieții câinilor.

Vechile credințe despre durerea canină includ:

- Câinii nu suferă de durere

- Durerea câinilor este diferită de cea a oamenilor

- Durerea nu le afectează bunăstarea

- Câinii nu au nevoie de tratament pentru durere

- Durerea este bună pentru că îi ține inactivi

- Medicamentele pentru durere sunt rele

Deoarece câinii nu ne pot spune când îi doare, stăpânii trebuie să urmărească schimbările de comportament. Iată 10 moduri în care câinele dvs. vă poate spune că are dureri:

1. Schimbare bruscă a comportamentului.

Dacă comportamentul normal al câinelui dvs. se schimbă brusc fără un motiv aparent sau dacă pare deprimat, este posibil să aibă dureri sau să fie bolnav. Exemplele pot include un câine blând care devine brusc morocănos, care nu aleargă la ușă să vă întâmpine așa cum o face de obicei, care se ascunde sau care nu se joacă ca de obicei.

2. Modificări ale apetitului.

O schimbare bruscă a apetitului, refuzul de a mânca și de a bea și greața pot fi un semnal de durere.

3. Schimbarea tiparului de somn.

O schimbare bruscă a tiparului de somn poate fi un semnal că un câine are dureri. Poate fi vorba de un câine care doarme mai mult sau de un câine care nu se poate relaxa și adormi așa cum o face de obicei sau gâfâie noaptea când casa este răcoroasă.

4. Vocalizări neobișnuite.

Un câine care începe brusc să mârâie, să se vaite, să plângă, să urle sau care se repede brusc, fără motiv, poate avea dureri. Un câine care în mod normal nu este vocal sau care devine brusc tăcut poate avea dureri.

5. Lingerea sau salivarea.

Lingerea unei părți a corpului poate fi un semnal de durere. Câinii își vor linge deseori rănile, dar vor linge și o articulație dureroasă sau o altă parte a corpului atunci când au dureri sau când se liniștesc singuri. Salivatul în exces poate fi, de asemenea, un simptom de durere.

6. Modificări în respirația normală.

Gâfâitul fără un motiv aparent (cum ar fi după exerciții fizice sau pentru că este cald), un ritm cardiac rapid sau faptul că un câine nu poate respira adânc pot fi un semnal că suferă sau este în pericol. Suferința respiratorie este o urgență.

7. Modificări în modul în care se mișcă.

Un câine care este brusc rigid, reticent să urce scările, să sară așa cum o face în mod normal, nu mai aleargă și nu se mai joacă sau are probleme în a sta în picioare sau a se pune culcat poate avea dureri.

8. Modificări ale posturii.

Un câine care merge brusc cocoșat, nu-și ridică capul, nu-și mișcă coada așa cum o face în mod normal sau merge cu un ritm diferit poate avea dureri.

9. Începe să tremure

Câinii care încep brusc să tremure sau să se agite pot avea dureri. Tremuratul poate fi, de asemenea, un semn al altor probleme grave de sănătate, cum ar fi otrăvirea sau o boală subită.

10. Schimbări ale ochilor.

Ochii sunt ferestrele sufletului, iar schimbările în aspectul ochilor pot semnala durere. Ochii de balenă (care arată albul ochilor), pupilele dilatate sau strâmbarea ambilor ochi pot fi un semnal de durere. Durerea la nivelul ochilor în sine poate apărea, de asemenea, și poate include frecarea unui ochi cu o laba sau pe covor sau pe așternut.

Concluzie:

Durerea poate fi un simptom al unei probleme de sănătate foarte ușor de tratat sau un simptom al unei situații grave. Dacă câinele dvs. începe brusc să prezinte aceste simptome sau dacă pare să nu fie în regulă, nu este niciodată o idee rea să îl duceți la veterinar.

Există multe probleme de sănătate care cauzează durere și care pot fi diagnosticate doar prin analize de laborator sau alte diagnostice. Pentru problemele cronice, există multe medicamente și suplimente care pot ajuta la gestionarea și controlul durerii canine și pot îmbunătăți sau chiar prelungi viața câinilor.

Vă rugăm să transmiteți aceste sfaturi prietenilor și familiei dumneavoastră care iubesc câinii.

Sursa: https://germanshepherdshop.com/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *