De ce foloseau anticii vase de cupru? + VIDEO



DE CE FOLOSEAU ANTICII VASE DE CUPRU?


Cuprul este capabil să distrugă bacteriile și virușii nedoriți. Este interesant că medicina ayurvedică știa acest lucru încă de pe vremea când bacteriile erau o noțiune necunoscută științei. Ayurveda recomandă și astăzi păstrarea apei de băut în vase de cupru.

Egiptenii antici foloseau ulcioare și căldări de cupru pentru a menține apa proaspătă. Chiar și în prezent, pentru serviciul de la Templul lui Shiva din orașul indian Rameswaram se folosesc vase mari, din cupru, pentru a depozita apa adusă din fluviul Gange, spre a-i fi oferită zeului Shiva. Apa păstrată în felul acesta rămâne proaspătă ani la rând.

Potrivit oamenilor de știință, recipientele de cupru pot fi răspunsul în ceea ce privește anihilarea bacteriei E-coli, care trăiește în intestinul omului și al tuturor animalelor cu sânge cald, producând îmbolnăviri grave. Specialiștii britanici au efectuat cercetări în acest sens, iar concluzia experimentelor a fost aceea că ionii de cupru omoară această bacterie periculoasă, performanță nemaiîntâlnită la niciun alt metal, nici măcar la aur.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Southampton au pus apă conținând bacterii E-coli în două vase: unul de oțel inoxidabil și altul de cupru. Apoi au analizat zilnic mostre de apă din cele două recipiente. Rezultatul experimentului a fost acela că, în vasul de inox, la temperatura camerei, bacteria E-coli s-a menținut vie timp de luni de zile, în timp ce vasul de cupru a omorât-o în câteva ore. Același experiment, efectuat la 10°C, a dat următoarele rezultate: în vasul de inox, bacteria a trăit 34 de zile, în timp ce în vasul de alamă n-a supraviețuit decât 4 zile.

Așadar, dacă în spitale, restaurante, școli, grădinițe, magazine etc. utilizăm recipiente de cupru pentru depozitarea apei, putem elimina riscul infectării alimentelor cu această bacterie periculoasă. E adevărat că în prezent, vasele de inox sunt folosite aproape exclusiv, atât în localurile publice, cât și acasă, pentru că sunt mai frumoase, mai strălucitoare și mai ușor de întreținut. Cu toate acestea, cuprul este un material mult mai util și mai sănătos, și aceasta nu numai pentru că omoară bacteriile și virușii. Acest metal s-a dovedit a avea mult mai multe proprietăți benefice pentru corpul uman. Iată câteva:
- Întărește sistemul imunitar;
- Ajută organismul să utilizeze fierul din sânge;
- Reduce acțiunea radicalilor liberi asupra țesuturilor, prevenind astfel îmbătrânirea acestora;
- Menține consistența și sănătatea oaselor;
- Ajută la producerea unui pigment vital al pielii, melanina; din acest motiv, apa de cupru este recomandată celor care suferă de vitiligo;
- Ajută la funcționarea optimă a glandei tiroide;
- Accelerează digestia și reduce aciditatea stomacală;
- Mărește fertilitatea la femei;
- Și, nu în ultimul rând, crește potența! Cei interesați sunt sfătuiți să facă ceea ce bărbații indieni fac de mii de ani: să-și cumpere o cană de cupru, s-o umple cu apă în fiecare seară, la culcare și s-o bea dimineața, imediat după trezire. Cuprul din această apă ajunge în celulele corpului, unde este absorbit în aproximativ 45 de minute. De aceea, este recomandat să nu se bea și să nu se mănânce nimic în acest interval.


Cuprul este un mineral indispensabil organismului. El se găsește în toate organele și țesuturile: ficat, creier, inimă, rinichi, mușchi. Lipsa acestui element poate da anemii severe. De aceea, nu neglijați alimentele care îl conțin în cantități importante: stafidele, cerealele (în special grâul), fasolea și mazărea. Dar, în același timp, rețineți că în ziua de azi, cerealele, legumele și fructele cultivate intensiv au un conținut mai scăzut de cupru decât cele crescute natural, din cauza solului sărăcit în minerale.

Atenție: persoanele care iau suplimente cu zinc e bine să știe că acesta împiedică buna absorbție a cuprului provenit din alimente. De aceea, în special acestora li se recomandă folosirea curentă a vaselor de cupru. De asemenea, o alegere excelentă pentru oricine este instalația sanitară cu țevi de cupru. Un pahar de apă băut în fiecare dimineață direct de la robinet ne asigură că nu vom suferi niciodată de deficiență de cupru.

Vorbind despre avantaje, iată și lista afecțiunilor și a bolilor care pot fi prevenite sau ameliorate în urma consumului de alimente cu cupru: alergiile, chelia, leucemia, osteoporoza, ulcerul stomacal, artrita reumatoidă.

În concluzie, cuprul este un mineral vital pentru organismul nostru. Medicii recomandă ca măcar o dată la 2 ani să facem un set de analize, astfel încât lipsa acestuia să fie sesizată din timp, deoarece, fără cupru, sănătatea noastră este în pericol.

Sursahttp://www.linkedin.com/groups/Why-our-ancestors-used-copper-3527666.S.224438112
Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)


Deoarece printre comentatorii articolului nostru despre calitățile cuprului în gospodărie există și doi sceptici, atașăm și această prezentare excepțională și, sperăm noi, foarte convingătoare, privind avantajele folosirii vaselor de cupru în bucătărie. Nu ignorați filmul de 3 minute de la sfârșit. Veți vedea cum se fabrică manual aceste minunate obiecte casnice.


FALK CULINAIR

VASE DE GĂTIT DIN CUPRU, FABRICATE MANUAL ÎN BELGIA

De ce să alegeţi cupru? Dintre toate metalele, cuprul este cel mai eficient pentru gătit. Este cel mai bun conductor metalic după argint. Temperatura se difuzează aproape instantaneu pe toată suprafaţa pereţilor vasului de gătit, astfel încât sosurile dumneavoastră nu se vor mai arde sau separa, iar topirea ciocolatei va fi o joacă de copii. Acumulează perfect căldura, astfel încât preparatele pot fi înăbuşite ore în şir.
Vasele de gătit din cupru roşu sunt ecologice. Conductivitatea ideală şi acumularea optimă de căldură vă vor permite să economisiţi multă energie, reducând semnificativ cheltuielile. Vasele noastre de gătit pot fi considerate obiecte de familie care pot fi transmise generaţiilor viitoare.


Aspect. Aspectul vaselor de gătit din cupru a fost asociat dintotdeauna cu gastronomia de înaltă ţinută. Cuprul în bucătărie conferă clasă şi perfecţiune. Stilul atemporal se potriveşte perfect cu interiorul oricărei bucătării.


Tehnologie inovativă. Falk Culinair este o companie specializată în manufacturarea vaselor de gătit profesionale de o calitate desăvârşită. Falk Culinair a revoluţionat tehnologia producerii vaselor de gătit din cupru prin introducerea unui bimetal special din cupru şi oţel inoxidabil, realizat prin presarea unui strat subţire de oţel inoxidabil peste o placă de cupru, în condiţii tehnologice extreme. Vasul de gătit menţine astfel toate avantajele conductivităţii cuprului, în timp ce stratul de oţel inoxidabil conferă produsului un aspect modern şi durabil. Îmbinarea bimetalică are o durată de utilizare nelimitată.


Garanţia calităţii. Vasele de gătit Falk sunt garantate „pe viaţă” în condiţiile utilizării corespunzătoare. Proporţiile, formele, curbura marginilor au fost create în colaborare cu cei mai renumiți bucătari-şefi. Toate vasele de gătit sunt rotunjite şi pot fi utilizate pe plite convenţionale (cu gaz sau electrice). Mânerele au un design ergonomic şi sunt executate din fontă indestructibilă, pentru un aspect vintage sau din oţel inoxidabil, pentru un aspect contemporan, în funcţie de preferinţe.


Întreţinere. Bucătarii-şefi au preferat întotdeauna vasele de gătit din cupru solid, datorită beneficiilor practice. De obicei, vasele clasice din cupru necesită o atenţie deosebită şi un efort enorm pentru a menţine aspectul. Falk Culinair a limitat efortul de întreţinere prin două îmbunătăţiri:
- Toate modelele au exteriorul din cupru satinat, astfel încât, la nevoie, pot fi curăţate cu un burete fin (de exemplu Scotch Brite)
- Stratul interior de oţel inoxidabil rezistă la abraziune şi oxidare, asigurând astfel că vasul rămâne curat şi igienic.


Valoarea vaselor de gătit din cupru. Preţul intrinsec al bimetalului din cupru este cu mult mai mare decât al altor materiale utilizate de regulă pentru producerea vaselor de gătit (fontă, oţel inoxidabil, aluminiu etc.). În plus, toate produsele au o grosime de 2,5 mm spre deosebire de cele ale altor alţi producători. Valoarea vasului de gătit din cupru este influenţată în primul rând de cotaţia cuprului la bursele internaţionale. Această cotaţie a avut o creştere explozivă în ultimii ani. În ciuda acestor factori, Falk Culinair menţine preţurile la un nivel acceptabil, atât pentru bucătari profesionişti, cât şi pentru cei care gătesc acasă. Vasele noastre nu necesită piese de schimb. Achiziţia unui vas din cupru produs de Falk Culinair este o investiţie a cărei valoare se va păstra în timp.


Utilizarea plitelor cu inducţie. Vasele din cupru sunt ideale pentru plitele electrice sau pentru plitele pe gaz. Totuşi, dacă este utilizată o plită cu inducţie, este necesară o placă metalică.



Studiul asupra termoconductibilității metalelor arată că cuprul este cel mai bun conductor termic după argint. Vasele de gătit din cupru asigură răspândirea temperaturii aproape instantaneu, în mod egal pe toată suprafaţa oalei de gătit, inclusiv pe pereţii vasului. Conform studiilor, cuprul conduce căldura de 9 ori mai bine decât oţelul inoxidabil (inoxul).


Cum se fabrică manual în Belgia vasele din cupru Falk Culinair



Comentarii

  1. Felicitari pentru articol, bun de stiut

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiam aceste lucruri. Foarte bun articolul. Sunt curios daca se schimba sau ramane la fel gustul mancarii daca este gatita cu ajutorul oalelor de cupru:-?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu cred ca se schimba gustul mancarii gatite in vase de cupru. In orice caz, nu in rau. Mi-aduc aminte ca bunica mea avea un ibric de cupru de o forma speciala (gatuit in partea de sus) si numai in el facea cafeaua, pentru ca iesea mult mai buna. Mai stiu ca in tarile arabe vasele de cupru pentru gatit sunt ceva obisnuit. N-au renuntat la ele nici in ziua de azi. Si le transmit din generatie in generatie. Stiu asta pentru ca am fost in vacante in Egipt si in Iordania si am socializat cu cativa localnici. Toti tineau in casa vase de cupru de forme frumoase, rotunjite, ce parea foarte vechi. Stiau cum sa le curete si sa le intretina si aratau minunat. Am vazut vase de cupru si in localurile lor publice. Sunt parte din traditia lor.

      Ștergere
  3. Eu am o brățară de cupru din India Cred că și purtat la mâna are acțiune terapeutică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot ce se poate. Cred că metalul are o vibrație pozitiva.

      Ștergere
  4. Aveti dreptate cu o singura conditie.Vasele de cupru trebuiesc foarte bine curatate fiind-ca oxidul de cupru (verdele de cupru) este periculos.Aceiasi actiune de lichidare a bacteriilor o are si argintul,fara sa produca un oxid periculos.De aceia cuprul mai era supranumit si aurul saracului.

    RăspundețiȘtergere
  5. http://en.wikipedia.org/wiki/Copper_toxicity
    Vad ca totusi omiteti un aspect. Cuprul este toxic la fel ca si aluminiul daca se pregatesc manacaruri acide in el. Ar fi bine sa fie utilizat doar pentru pastrarea apei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au fost prevazute aceste riscuri. De aceea, vasele de cupru sunt fabricate cu un strat bimetalic protector. Mai uita-te pe net si-ai sa vezi cata lume le foloseste si le lauda. Exista manufacturieri si la noi in tara. N-am auzit sa se fi imbolnavit cineva din cauza vaselor de cupru. Sa nu mai vorbim de asiatici,care le folosesc in mod curent fara sa se intoxice. Link-ul pe care l-ai indicat precizeaza ca numai atunci cand stratul protector este deteriorat exista riscul oxidarii.

      Ștergere
    2. Mi-ati starnit curiozitatea si am cautat si eu pe net. Am gasit mai multe articole laudative, printre care acesta: http://www.bunamenajera.ro/2012/07/tigaia-de-cupru/. Se pare ca gospodinele stiu mai bine...

      Ștergere
    3. Ne-ai trimis la un articol de pe Wikipedia lung, stiintific si in limba engleza. Mi se pare o lipsa de respect din partea ta. Cine ti-a spus tie ca toti romanii sunt bilingvi? Sau ca trebuie sa te creada pe tine pe cuvant? Daca erai de buna credinta, traduceai tu fragmentul respectiv. Adevarul e ca ai speculat o informatie si ai prezentat-o distorsionat. Daca vasele de cupru ar fi mortale, ele n-ar exista, nu-i asa? Experienta omenirii si-ar fi spus cuvantul. Cred ca esti doar unul din comentatorii aia frustrati de bloguri care contrazic orice si pe oricine. Daca n-am dreptate, vino cu o sursa autorizata convingatoare. Asa cum face blogul acesta pe care incerci tu sa-l discreditezi.

      Ștergere
    4. Cuprul este toxic si se acumuleaza in organism, oxidul de cupru este otrava, nici staniul (cositorul) nu este ok. Singura varianta sigura este vasul placat cu inox, dar care este scump.
      Instalatia de cupru pentru apa potabila este o prostie promovata de producatorii de teava de cupru. Diferitele substante pentru tratarea apei potabile pot da reactii necontrolate cu cuprul.Daca se intrerupe apa, pe tevi se formeaza "cocleala" de culoare verde.
      Singurele vase cu adevarat 100% sigure sunt doar cele din fonta, inox alimentar sau chiar fier.

      Ștergere
  6. nu cumpara oricine;unii n-au posibilitatea,altii sant ignoranti;toata lumea TEFAL sau antiadeziv titan;sant scumpe,diferente mari;la marile restaurante,asta gasesti;sant facute aproape manual dar ma deranjeaza faptul ca au inox interior;prefer sa o curat de fiecare data;

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel am gandit si eu cand am citit ca interiorul vaselor e un aliaj. Nici eu nu sunt adepta comoditatii excesive, in detrimentul beneficiului pentru sanatate. Ce mare lucru sa iei niste tix si sa-ti incordezi putin muschii, frecand o cratita pana cand straluceste? Iti da si o satisfactie, nu?

      Ștergere
  7. dragii mei,vad ca orice subiect comentat de cineva,este marul discordiei la romani; cineva are tot timpul de zis contra!!! realitatea este ca putem pastra apa in vase de cupru ptr a dispune de calitatile acestui material,dar in bucatarie sint folosite vasele bimetalice( CU+inox) deoarece Cu este un foarte bun conducator caldura si inoxul protejeaza; toti marii bucatari au utilitarul din CU; cred ca multi nu cunoasteti preturile si de aia vorbiti; toate se invart intre 300 si 500Euro spre deosebire de cele cu teflon care sant cam la 50euro(cele bune,nu cu Al); aveti acces la informatie asa ca informati-va!

    RăspundețiȘtergere
  8. Stie cineva unde am putea gasi vase din cupru pentru a tine apa in ele si nu pentru gătit, adică fără stratul acela protector?

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua tuturor.De curand am cumparat de la un locanic din Medias, un ibric mic de arama destul de scump .Cineva mi-a sugerat ca nu este ok pentru sanatate sa bem cafea facuta in ibric de arama daca nu este cositorit pe interior si daca are pete verzui pe exterior..Stie cineva concret daca e adevarat si cum se curata vasele din arama ? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O metodă simplă de a curăța un vas de cupru găsești aici:
      http://www.laurafrunza.com/2014/04/25/cum-sa-cureti-un-vas-din-cupru/

      Ștergere
  10. Va multumesc frumos pentru raspuns!Citisem deja si am aplicat.Se curata intradevar usor cu otet alb si sare ,ori cu lamaie si sare.Intrebarea mea era in special pentru cineva care utilizeaza de mai mult timp vase de cupru pentru gatit.Este toxic sau nu?Ar trebui cositorit vasul de cupru sau nu?Toate cele bune va doresc.!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu dacă vasele de cupru trebuie neapărat cositorite pe dinăuntru. Dac-ar fi așa, cum am mai beneficia de cupru, mă întreb. Se recomandă să-ți instalezi în casă țevărie de cupru. Dar țevile nu sunt cositorite pe dinăuntru. Anticii nu-și cositoreau vasele pe interior și le foloseau tocmai pentru proprietățile cuprului. Personal am mai multă încredere în cunoștințele și experiența oamenilor din antichitate decât în sfaturile internauților din ziua de azi.

      Ștergere
  11. De acord.Este o logica buna,Multumesc.si felicitari pentru tema articolului.Un sfat bun este mereu binevenit.

    RăspundețiȘtergere
  12. !!!! Bun articol da nu are nici-o legatura cu vasele Falk care folosesc la interior un strat de protectie din inox . Va redau de la websiteul sucursala americana-http://www.falkusa.com/frequently-asked-questions:
    " What is the lining of your products made of?
    All of our cookware is lined with high-quality 200 micron austenitic 18/8 stainless steel. Similar to the exterior of our cookware, the lining has a satin finish for easier maintenance. For more information on stainless steel grades, please click here."
    Cuprul este doar un foarte bun conductor de caldura, al doilea dupa argint si pt aceasta il foloseste Falk si nu pt calitatile sale bine insumate in inceputul prezentului articol. Din vasele Falk o sa luati inox :)..da nu cupru...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine domnule Bobek!

      Caut de ceva vreme vase din Cu.
      Cunosc valoarea lor, comparativ cu vasele confectionate din alte materiale, atat din punct de vedere al termoconductibilitatii cat si al beneficiilor pentru sanatate.
      Cand am citit articolul, chiar m-am bucurat. Am zis gata le-am gasit!
      Confectionate din bimetal, cupru-otel, perfect dupa cum vreau eu.
      Cupru creeaza un mediu aseptic, are valoare insemnata ca oligoelement pentru organism, iar otelul asigura duritate si se poate folosi la plita cu inductie etc.
      Numai ca, sunt combinate invers, adica ei au pus cupru la exterior si otel la interior.
      Adica nu indeplineste cerintele mele.
      Eu caut, vase bimetal cupru-otel, dar cupru la interior si otel la exterior.
      Al aranjament foloseste la design.

      Ștergere
  13. Buna seara, pentru oamenii ce cauta vase din cupru pentru folosinta alimentara, stiind ca multi oameni cauta astfel de vase, de aceea am adaugat acest comentariu pentru ca la noi gasiti diverse marimi si modele de vase din cupru acestea fiind lucrate manual. Confecționam diferite modele, grosimi si marimi de vase din cupru alimentar dovedind cu certificat de calitate si testat la laborator. Detalii la: 0749.886.468
    Stan Daniel.

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca sunteti interesat de cani de cupru va rog sa ma contactati la adresa de Facebook "Alesquar - cani de cupru"

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Dar mai întâi, rețineți: A comenta pe acest blog (ca și pe oricare altul) este un privilegiu, nu un drept. De aceea, vă rugăm:
- Referiți-vă, pe cât posibil, doar la subiectul postării.
- Folosiți un limbaj decent.
- Dacă intrați în polemici cu alți comentatori, folosiți argumente, nu injurii.
- Pentru mesaje de interes personal adresate administratorilor blogului (schimb de link, propuneri de colaborare etc.) folosiți formularul de CONTACT, aflat în partea de sus a paginii.
Comentariile care nu respectă aceste cerințe nu vor putea fi publicate.
Vă mulțumim și vă așteptăm cu interes opiniile și sugestiile.

POSTĂRI ALEATORII

  • Clasificarea alimentelor comercializate
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> CLASIFICAREA ALIMENTELOR PE PIAȚA PRODUSELOR ALIMENTARE Piaţa produselor alimentare cunoaşte astăzi o intensă înnoire şi diversificare, pusă pe seama satisfacerii dorinţelor,…
  • 15 fapte întortocheate despre Cubul Rubik + VIDEO
    06.05.2024 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Numiți „jucărie” pe propriul risc puzzle-ul Cubul Rubik cu șase fețe: Ernő Rubik, ungurul care l-a inventat în 1974, preferă să…
  • Zece războaie = Zece minciuni mediatice + VIDEO (RO) + documentar (RO)
    10.04.2013 - 5 Comments
    --> ZECE RĂZBOAIE = ZECE MINCIUNI MEDIATICE Fiecare război este precedat de o minciună răspândită abil prin mijloacele de comunicare în masă. Astăzi, aflăm că Statele Unite ale Americii…
  • OSHO - Omul nu are un destin + VIDEO (RO)
    12.04.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OMUL NU ARE UN DESTIN OSHO Viața ta este viața ta și nu poate fi trăită decât într-un singur fel; nu există alternativă. Iar…
  • Bruce Lipton - Influența psihicului asupra corpului
    11.06.2013 - 2 Comments
    --> INFLUENȚA PSIHICULUI ASUPRA CORPULUI Bruce Lipton Fragment din interviul realizat în dec. 2011 de Cristian Mureșan - TVR Cluj - Ce înseamnă evoluţia spontană? Este aceasta…
  • Pașapoartele de-a lungul timpului: De la „scrisori de siguranță” la documente digitale
    16.12.2023 - 0 Comments
    Explorarea teritoriilor străine pentru a întâlni țări noi, culturi diverse și limbi necunoscute este o pasiune universală. Călătoriile sunt o activitate plăcută care ne extinde constant…
  • 12 lucruri pe care nu știai că le poți face în Google Chrome
    16.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chiar dacă folosiți Google Chrome de când a fost lansat în 2008, browserul este capabil de câteva trucuri pe care poate nu le-ați…
  • Elemente de protocol necesare activității de secretariat (eBook)
    19.04.2012 - 0 Comments
    --> CE ESTE DIPLOMAȚIA? Ambasadorul este un om cinstit, trimis în străinătate pentru a minți frumos spre binele patriei sale. (Silviu Neguț) Un diplomat este un om care-şi aminteşte…
  • Dale Carnegie - Dorința de a fi important
    02.11.2012 - 0 Comments
    --> DORINȚA DE A FI IMPORTANT MARELE SECRET AL COMPORTAMENTULUI UMAN Nu există decât un singur mijloc pe lume care să pornească…
  • Pernele - un posibil pericol pentru sănătate
    24.08.2012 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PERNELE - UN POSIBIL PERICOL PENTRU SĂNĂTATE Pernele mai vechi de doi ani sunt un adevărat focar de paraziţi, susţin medicii.…
  • Fiecare poftă are o cauză
    24.03.2012 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); FIECARE POFTĂ ARE O CAUZĂ Unora le este poftă de ciocolată, altora de ceva sărat. Oricare ar fi pofta ta, uneori este atât de…
  • Cânepa românească - victima vânătorii de canabis + VIDEO (RO)
    19.06.2016 - 1 Comments
    CÂNEPA ROMÂNEASCĂ VICTIMA VÂNĂTORII DE CANABIS Din dorința de a arăta lumii cum se transformă cânepa din plantă în țesătură și mai apoi în costum popular, Iosif Ciunterei, un bistrițean de 20 de…
  • OSHO - maestrul spiritual nonconformist (VIDEO)
    05.06.2012 - 0 Comments
    --> OSHO - MAESTRUL SPIRITUAL NONCONFORMIST OSHO (Bhagwan Shree Rajneesh) este unul dintre cei mai cunoscuţi şi controversaţi guru (învăţători spirituali). Viaţa şi învăţăturile lui…
  • 16 fapte surprinzătoare despre inima ta
    01.05.2023 - 0 Comments
    Inima ta te face să mergi mai departe în fiecare zi, fără să i se ceară acest lucru. Continuă să citești pentru a afla 16 fapte interesante despre inima ta și sistemul cardiovascular.1. Inima ta…
  • Cum să faci cancer în cinci pași simpli + VIDEO
    12.03.2016 - 11 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CUM SĂ FACI CANCER ÎN CINCI PAȘI SIMPLI   Hesh Goldstein De-a lungul anilor, mulți oameni m-au întrebat cum de se întâmplă să…
  • Dr. Călin Mărginean - Excesul ponderal și curele de slăbire (VIDEO)
    10.04.2012 - 0 Comments
    --> EXCESUL PONDERAL NE SCURTEAZĂ VIAȚA În general, oamenii își motivează recurgerea la o dietă sau mersul la sală prin…
  • Omraam Mikhael Aivanhov - Principiile vechii științe inițiatice (eBooks)
    07.08.2012 - 2 Comments
    --> OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV – PRINCIPIILE VECHII ȘTIINȚE INIȚIATICE – Maestrul spiritual Mihail Ivanov se naște le 31 ianuarie 1900 în Bulgaria, în satul macedonean Serbzi, într-o…
  • 21 decembrie 2012 - o zi ca oricare alta + documentar (RO)
    19.12.2012 - 3 Comments
    --> 21 DECEMBRIE 2012 - O ZI CA ORICARE ALTA   Iată câteva precizări autorizate privind ziua de 21 decembrie 2012 – doomsday…
  • Postul alimentar ca terapie + documentar (RO)
    16.03.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POSTUL ALIMENTAR CA TERAPIE Dacă pentru combinarea corectă a alimentelor literatura de specialitate este deosebit de săracă,…
  • Poate dieta să vindece cancerul? + VIDEO (RO)
    12.08.2013 - 2 Comments
    --> POATE DIETA SĂ VINDECE CANCERUL? Paul Nison este un maestru bucătar cu faimă în Statele Unite. De la vârsta de 20 de ani,…
  • Gândul - arhitectul destinului + VIDEO (RO) + documentar (RO)
    12.05.2013 - 0 Comments
    --> GÂNDUL - ARHITECTUL DESTINULUI Ești astăzi unde te-au adus gândurile tale; vei fi mâine unde te vor duce gândurile tale. James Allen, filozof britanic (1864-1912) Fiecare gând…
  • Deparazitarea naturală a organismului + documentar (RO)
    20.04.2012 - 4 Comments
    --> DEPARAZITAREA NATURALĂ A ORGANISMULUI Influența paraziților asupra stării de sănătate Știai că organismul tău este colonizat de o mulțime de paraziți care mănâncă zilnic…
  • Psyllium - o nouă fibră alimentară
    29.03.2012 - 2 Comments
    --> PSYLLIUM –  o nouă fibră alimentară Psyllium (Plantago psyllium) face parte din familia pătlaginii și creşte mai ales în sudul Franţei şi Spaniei şi pe coasta de nord a…
  • Acești oameni au descoperit „greșeli” uimitoare în natură + FOTO
    30.11.2021 - 0 Comments
    Avem tendința de a considera de la sine înțeles că lumea din jurul nostru arată cam la fel tot timpul. Copacii sunt verzi, cerul este albastru, iar pământul este maro. Cu toate acestea, odată ce ne…
  • Ce nu știați despre Japonia
    22.10.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE NU ȘTIAȚI DESPRE JAPONIA - Japonia este alcătuită din 6.852 de insule, dintre care 430 sunt nelocuite. - Numele japonez al…
  • Chemarea naturii
    02.07.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); „CHEMAREA NATURII”  SAU CUM SĂ FACI PIPI ÎNTR-O OPERĂ DE ARTĂ În vara anului 2005, într-o galerie de artă din San Francisco -…
  • Știința din spatele celei mai temute maladii
    15.10.2014 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ŞTIINŢA DIN SPATELE CELEI MAI TEMUTE MALADII  Ştiinţa din spatele acestei maladii de speriat numită cancer este una simplă şi…
  • Rețete culinare - Muștar de casă
    08.04.2012 - 0 Comments
    --> MUȘTAR DE CASĂ - În râșnița electrică se macină cam jumătate din boabe și se obține o pudră fină, care va da textura produsului final. - Într-un castron de sticlă, se…
  • What World Records Some Countries Hold
    17.12.2022 - 0 Comments
    Country most at risk of extinction: MaldivesThe Republic of Maldives is an island country made up of a group of 26 atolls in the Indian Ocean. It is Asia's smallest state, both in population and land…
  • Secretele unei vieți sănătoase
    14.09.2014 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SECRETELE UNEI VIEȚI SĂNĂTOASE Ai grijă de corpul tău. Este singurul loc în care ești obligat să trăiești. Jim Rohn, om de afaceri…
  • Diferența dintre apa dură și apa moale (și de ce este importantă)
    12.12.2021 - 0 Comments
    Înțelegeți cum poate influența duritatea apei casa și corpul dumneavoastră. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Atunci când totul funcționează așa cum ar trebui, ați putea…
  • Regele Ferdinand I al României - Întregitorul de țară
    10.05.2015 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); REGELE FERDINAND I AL ROMÂNIEI „ÎNTREGITORUL DE ȚARĂ” La 10 mai 1866, în România a fost instaurată monarhia constituțională. La acea…
  • Embrion de dinozaur excelent conservat, descoperit într-un ou fosilizat + FOTO + VIDEO
    18.01.2022 - 0 Comments
    Un embrion de dinozaur excelent conservat a fost descoperit într-un ou fosilizat.Specimenul a fost găsit în Ganzhou, în sudul Chinei, și este unul dintre cei mai complecși embrioni de dinozaur…
  • Pledoarie pentru viață lungă + VIDEO
    29.11.2012 - 0 Comments
    --> PLEDOARIE PENTRU VIAȚĂ LUNGĂ Ovidiu Bojor Ovidiu Bojor, doctor în farmacie, membru al Academiei de Științe…
  • Porumbul ne ajută să trăim mai mult
    29.03.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PORUMBUL NE AJUTĂ SĂ TRĂIM MAI MULT Porumbul este parte constantă a hranei noastre, fie că preparăm mămăligă, folosim boabele în…
  • 9/11 De ce luptăm (Why We Fight) (RO)
    07.05.2012 - 0 Comments
    -->   DE CE LUPTĂM? (RO) Why We Fight? este o incursiune în măruntaiele mașinăriei de război americane, cu povestiri incredibile și comentarii făcute de oameni din interiorul…
  • Ciupercile vindecătoare
    21.03.2012 - 1 Comments
    --> CIUPERCILE VINDECĂTOARE Ciupercile sunt un aliment sănătos. Cercetătorii demonstrează că ele apără organismul de cancer şi au un rol important în întărirea sistemului imunitar.…
  • 82 de fapte mai puțin cunoscute despre viața lui Lionel Messi
    19.12.2022 - 1 Comments
    Următoarele sunt câteva fapte uimitoare despre Lionel Messi, care demonstrează că este cu siguranță unul dintre cei mai buni din lume!1- Numele său complet este Lionel Andres Messi…
  • Virusurile patogene - Unde sunt dovezile pentru existența lor?
    10.10.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VIRUSURILE PATOGENE UNDE SUNT DOVEZILE PENTRU EXISTENȚA LOR? Rezumatul unor articole ale biologului şi virologului german dr. Stefan…
  • Vitamina D - activatorul sistemului imunitar
    02.08.2016 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VITAMINA D - ACTIVATORUL SISTEMULUI IMUNITAR - Vitamina D sau calciferolul este o vitamină liposolubilă, cunoscută și ca…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *