Mituri și adevăruri despre apa îmbuteliată




MITURI ŞI ADEVĂRURI DESPRE APA ÎMBUTELIATĂ

Industria apei îmbuteliate începe treptat să câştige teren în favoarea băuturilor la pet, fie ele carbogazoase ori nu. Este însă ea atât de benefică, aşa cum se spune? Să vedem!

Mitul nr. 1: Apa îmbuteliată e mai bună decât cea de la robinet

Nu în toate cazurile. Multe companii care comercializează apă plată susţin că provine din adâncurile munţilor sau din izvoare vulcanice, ceea ce nu este întotdeauna adevărat. De fapt, se pare că 40% dintre surse nu sunt aşa de exotice cum se afirmă. Alternativa la apa îmbuteliată este cea de la robinet. Instituţiile abilitate avizează zilnic calitatea acesteia, în conformitate cu legislaţia şi normele în vigoare. Aceste norme diferă de la ţară la ţară şi în unele cazuri sunt permisive.


Mitul nr. 2: Apa purificată are gust mai bun

Apa cu adevărat pură, adică cea distilată, din care se elimină toate sărurile şi mineralele, are gust sălciu. Substanţele care dau gust băuturii de toate zilele sunt sodiul, magneziul şi clorurile conţinute în aceasta. Există însă şi un element care denaturează aroma apei îmbuteliate – este vorba despre clor.

Mitul nr. 3: Apa cu vitamine, minerale sau proteine este mai sănătoasa decât cea plată

Realitatea este că vitaminele, coloranţii, proteinele şi alte elemente adăugate în apă nu fac altceva decât să întregească tabloul fals creat de strategiile de marketing. Aportul de vitamine promis de produsele de acest tip nu acoperă nici pe departe nevoia zilnică a organismului. Sticlele de apă despre care am vorbit mai sus conţin şi cantităţi nejustificat de mari de zaharuri, precum şi intensificatori aromatici. Toate acestea adaugă calorii, mai multe chiar decât sucurile dietetice. În altă ordine de idei, când vine vorba de fluor şi iod, apa de la robinet iese câştigătoare în competiţia cu apa la pet. Lipsa unei cantităţi suficiente de iod în organism duce la apariţia bolii numite guşă endemică, o afecţiune recunoscută în toată lumea, dar cu precădere în anumite zone, unde cuprinde un mare număr din populaţie. Ea poate fi simplă sau complicată, cu anumite tulburări endocrine şi/sau nervoase, cum ar fi surdo-mutitatea sau cretinismul. Dacă iodul scade sub 5 micrograme la litru, poate surveni boala.


Aceasta este, în general, cantitatea zilnică recomandată femeilor. Totuşi, există o problemă: 80% dintre fluidele consumate zilnic se aşteaptă să fie obţinute din mai multe feluri de băuturi (apă, supe, ceai, sucuri, cafea etc.) şi restul de 20% din alimente. Dificultatea constă în putinţa de a socoti gramajul băuturilor consumate, precum şi cantitatea de fluide obţinute din mâncare. Chiar şi aşa, e nevoie să menţineţi un echilibru între recomandarea medicilor şi nevoile dumneavoastră. Aşadar, dacă simţiţi nevoia să beţi mai multă apă, nu ezitaţi, pentru că până la urmă organismul este cel care reglează nevoile fiecăruia! Cantitatea de apă pe care trebuie să o bem zilnic variază, de asemenea, în funcţie de climă, de vârsta persoanei, de efortul pe care îl face pe parcursul unei zile şi de tipul de alimentaţie.

Mitul nr. 5: După un antrenament intens, este mai bună apa îmbuteliată

Numai în cazul depunerii unui efort ieşit din comun, această afirmaţie este oarecum adevărată. Oarecum, pentru că şi mai bune sunt băuturile care conţin electroliţi (sodiu şi potasiu), substanţe care sunt pierdute pe parcursul mişcării excesive. Fireşte, acest fapt este valabil mai mult în  cazul sportivilor. Daca însă vă antrenaţi moderat, beţi apă simplă, pentru că este numai bună!

Mitul nr. 6: Apa la pet este bună pentru mediu, deoarece ambalajul  poate fi reciclat

Ar fi ideal, însă lucrurile nu stau chiar aşa. Costurile de producţie de tip ecologic-friendly includ manufacturarea sticlelor, încărcarea lor, transportarea şi aşezarea pe raft, ca să nu mai vorbim despre marketing. În plus, întrunirea cerinţelor de protejare a mediului necesită o cantitate de petrol cât să ajungă pentru 100.000 de maşini într-un an. Din păcate însă, doar 16% dintre sticlele de plastic ajung în tomberoanele special amenajate pentru ele.

Mai bine apă de la robinet decât apă îmbuteliată

Asistăm în prezent la o declaraţie de război în  toată regula, făcută apei îmbuteliate: numeroase oraşe de pe planetă le cer cetăţenilor lor să renunţe la folosirea apei minerale în favoarea celei care curge la robinet, notează ziarul italian La Repubblica. Zilele acestea, New York-ul este cel care a coborât în arenă, iniţiind o campanie care vizează măcar reducerea, dacă nu e posibilă eliminarea folosirii ambalajelor din plastic. Obiectivul urmărit este acela de a proteja mediul. Primarul din Salt Lake City (SUA) desfăşoară o campanie asemănătoare, iar în California numeroase restaurante servesc de-acum numai apă de la robinet. Şi în Europa avem exemple similare. La Roma, după 250.000 de prelevări din propriile apeducte, Primăria a decis să dea publicităţii cartea de identitate a propriei ape, care rezultă a fi bună, proaspătă şi mult mai puţin costisitoare (de la 100 la 1000 de ori) faţă de apa îmbuteliată.

Şi totuşi, americanii şi italienii, urmaţi de populaţiile restului ţărilor industrializate, beau din ce în ce mai multă apă îmbuteliată. Cât de mult contribuie ei la deteriorarea mediului înconjurător? Todd Jarvis de la Water Resources Graduate Program – Universitatea de Stat din Oregon (SUA) declară: „În fiecare an, în lume se consumă 81 milioane de litri de petrol şi 600 miliarde de litri de apă pentru fabricarea sticlelor din material plastic în vederea obţinerii şi îmbutelierii a 154 miliarde de litri de apă în sticle. Iar aceasta alimentează un fabulos business, care la ora actuală a atins cifra de 100 de miliarde de dolari pe an şi care continuă să crească, ţinând seama de faptul că din 1978 până în prezent a crescut cu 2000%”. Iată aşadar motivul iniţiativei New Yorkului. Într-adevăr, în acest oraş există un control al apei de la robinet, care este printre cele mai bune din lume, dar în acelaşi timp consumul per persoană al apei îmbuteliate este cel mai ridicat de pe planetă.

Dar de ce s-a ajuns la un consum atât de mare al apei îmbuteliate? Tot Jarvis răspunde: „Fiindcă a fost alimentat de adevărate mituri. Foarte adesea, se crede că apele izvoarelor sunt foarte pure, mai curate decât orice altă rezervă de apă. Nu e câtuşi de puţin adevărat! Apele apropiate de suprafaţă pot fi poluate, în timp ce poluanţii cu greu pot fi întâlniţi în apele scoase din puţuri municipale, de la sute de metri adâncime”. De asemenea, cu privire la gust, ar fi multe de spus. O dovedeşte un test realizat de Legambiente în 6 oraşe din Italia. Gustând apa din nişte carafe anonime şi bazându-se numai pe gust, nici măcar 2 italieni din 10 nu au reuşit să descopere care era apa îmbuteliată şi care cea provenită din ţevile de apă din casă. Faptul că apa care curge la robinet, cel puţin în ţările industrializate, este o apă realmente potabilă este confirmat de legile severe în baza cărora se efectuează controalele, în vederea stabilirii conţinutului în substanţe permise, controale care în foarte multe cazuri sunt mai drastice decât cele pentru apa îmbuteliată. „În orice caz, este just să subliniem – afirmă Jarvis – că cercetările pe marginea acestui subiect nu susţin că apele îmbuteliate sunt neapărat mai puţin bune decât apa de la robinet, dar pentru producerea unei butelii de apă se produce şi poluare. Deci, mai mare daraua decât ocaua, având în  vedere că ştim că apa de robinet, în foarte multe cazuri, rezistă cu brio comparaţiei”.

Pentru a produce un kilogram de pet (polietilen-tereftalat), materialul plastic folosit pentru ambalaje, sunt necesare aproximativ 2 kg petrol şi 17 litri apă, a cărei prelucrare eliberează în  atmosferă 2,3 kg de bioxid de carbon, 40 grame de hidrocarburi, 25 de grame de oxizi de sulf şi 18 grame de monoxid de carbon. La aceasta se adaugă apoi poluarea provocată de transport, întrucât numai 25% din apele în sticle pet consumate într-o ţară provin din industriile naţionale, celelalte trebuind să treacă una sau mai multe graniţe. Poate că ar fi bine să reflectăm asupra acestor aspecte. Unele întreprinderi o fac deja, promiţând folosirea de materiale biodegradabile pentru ambalaje. 

Sticle toxice

Conform unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Heidelberg, Germania, apa îmbuteliată în  sticle de plastic de tip PET poate fi dăunătoare sănătăţii deoarece, în procesul de fabricaţie este utilizată o cantitate mare de antimoniu. Şi sticlele din polipropilenă (PP) conţin antimoniu, însă în cantitate mult mai mică.

Ce fel de apă alegem?

În privința apei de băut, putem alege una dintre variantele: apă potabilă, apă minerală sau apă plată. Chiar dacă „ingredientele” de bază ale apei sunt oxigenul şi hidrogenul, există mici diferenţe între cele trei tipuri de apă. De aceea, se pune problema care dintre ele este mai adecvată. Apa potabilă este cea care îndeplineşte indicatorii de potabilitate prevăzuţi de legislaţia în vigoare. Ea ne este la îndemână, pentru că nu trebuie decât să deschidem robinetul, să umplem paharul şi să o bem. Despre apa plată şi apa minerală se spune că provin din adâncurile munţilor sau din izvoare vulcanice, deci sunt lipsite de impurităţi.

De ce ne temem de apa potabilă?

Deşi este cea mai controlată apă, atât din punctul de vedere al compoziţiei chimice, cât şi al purităţii, apa potabilă se află într-un mare declin. Teama consumatorilor provine din informaţiile alarmante, referitoare la calitatea îndoielnică a compoziţiei acesteia. Dac-ar fi pură şi n-ar conţine substanţe străine provenite din procesul de potabilizare, apa potabilă ar fi cea mai recomandată. Dar pentru că apa potabilă nu e chiar așa de pură, au câştigat teren apa plată şi minerală.

Beneficiile apei

Indiferent de varianta pentru care optăm, apa aduce beneficii incontestabile pentru sănătate:
- Echilibrează organismul, menţinându-l într-o stare optimă de funcţionare
- Favorizează procesele digestive, respiratorii şi circulatorii
- Purifică organismul, ajutându-l să elimine toxinele şi substanţele reziduale
- Contribuie la reducerea tensiunii şi a colesterolului şi reglează apetitul
- Ne poate scăpa de sindromul „retenţiei de apă”

Bem apa pe care o dorim

Ce bem până la urmă? Apă de la robinet, apă plată sau apă minerală? Răspuns: Fiecare alege ce doreşte, în cunoştinţă de cauză. Apa de la robinet este sigură, chiar dacă se spune că are impurităţi, întrucât ea este verificată constant. Apa plată este considerată mai pură şi de aceea mulţi consumatori, mai ales cei suspicioşi, o preferă. Apa minerală e bună, dar nu ca sursă exclusivă de apă, mai ales pentru cei care au litiază renală sau biliară.

Sfatul specialistului

Lidia Drăghici, medic specialist cardiolog: „Nu renunţaţi în totalitate la apa minerală în favoarea celei plate. Graţie proprietăţilor antiacide ale bicarbonatului de sodiu pe care îl conţin în cantitate mare, aceste ape facilitează tranzitul intestinal, tratând greaţa, constipaţia şi arsurile de stomac. Apele minerale ajută la recuperarea după activităţile sportive, bicarbonatul tamponând aciditatea musculară produsă în efortul fizic. Contrar părerii generale, apele minerale nu îngraşă, dar pot creşte apetitul şi deci pot favoriza creşterea în greutate. Gustoase şi festive, cu bule mai mult sau mai puţin fine, sunt o bună alternativă pentru persoanele care găsesc apa plată sau apa de la robinet „fadă”.


Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Ghid pentru stomatologi. Ce criterii să ai în vedere la alegerea sterilizatorului autoclav
    29.06.2018 - 0 Comments
    Ghid pentru stomatologi. Ce criterii să ai în vedere la alegerea sterilizatorului autoclav Încă din 1879, când Charles Chamberland a inventat autoclavul - pe atunci conceput sub forma unui vas -…
  • 8 cele mai ciudate lucruri pentru care oamenii chiar au fost taxați
    11.08.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Toată lumea se așteaptă să fie taxată, dar ce este potrivit să impozitezi?Suntem cu toții obișnuiți să se pună impozite pe venituri,…
  • Uluitoarele întâmplări de după scufundarea Titanicului + documentar (RO)
    15.07.2012 - 4 Comments
    --> ULUITOARELE ÎNTÂMPLĂRI  DE DUPĂ SCUFUNDAREA TITANICULUI Chiar din primele zile, naufragiul transatlanticului Titanic a fost împânzit de mituri şi legende. Pe lângă cele…
  • Rețete culinare - Bucătărie internațională - SOSURI
    07.04.2012 - 0 Comments
    --> Bucătărie internațională - SOSURI -->
  • Hreanul - mai tare decât descoperirea lui Fleming
    25.03.2012 - 0 Comments
    --> HREANUL – antibioticul natural Forţa lui vindecătoare e remarcabilă. Iuţeala rădăcinii îl face foarte eficient în tratarea bolilor reumatice şi a căilor respiratorii superioare.…
  • 30 de fapte amuzante despre Ziua Îndrăgostiților care te vor surprinde (Inclusiv istoria din spatele acestei sărbători)
    04.02.2023 - 0 Comments
    Când începi să te gândești la Ziua Îndrăgostiților, poate că îți imaginezi buchete de flori superbe, baloane în formă de inimă, tone de dulciuri și felicitări sentimentale care te vor face cu…
  • Salvia - planta care salvează
    18.04.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SALVIA – PLANTA CARE SALVEAZĂ – „De ce să moară omul când în grădină crește salvia?”, spune un dicton din Evul Mediu. În Antichitate…
  • Fenomenul telepatic există + documentar (RO)
    05.12.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FENOMENUL TELEPATIC EXISTĂ Dintotdeauna gândirea logică a existat alături de cea magică. Lumea fenomenelor paranormale sau…
  • Dr. Călin Mărginean - Carob versus Cacao (VIDEO)
    23.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  CAROB VERSUS CACAO - O PARALELĂ ÎNTRE PUDRA DE ROŞCOVE ȘI CACAO - Dr. Călin Mărginean …
  • Mentalitatea francmasonică + documentar (RO)
    22.02.2013 - 0 Comments
    --> MENTALITATEA FRANCMASONICĂ Mircea Eliade Nu cunosc niciun francmason și din toate cărțile pe care le-am citit n-am înțeles nimic asupra francmasoneriei. Nu știu ce vor acești…
  • 30 de mutații genetice care-i fac unici pe acești oameni + FOTO
    15.10.2021 - 0 Comments
    Genetica este o știință care nu încetează să ne surprindă și să ne uimească. Și, deși mulți dintre noi nu știm prea multe despre asta, este sigur să spunem că natura este capabilă de unele lucruri cu…
  • 9/11 - Măsuri de siguranță pentru femeile musulmane din Statele Unite + VIDEO (RO)
    11.09.2013 - 1 Comments
    --> 9/11 – MĂSURI DE SIGURANȚĂ PENTRU FEMEILE MUSULMANE DIN STATELE UNITE În zilele care au urmat evenimentelor de la 11 septembrie 2001, populația americană s-a confruntat cu…
  • RELIGULOUS - documentar (RO)
    09.07.2012 - 0 Comments
    --> RELIGULOUS „Religiozitatea nu este ceva în care să crezi - este un fapt care trebuie trăit, experimentat; ea nu este o credință pe care să o ai în minte, ci o cunoaștere a…
  • Cele mai bune plante de interior | 15 plante care sunt bune pentru sănătatea ta
    22.12.2022 - 0 Comments
    Iată care sunt cele mai bune plante pentru interior, care vă vor îmbunătăți sănătatea, dar vă vor și înveseli interiorul casei. Aceste plante sunt bune în interior, ușor de îngrijit și cele mai bune…
  • 18 poze la care s-ar putea să trebuiască să te uiți de două ori ca să realizezi ce reprezintă
    31.10.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Faptul că scrisul cursiv rusesc arată astfel:2. Faptul că plantele știu cum arată păsările:Florile magnoliei Yulan arată ca niște…
  • 21 de lucruri pe care omenirea ar fi trebuit să le inventeze mult mai devreme + FOTO
    21.12.2021 - 0 Comments
    În prezent, auzim în mod constant despre noi invenții. Dar înainte, visam la aceste creații futuriste doar după ce citeam cărți SF. Probabil că v-ați gândit cât de tare ar fi să aveți buzunare în…
  • Interferonul
    15.04.2012 - 6 Comments
    --> ANALIZA UNUI MEDICAMENT FOLOSIT LA HEPATITĂ: INTERFERONUL Interferonul se foloseşte în multe medicamente: contra sclerozei multiple, hepatitei C şi B, cancerului, infecţiilor…
  • Poți să-ți vindeci viața - VIDEO + eBook
    07.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
  • E 951 - ASPARTAM
    01.05.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); E 951 - ASPARTAM Aspartam este denumirea tehnică (produsul chimic) a celebrelor NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure etc.…
  • 10 lucruri pe care oamenii nu ar trebui să le facă pisicilor lor + VIDEO
    19.12.2022 - 0 Comments
    Pentru început, nu le speriați.PUNCTE CHEIE:Evitați să vă lăsați pisica să se plictisească. Folosiți modalități creative de a o hrăni și implicați-vă în activități comune, cum ar fi joaca, pentru a o…
  • 10 fapte despre George W. Bush
    03.06.2015 - 0 Comments
      1. Primul președinte cu cazier din istoria SUA (pentru conducere sub influența alcoolului si posesie de cocaină).2. A cheltuit surplusul bugetului SUA și a falimentat Trezoreria.3. A produs…
  • Ceapa și binefacerile ei
    21.03.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CEAPA ȘI BINEFACERILE EI În 1919, când gripa a ucis 40 de milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta…
  • 15 oameni luați prin surprindere de ciudățeniile animalelor lor de companie + FOTO
    09.11.2021 - 0 Comments
    A avea un prieten bun este minunat, deoarece fiecare zi este o nouă aventură. Chiar dacă îi cunoști ca în palmă, tot găsesc modalități de a ne surprinde. Fie că este vorba de a vă prinde câinele în…
  • Zahărul - criminalul perfid + documentar (RO)
    18.07.2013 - 2 Comments
    --> ZAHĂRUL – CRIMINALUL PERFID Zahărul este un criminal insidios, care ne poate afecta sănătatea în nenumărate feluri. Pe diferite căi, acest semnal de alarmă ne-a ajuns deja la…
  • Hotelurile capsulă din Japonia + slideshow
    14.06.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); HOTELURILE CAPSULĂ DIN JAPONIA Dacă sunteți fericiții posesori de suficienți bani ca să vă permiteți o excursie în Japonia, dar nu…
  • Ordinul Iluminaților Bavarezi
    01.02.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ORDINUL ILUMINAȚILOR BAVAREZI ORIGINILE, METODELE ȘI INFLUENȚA ACESTUIA ÎN EVENIMENTELE MONDIALE Ordinul Illuminati se…
  • Caracteristici uimitoare ale corpului uman
    16.01.2013 - 19 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CARACTERISTICI UIMITOARE ALE CORPULUI UMAN  În urma proiectului „Genomul uman”, s-a constatat că ADN-ul uman conţine 23.000…
  • Încălzirea globală - un subiect controversat + documentare (RO)
    25.05.2012 - 1 Comments
    --> MAREA ÎNȘELĂTORIE A ÎNCĂLZIRII GLOBALE De câtăva vreme, omenirea trăiește sub spectrul sfârșitului lumii, psihoză indusă de unii oameni de știință, susținuți financiar de…
  • Rețete culinare - SUPE-CREMĂ
    07.04.2012 - 0 Comments
    SUPE-CREMĂ SUPĂ-CREMĂ DE BROCCOLI CU AVOCADO Ingrediente 1-2 avocado 1 castravete 3-4 bucheţele de broccoli (crude sau opărite) 1 lingură ulei de măsline 1 lingură sos de soia zeamă…
  • Postul - un miracol - eBook
    06.04.2012 - 2 Comments
    --> POSTUL - UN MIRACOL  A posti înseamnă a te abține de la mâncărurile de frupt (de origine animală) pentru un anumit timp. Există diverse motivații pentru a ține post, dar cele mai…
  • 9/11 La vedere (In Plane Site) (RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    --> 9/11 - IN PLANE SITE Există în SUA o nouă generație de regizori de documentare despre drepturile şi libertăţile civile, despre ororile războiului şi noua propagandă politică de…
  • 15 poze care dovedesc că schimbarea climatică nu e o glumă!
    12.10.2020 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orașele se inundă, pădurile ard și ghețarii se topesc, iar acțiunile zilnice ale oamenilor nu fac decât să înrăutățească situația. Dacă o…
  • Ce tipuri de oase pot consuma câinii?
    05.12.2021 - 0 Comments
    Este un pic mai complicat decât credeai.Câinii și oasele merg împreună ca untul cu dulceața, nu? Eh, într-un fel. Există unele oase pe care câinii le pot mânca (sau, tehnic vorbind, mesteca) și…
  • Știința creării propriei realități + VIDEO
    18.05.2012 - 1 Comments
    --> ŞTIINŢA CREĂRII PROPRIEI REALITĂŢI În 1633, un bătrân astronom italian, Galileo Galilei, se afla în faţa Inchiziţiei, judecat, găsit vinovat de erezie şi condamnat să-şi…
  • Produsele lactate cauzează acnee?
    27.12.2022 - 0 Comments
    Acneea este o afecțiune care afectează atât de mulți oameni și există încă multe necunoscute în această privință. De exemplu, cea mai recentă controversă: Acneea lactată. Este oare adevărată? Nu sunt…
  • Detoxifierea organismului
    22.03.2012 - 1 Comments
    --> DETOXIFIEREA ORGANISMULUI Interviu cu prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi,  directorul Institutului de Cercetări Alimentare - Zăpezile s-au dus şi primăvara ne bate la…
  • 10 curiozități pe care probabil că nu le-ai învățat la ora de biologie
    17.01.2022 - 0 Comments
    Lumea este un loc mare și minunat, plin de fapte pe care nu le-am crezut niciodată posibile. De exemplu, dacă un șoarece însărcinat are o problemă medicală bruscă, fătul va trimite celule stem pentru…
  • Codul proastelor maniere + VIDEO
    24.05.2012 - 4 Comments
    --> TUTUIALA Andrei Pleșu Tutuiala e la modă. E semnul cordialităţii de gaşcă, al democraţiei victorioase, al sociabilităţii americane. De vreme ce you înseamnă și tu și…
  • 20 dintre cele mai nebunești întrebări pe care oamenii le pun pe Google + VIDEO
    09.08.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Sunt însărcinată? - căutări lunare: 90500 - se pare că Google a înlocuit testul de sarcină pentru mai bine de 90000 de femei în…
  • Semne că ai îmbătrânit + slideshow
    10.08.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SEMNE CĂ AI ÎMBĂTRÂNIT Recent, cercetătorii britanici (care alții?) au inițiat un studiu, bazat pe un chestionar amplu, la care au…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *