Dr. Călin Mărginean - Soia, o plantă minune (VIDEO)

-->

SOIA, O PLANTĂ - MINUNE

dr. Călin Mărginean

Soia este o plantă originară din Asia, unde este consumată în cantităţi redutabile, fiind cultivată pe suprafeţe foarte mari. Chinezii o au atestată documentar de mai bine de 4.000 de ani, iar „soia” în limba lor înseamnă... „cele mai bune seminţe”. Face parte din clasa leguminoaselor, alături de fasole, linte, lupin, fasoliţă, latir, mazăre, bob şi năut, fiind în acelaşi timp şi liderul cap de serie al clasei (la fel ca şi nuca, varza, grepfrutul, usturoiul, secara, spirulina...). A fost aclimatizată cu succes în Europa şi America începând abia cu secolul al XVII-lea. Din păcate, fără niciun temei, la noi în ţară a fost asociată timp de decenii cu austeritatea (Ceaușescu = soia). Adesea, preparatele din carne sunt îmbogăţite cu soia din următoarele considerente: scăderea preţului de cost, diminuarea efectului aterogen [depunerea de colesterol pe pereții arterelor], îmbogăţirea în glucide, creșterea nivelului proteic și a nivelului de minerale şi vitamine, creșterea digerabilităţii cărnii şi chiar din rațiuni economice. Dar, dacă ar fi să facem o paralelă între compoziţia nutriţională a acestei leguminoase şi carnea de curcan (cea mai „tare” carne în proteine) am observa următoarele:

CONȚINUT            CARNEA DE CURCAN          SOIA

Proteine                   Max. 27% (acidă)                       38-40% (bazică)
Glucide                       Nu conţine                                  10-15%
Lipide                        Acizi grași saturaţi                     Acizi grași nesaturaţi
Colesterol                             + +                                                –
Fibre                         Nu conţine                                  Conţine chiar fibraţi!
Vitamine                   Ceva B1, B2, B12                         Aproape toate
Minerale                     Câteva                                        Aproape toate

Proteina din soia este o proteină completă, având toţi antioxidanții şi într-o proporţie optimă pentru absorbţie). Este foarte digerabilă, nu are efect diuretic (ca proteina animală) pentru Ca, Cu, Zn, Mn, Mg, ci favorizează chiar absorbţia acestora, nu suprasolicită rinichiul (din contră!), este anti-alergizantă (din ea făcându-se preparate de lapte pentru sugari). Amplifică eliminarea colesterolului sanguin pe cale biliară şi scade absorbţia intestinală a colesterolului şi a acizilor biliari. Tot proteina din soia determină scăderea colesterolului sanguin şi a LDL-C (principalul responsabil de ateroscleroză), în vreme ce proteina din lactate (cazeina) le crește pe amândouă.

Tofu (brânza din soia) conţine triptofan – 747 mg/100 g produs (spirulina are 1.300 mg%) – un antioxidant care este precursorul serotoninei (molecula de plăcere). Tofu este, așadar, un aliment-medicament ce tratează/previne depresia (alături de uleiul de in, cerealele integrale şi nuci).

Soia conţine hormon fito-estrogen. Mare atenţie la diferenţa dintre hormonul fito-estrogen din plante şi cel natural estrogen. Se face o confuzie dramatică, intenționată şi chiar tendenţioasă între hormonul natural estrogen (adică cel pe care-l produce organismul în glandele cortico-suprarenale, ovare și țesutul adipos + cel existent în pastile și anticoncepționale) și hormonul din plante, numit fito-estrogen. Sursele majore de fito-estrogeni, în ordinea cantităţii, la 100 g de produs sunt următoarele: spirulina (recordmenul în hormon fito-estrogen), SOIA (prietena noastră!), frunzele de păpădie, salata (lactuca sativa), frunzele de pătrunjel, seminţele de mărar, grepfrutul roşu, polenul granule.
Chiar în exces, hormonul fito-estrogen conferă o protecţie marcată şi sigură împotriva cancerului de sân, uter, ovar şi prostată şi nu induce cancer (aportul zilnic, practic, anulează acest risc). Hormonul fito-estrogen nu afectează dezvoltarea testiculelor la băieţi şi nici apariţia caracterelor sexuale secundare, iar pe fete nu le feminizează precoce, nu produce dezvoltarea precoce a sânilor şi nici dezvoltarea caracterelor sexuale secundare înainte de vreme (pubertatea).

Soia conţine şi nişte substanţe de natură proteică (soia sapogenol A, B, C şi D) care au capacitatea de a produce daune tiroidei, globulelor roşii ale sângelui şi celulelor pancreatice, mai ales la copii. DAR să nu ne oprim la această afirmaţie, ci să mergem mai departe! Aceste substanțe se distrug imediat, dacă fierbem soia, chiar simplul dat într-un clocot. În acest fel, soia poate fi consumată în siguranţă, fără riscuri.

Soia conţine acid fitic şi fitaţi, dar să vedeți ce de acid fitic are porumbul! Deşi timp de decenii s-a susţinut că alimentele bogate în fitaţi ar bloca absorbţia calciului, studiile făcute în ultimul deceniu contrazic această afirmație, „teoria fitaţilor” fiind demodată şi depăşită de realitate. Contra-argument: dacă soia, prin conţinutul de fitaţi, ar bloca absorbţia calciului, cum de în China (cel mai mare consumator pe cap de locuitor de soia din lume) şi în Japonia (al doilea consumator), frecvenţa osteoporozei este de 1 la 88 de femei? (în Europa şi America de Nord 1 din 3 femei face osteoporoză după menopauză)

Cel mai penibil articol împotriva soiei și cu un ton extrem de virulent, l-am citit cu câţiva ani în urmă într-un ziar de 2 lei din vestul ţării. Se afirma acolo că estrogenul din soia dă impotenţă şi probleme mari cu fertilitatea. Chinezii sunt mai toţi impotenţi şi infertili... De-aceea au sărit miliardul de locuitori? Nu, chinezii nu sunt infertili! La ei, frecvența cancerului de prostată, sân, uter şi ovar este minimă; cât despre potenţă, ce să mai vorbim!
 
Soia conţine lecitină, un complex fosfolipidic ce stimulează metabolismul neuronal. Lecitina mărește performanţele intelectuale, este un detoxifiant hepatic, ajută la descompunerea şi arderea grăsimilor şi previne formarea plăcii de aterom. Reprezintă un tonic miocardic, contribuie la menţinerea culorii normale a tegumentelor şi mucoaselor, previne/combate căderea părului, prezintă proprietăţi antiinflamatorii, reduce durata, frecvenţa şi intensitatea durerilor reumatice meteo-sensibile; are şi un uşor efect laxativ şi sedativ, previne balonarea şi previne/combate formarea calculilor biliari.

Merită să facem şi o paralelă între SOIA, prescurtată S, şi un medicament numit TAMOXIFEN, prescurtat T, extrem de recomandat în terapia convenţională actuală a cancerului de sân. Astfel:

S: Este un aliment-medicament, extrem de util organismului prin ceea ce conţine;
T: Este un medicament de sinteză, fără vreo valoare nutriţională.

S: Are un efect de baraj al receptorilor estrogenici ai sânului, endometrului și ovarului, dar şi cu acţiune pe prostată;
T: Are efect de baraj al receptorilor estrogenici ai sânului, dar în același timp stimulează creşterea endometrului, cu risc de apariţie a fibroamelor uterine (cu atât mai puternic, cu cât doza este mai mare şi perioada de tratament mai lungă – luni, ani). Crește frecvenţa chisturilor ovariene şi a sângerărilor endometriale (uterine).

S: Dă o protecţie osoasă sigură împotriva osteoporozei;
T: Produce rarefiere şi pierdere de masă osoasă, cu risc osteoporotic crescut, în timp.

S: Determină scăderea colesterolului total şi a LDL-C (colesterolul rău);
T: Este indiferent (nu are nici un fel de influență) pe fracţiunile lipidice.

S: Este indiferentă în ceea ce priveşte coagularea sângelui;
T: Crește coagulabilitatea sângelui, cu risc (trombo-) embolic.

S: Este indiferentă pe numărul elementelor figurate ale sângelui;
T: Scade numărul leucocitelor şi al trombocitelor.

S: Este un inductor hepatic de potenţă medie, ajutând la regenerarea unui ficat afectat, dar şi la detoxifierea organismului; stimulează sinteza antioxidanţilor endogeni de către ficat;
T: crește transaminazele hepatice, alterând funcţia organului – efect dependent de doză, dar mai ales de prelungirea duratei tratamentului.

S: Este indiferentă ca efect direct pe cristalin; dar, amplificând sinteza antioxidanților endogeni, participă la detoxifierea organismului, combătând astfel, indirect, apariţia cataractei;
T: Mărește semnificativ riscul de cataractă la pacienţii care folosesc acest medicament.

Alte proprietăţi ale soiei
    
- Nu conţine colesterol.
- Furnizează 377 kcal/100g produs.
- Conţine fibraţi.
- În compoziţia ei găsim aproape toate vitaminele şi mineralele necesare organismului (cu excepţia vitaminei C). Soia germinată conţine şi vitamina C.
- Contrar unei opinii larg, dar fals înrădăcinate, soia conţine şi vitamina B12, într-o concentraţie mică, dar suficientă şi sigură pentru un vegan.
- În cancer, GENISTEINA şi DAIDZAINA din soia distrug vasele care irigă tumora.
- Are cel mai echilibrat raport Ca/Mg (260 mg/242 mg).
- Fierul (7 mg%) din soia boabe crește prin germinare, sau dacă soia este ţinută pur şi simplu în apă, la 45 mg% (după 48 de ore), după care scade rapid (se pare că este vorba de fenomenul fuziune/fisiune nucleară la rece – fenomen observat şi comunicat de o Facultate de chimie alimentară din Austria şi de Facultatea de chimie alimentară din Galaţi.
- La fel, cantitatea de hormon fito-estrogen sporeşte cu fiecare oră de stat a soiei în apă, de la dublul cantităţii iniţiale după 2 ore, la de 6 ori cantitatea iniţială după 6 ore. Însă după această perioadă, cantitatea de hormon fito-estrogen intră în platou.
- Conţine acizi grași omega-6 şi omega-3 într-un raport optim (< 3).
- Alimentarea zilnică cu leguminoase ameliorează echilibrul glicemic şi lipidic.
- Uleiul de soia este o sursă foarte bogată de coenzimă Q10, dar nu-l recomand, pentru că este un ulei preponderent omega 6.

Recomandări practice

- Consumaţi zilnic soia (fiartă).
- Căutaţi doar produsele ecologice din soia, fără E-uri şi nemodificată genetic.
- Nu utilizaţi doar soia în alimentaţie; cuvântul de ordine trebuie să fie „varietate”.
- Nu preparaţi lapte din soia nefiartă.
- Evitaţi soia și produsele din soia modificată genetic. Prezintă risc major cancerigen!

Sursa: http://drcalinmarginean.blogspot.ro/p/articole-diverse.html

-->

Comentarii

  1. Metodele tradiţionale de preparare includ: înmuiere, fermentare, încolţire. Unele durează chiar şi peste şase luni, asigurând astfel distrugerea toxinelor. Este nevoie de aceste procedee pentru ca, in mod natural, bobul de soia este otravitor si indigest pentru specia umana. Contine inhibitori enzimatici, lectine, proteine cu efect alergen si goitrogen, fitoestrogeni cu efecte greu de prevazut.
    Soia este o cultură cu o productivitate mare, iar boabele sale conţin una dintre cele mai bune proteine de origine vegetală. Reuşind sa obţină la un moment dat aprobarea FDA (Food and Drugs Administration- Administraţia pentru Alimente şi Medicamente), aceste firme au dreptul să pretindă în activităţile de marketing faptul că soia este benefică pentru sănătate. Această aprobare a fost obţinută greu, cu opoziţia vehementă a multor medici nutriţionişti de talie mondială, care au continuat lupta împotriva acestei practici. Iniţial s-a încercat, fară succes, folosirea soia drept furaj pentru animale. Problemele de sănătate apărute (incluzând numar mare de pui născuţi morţi) au determinat o reorientare a pieţei spre consumul uman. Deci o proteină ieftină, uşor de ascuns în alte alimente şi care a beneficiat de un lobby puternic din partea producătorilor. Din păcate, parţile întunecate ale problemei au fost ascunse în mod deliberat.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Creaţionism versus evoluţionism + documentare (RO)
    21.09.2012 - 2 Comments
    --> CREAȚIONISM VERSUS EVOLUȚIONISM Viața a apărut accidental... Dumnezeu a fugit de la locul accidentului. Valeriu Butulescu, scriitor Disputa creaționism/evoluționism durează…
  • Cele patru legăminte toltece (eBook)
    22.04.2012 - 0 Comments
    --> CELE PATRU LEGĂMINTE TOLTECE Miguel Ruiz Don Miguel Ángel Ruiz (n. 1952) este un scriitor mexican, șaman și profesor. El a fost un binecunoscut chirurg, până când a avut o…
  • Cum identificăm o relație de tip psihopat
    09.03.2017 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM IDENTIFICĂM O RELAŢIE DE TIP PSIHOPAT Ai avut vreo relație care te-a lăsat confuză, golită, epuizată? A încercat să te seducă cu…
  • Misteriosul manuscris de la Sibiu
    27.07.2014 - 0 Comments
    --> MISTERIOSUL MANUSCRIS DE LA SIBIU Pierre Carnac este pseudonimul scriitorului și conferențiarului francez de origine română Doru Dimitrie Todericiu, care în lucrările sale a…
  • 15+ invenții minunate realizate din materiale naturale care ne pot lumina viitorul + FOTO
    06.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); În ziua de azi aruncăm peste 20.000 de sticle de plastic la fiecare secundă, ca să nu mai vorbim de alte gunoaie și deșeuri industriale.…
  • Cătina - polivitamina naturii
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> CĂTINA – polivitamina naturii Cătina albă (Hippophea rhamnoides) este un arbust întâlnit la noi în ţară în zonele subcarpatice din Moldova şi Muntenia, pe văile…
  • Volvela: Echivalentul medieval al unei aplicații pentru smartphone?
    15.12.2023 - 0 Comments
    Știați că strămoșul aplicațiilor pentru smartphone-uri poate fi urmărit până în Evul Mediu? Volvela, un dispozitiv interactiv pe bază de hârtie, a avut un rol multifațetat în timpul utilizării sale…
  • Un Rubens la Gherla
    23.09.2015 - 0 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "9627982567"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; UN RUBENS LA GHERLA Peter Paul Rubens…
  • Cu o lună înainte de un atac de cord, corpul tău te va avertiza prin aceste 8 semnale
    19.10.2020 - 0 Comments
    Prevenirea este mai bună decât tratarea. Această regulă simplă se aplică oricărei boli și este deosebit de valoroasă atunci când simptomele nu sunt recunoscute în mod corespunzător.Iată simptomele…
  • Curiosities from the Animal World + Documentary Film
    07.01.2023 - 0 Comments
    - Australian termites are the most ingenious architects in the world. They can build mounds up to 6 meters high and 30 meters wide. Their works, compared to the Empire State Building in New…
  • Scrisoare deschisă către Barack Obama + VIDEO (RO)
    21.12.2012 - 0 Comments
    --> SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE BARACK HUSSEIN OBAMA PREȘEDINTELE ALES AL STATELOR UNITE ALE AMERICII Dr. Mahathir Mohamad, fost prim-ministru al Malaeziei …
  • 9/11 Terrorstorm - Manipularea teroristă globală (RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    --> CINE A FOST ÎN SPATELE ATACURILOR DE LA 11 SEPTEMBRIE ŞI DE CE? Fragment din lucrarea „Exopolitica”, de Michael E. Salla, Ph.D. …
  • Piramidele din Caral, Peru - documentar (RO)
    27.06.2012 - 0 Comments
    --> PIRAMIDELE DIN CARAL Filmul documentar „Piramidele pierdute din Caral” încearcă să explice motivele care au stat la baza dezvoltării sociale prin studierea civilizațiilor…
  • Rețete culinare - Hrana vie în 238 rețete (eBook)
    07.04.2012 - 0 Comments
    --> BUCĂTĂRIA FĂRĂ FOC Elena Niță Ibrian «Hrana naturală, crudă, întinerește, regenerează țesuturile și hrănește bucuria de a trăi. Eu am avut o viața foarte grea. Și din toate…
  • Rețete culinare - Budincă de orez
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> BUDINCĂ DE OREZ Fierbem 250 gr. orez într-un litru şi jumătate de lapte, la foc mic, împreună cu 2 linguri de zahăr. Când s-a fiert bine, îl punem la răcit. Frecăm 2 linguri de…
  • Cina cea de taină a ateilor + documentar (RO)
    04.11.2014 - 7 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "8573190531"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 90; CINA CEA DE TAINĂ A ATEILOR Galileo…
  • Structura din Antarctica + documentar (RO)
    20.05.2012 - 0 Comments
    --> STRUCTURĂ VECHE DE PESTE 12.000 DE ANI DESCOPERITĂ ÎN ANTARCTICA Armata americană a cenzurat orice informaţii cu privire la această descoperire senzaţională. În ciuda…
  • 21 DE FAPTE CIUDATE ȘI MINUNATE DESPRE AROMĂ ȘI MIROS
    11.05.2023 - 0 Comments
    Mulți dintre noi ne luăm simțul olfactiv ca pe un lucru de la sine înțeles, fără să ne gândim o clipă la modul în care este produs mirosul. De la mirosul dulce-amărui al primei cești de cafea până la…
  • 9/11 Misterele din 11 septembrie (documentar RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    --> WORLD TRADE CENTER – CRONICA UNUI DEZASTRU ANUNȚAT – Și din cer va veni marele Rege al Terorii./Cerul va arde la 45 de grade/ iar focul va cuprinde Orașul cel Nou./ Doi…
  • Ce s-ar întâmpla dacă oamenii și pisicile și-ar inversa rolurile? (FOTO)
    30.10.2017 - 0 Comments
    Manfried the Man, animalul de companie „adorabil” Pisicile sunt cele mai frumoase dar și cele mai rele creaturi din lume. Într-un moment sunt afectuoase și drăgălașe, iar apoi te trezești din…
  • Codex Alimentarius - o istorie mai puțin cunoscută + documentare (RO)
    19.09.2012 - 4 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • Motivele pentru care Yakuza este mai mult decât o simplă mafie japoneză + VIDEO
    13.12.2021 - 0 Comments
    Yakuza este un sindicat japonez de crimă organizată. Acesta există într-o formă sau alta de peste 400 de ani, ceea ce îl face mai vechi decât America, ca să nu mai vorbim de Mafia americană. Istoria…
  • Rețete culinare - Muștar de casă
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> MUȘTAR DE CASĂ - În râșnița electrică se macină cam jumătate din boabe și se obține o pudră fină, care va da textura produsului final. - Într-un castron de sticlă, se…
  • Inventatori omorâți de propriile lor invenții
    18.05.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INVENTATORI OMORÂȚI DE PROPRIILE LOR INVENȚII În timp ce unii inventatori s-au bucurat de faimă și bogăție până la sfârșitul vieții,…
  • Discover 8 Facts About the Enchanting Dolphinarium in Constanta, Romania: A Must-Visit Attraction for Your Next Vacation!
    06.08.2023 - 0 Comments
    Are you ready to embark on a captivating journey that combines the mesmerizing world of marine life with the charm of Romania's coastal beauty? Look no further than the Dolphinarium in Constanta, a…
  • Capra - cel mai rentabil animal domestic
    13.03.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CAPRA – CEL MAI RENTABIL ANIMAL DOMESTIC În gospodăriile țărănești, capra domestică (Capra hircus) este o prezență obișnuită. Este ușor…
  • Curiozități din lumea animalelor + documentar (RO)
    15.07.2014 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CURIOZITĂȚI DIN LUMEA ANIMALELOR - Termitele australiene sunt cei mai ingenioși arhitecți din lume. Ele pot construi…
  • The War You Don't See (Războiul pe care nu-l vezi) - documentar (RO)
    14.05.2012 - 0 Comments
    --> THE WAR YOU DON’T SEE  Războiul pe care nu-l vezi Documentar (RO) Prin acest extraordinar documentar, lansat în decembrie 2010, John Pilger, un curajos…
  • Iluminații și sinistra aristocrație neagră a planetei + documentare (RO)
    13.08.2012 - 1 Comments
    --> ILUMINAȚII ŞI SINISTRA ARISTOCRAŢIE NEAGRĂ A PLANETEI   „Illuminati” sau „Iluminaţii” reprezintă aşa-numita elită planetară, grupul persoanelor care îşi arogă supremaţia…
  • Istoria secretă a giganților și a galeriei subterane hiperboreene din România
    26.04.2024 - 0 Comments
    Având în vedere că Roșia Montană a fost o zonă minieră, de-a lungul anilor au fost scoase la iveală o serie de descoperiri interesante, una dintre cele mai interesante fiind scheletul unui gigant de…
  • Dăunătorii din Grădina Domnului + VIDEO
    19.11.2012 - 3 Comments
    --> DĂUNĂTORII DIN GRĂDINA DOMNULUI – SPECIA HOMO RELIGIOSUS PROFITORIUS – Primii indivizi ai acestei specii au apărut…
  • 30 de fapte amuzante despre Ziua Îndrăgostiților care te vor surprinde (Inclusiv istoria din spatele acestei sărbători)
    04.02.2023 - 0 Comments
    Când începi să te gândești la Ziua Îndrăgostiților, poate că îți imaginezi buchete de flori superbe, baloane în formă de inimă, tone de dulciuri și felicitări sentimentale care te vor face cu…
  • Virusurile patogene - Unde sunt dovezile pentru existența lor?
    10.10.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VIRUSURILE PATOGENE UNDE SUNT DOVEZILE PENTRU EXISTENȚA LOR? Rezumatul unor articole ale biologului şi virologului german dr. Stefan…
  • Fructele exotice - sănătatea venită de departe
    24.03.2012 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FRUCTELE EXOTICE  SĂNĂTATEA VENITĂ DE DEPARTE Extrem de apreciate în ţările de origine, delicioasele fructe exotice…
  • Românii care au inventat elicopterul
    02.01.2016 - 1 Comments
    ROMÂNII CARE AU INVENTAT ELICOPTERUL Știaţi că elicopterul a fost inventat de inginerul Paul Cornu? Pe data de 13 noiembrie 1907, acesta a reuşit primul zbor din lume, cu un elicopter ce…
  • 5 îmbunătățiri ușoare pentru locuința ta
    03.06.2023 - 0 Comments
    Dacă locuința dvs. începe să pară veche, este timpul să o actualizați. Îmbunătățirile aduse casei nu trebuie să fie costisitoare sau să necesite multă muncă pentru a avea un impact. Există o mulțime…
  • Cele mai periculoase toxine pentru creier
    23.07.2014 - 0 Comments
    --> CELE MAI PERICULOASE TOXINE PENTRU CREIER Să-ți pierzi sănătatea mintală este unul dintre cele mai îngrozitoare lucruri. În prezent, acest risc este foarte mare, din cauza…
  • OSHO - Omul nu are un destin + VIDEO (RO)
    12.04.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OMUL NU ARE UN DESTIN OSHO Viața ta este viața ta și nu poate fi trăită decât într-un singur fel; nu există alternativă. Iar…
  • Totul despre banane + VIDEO
    17.06.2014 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TOTUL DESPRE BANANE Cremoase, dulci și cu un gust minunat, bananele au și calitatea excepțională de a crește tot timpul anului.…
  • Laptele ne poate scurta viața + VIDEO
    21.07.2016 - 1 Comments
    LAPTELE NE POATE SCURTA VIAȚA Dr. Elizabeth Noble Pe la mijlocul anilor ’70, când am înființat „Departamentul pentru sănătatea femeii”, osteoporoza nu era boala obișnuită și mortală care…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *