Cum să transformați bucățile de săpun vechi în batoane de săpun noi (3 metode)

Avem pentru tine trei metode de reciclare a săpunului, în funcție de cât de mult efort ai chef să depui.

Dacă vrei să economisești câțiva bani, să te implici în viața fără deșeuri sau să te pregătești pentru stilul de viață post-apocalipsă, reciclarea resturilor de săpun vechi în noi batoane este un bun început. Este ușor, distractiv și îți poți spune că creația ta este la fel de bună ca săpunul cumpărat din magazin.

Principiul de bază al refacerii săpunului este simplu - topiți resturile vechi de săpun, apoi le presați într-un nou baton - dar nu există o rețetă sau o metodă perfectă. Modul în care o faci depinde de cât de mult efort vrei să depui în proiect. Mai jos sunt trei metode de reciclare a săpunului, prezentate în ordinea dificultății.

Cel mai simplu mod de a transforma bucățile de săpun într-un baton de săpun

Metoda globului de săpun este perfectă pentru bărbații singuri stereotipici care se mută în primul lor apartament și pentru tații proaspăt divorțați care habar nu au cum să-și trăiască viața la cel mai elementar nivel. Iată cum se procedează pas cu pas:

1. Adună-ți fâșiile de săpun.

2. Puneți-le într-o pungă de plastic.

3. Bagă-le în cuptorul cu microunde pentru un minut sau două. (Timpul exact depinde de cantitatea de săpun și de puterea cuptorului cu microunde, dar vrei ca săpunul să fie moale).

4. Când săpunul înmuiat este suficient de rece, strângeți-l într-un glob.

5. Puneți-l în congelator până când se întărește.

6. Desprindeți punga și veți avea un „baton” de săpun deformat, care este urât și probabil se va desface, dar care vă va spăla mâinile foarte bine. Excelent pentru a fi folosit în chiuveta din baia de serviciu.

Dacă aveți prea multă stimă de sine pentru a vă spăla cu un săpun-glob pe care l-ați făcut în trei minute, următoarea metodă este un pas înainte.

Rețetă de reciclare mijlocie a săpunului

1. Adunați săpunurile.

2. Radeți-le cu o răzătoare de brânză sau tăiați-le în bucăți mici.

3. Puneți rumegușul de săpun într-un vas rezistent la microunde și adăugați apă (aproximativ o lingură pentru fiecare cană de săpun).

4. Încălziți la microunde timp de aproximativ 30 de secunde, apoi amestecați.

5. Repetați de câte ori este necesar până când aveți un castron de săpun moale, dar sfărâmicios.

6. Tapetați o cutie mică, ca cea în care a venit telefonul, cu folie de plastic.

7. Puneți amestecul de săpun în cutie cu o lingură.

8. Așteptați câteva zile pentru ca amestecul să se întărească și să se usuce complet, și iată: aveți un săpun de bază.

Această metodă va avea ca rezultat probabil un săpun grumazos și gri. Vă va curăța mâinile, dar nu veți ajunge pe coperta unei reviste de frumusețe sau ceva de genul acesta. Pentru asta, aveți nevoie de...

Metoda de creare a săpunului ultra-de-lux

Am urmărit multe tutoriale de creare a săpunului pe YouTube (este un gen surprinzător de popular) și am sintetizat următoarea rețetă de bază. Țineți minte: Deoarece ingredientele din săpun variază de la o marcă la alta, nu este o știință exactă. Așadar, vedeți ce funcționează cel mai bine pentru voi.

1. Radeți săpunul. Cu cât îl radeți mai fin, cu atât produsul final va fi mai puțin grumos.

2. Puneți fulgii de săpun răzuiți într-o cratiță.

3. Adăugați apă. Rețetele variază în ceea ce privește cantitatea de apă. Unele spun 1 parte de apă la 2 părți de săpun. Altele spun „adăugați doar atât cât să nu se ardă săpunul pe aragaz”.

4. Opțional: Unele rețete de fabricare a săpunului sugerează să lăsați amestecul la înmuiat timp de o zi.

5. Porniți aragazul la foc mic/mediu și amestecați supa de săpun la fiecare cinci minute sau cam așa ceva până când este omogenă. Acest lucru poate dura mult timp, cam o oră sau două. Unele rețete spun să o aduceți la fierbere, dar asta pare excesiv.

6. Alternativ: Puteți face un cazan dublu, punând săpunul într-un bol de sticlă termorezistent și punându-l în apă clocotită într-o cratiță.

7. Amestecul nu se va topi complet. Ar trebui să aibă consistența unui piure de cartofi sau a unei paste. Nu-l lăsați să se ardă.

8. Luați-l de pe foc.

9. Unii fabricanți de săpun de casă recomandă să adăugați ulei vegetal ușor în acest moment, o lingură pentru fiecare cană de săpun, și să amestecați. Nu sunt sigur de beneficiile acestuia, dar ar putea contracara fulguiala care provine din săpunul reciclat.

10. Personalizați-vă săpunul: Dacă doriți un exfoliant, încercați niște fulgi de ovăz uscat. Adăugați câteva picături de parfum sau ulei esențial pentru a-l face să miroasă frumos (deși, va mirosi ca un amestec al săpunurilor vechi pe care le-ați folosit) sau adăugați câteva picături de colorant alimentar pentru a schimba orice culoare la care ați ajuns.

11. Adăugați puțină grăsime pentru a preveni lipirea, apoi puneți cu lingura săpunul în formele voastre. Poți folosi forme de brioșe, tăvițe pentru cuburi de gheață sau, poate, poți fi creativ cu ajutorul unor tăietori de biscuiți.

12. Lăsați să se întărească. Ar putea dura chiar și o săptămână, dar probabil va fi gata în câteva zile.

Reciclarea săpunului e cam scârboasă?

Săpunurile vechi sunt curate (adică, sunt săpun), așa că nu există niciun motiv rațional pentru a fi speriat de săpunul făcut din bucăți vechi, dar totuși pare discutabil. Imaginați-vă dacă ați merge la un hotel și ați afla că baia dvs. este aprovizionată cu săpun făcut din batoane refolosite din camerele oamenilor. Scârbos, nu-i așa? Fiți conștienți de dezgustul pe care l-ar putea simți ceilalți și nu puneți săpun de casă în baia oaspeților, decât dacă vă displac oaspeții.

Dacă ați făcut vreodată săpun din batoane vechi, lăsați în comentarii orice sfat pe care îl aveți.

Sursa: https://lifehacker.com/

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • 6 moduri neobișnuite prin care corpul tău te avertizează că ceva ar putea fi în neregulă
    08.04.2023 - 0 Comments
    De obicei, nu ne facem griji cu privire la sănătatea noastră până când ceva începe să ne deranjeze. Deși chiar și cei mai sănătoși oameni pot experimenta disconfort ocazional, există unele semnale…
  • Ce face corpul nostru într-o zi
    27.02.2016 - 6 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE FACE CORPUL NOSTRU ÎNTR-O ZI  Corpul uman este cea mai complexă și mai incredibilă mașinărie de pe fața pământului. Trăim într-o…
  • SIDA nu a existat niciodată! + VIDEO
    15.04.2012 - 13 Comments
    --> ANATOMIA UNEI EPIDEMII SIDA nu a existat niciodată!  dr. cercetător Mihai Alecu Scandalurile provocate de gripa aviară şi de gripa porcină nu sunt singulare. Aceasta este…
  • Legile succesului în viață
    23.12.2015 - 0 Comments
    LEGILE SUCCESULUI ÎN VIAȚĂ Brian Tracy este unul dintre cei mai renumiţi şi mai apreciaţi vorbitori americani, un scriitor prolific de cărţi de succes şi un consultant de seamă în domeniul…
  • Cimatica - nimic nu e ce pare a fi + documentar (RO)
    09.01.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIMATICA – NIMIC NU E CE PARE A FI Noi nu suntem ființe umane care trăiesc o experiență spirituală, ci ființe spirituale care trăiesc o…
  • 17 fapte despre Australia
    19.02.2016 - 0 Comments
    1. Cea mai mare proprietate din Australia este mai mare decât Belgia. 2. Primele forțe de poliție ale Australiei au fost compuse din cei mai cuminți pușcăriași. 3. Compania aeriana Qantas…
  • Declarația de independență a Statelor Unite ale Americii + VIDEO (RO)
    04.07.2014 - 2 Comments
    --> DECLARAȚIA DE INDEPENDENȚĂ A STATELOR UNITE ALE AMERICII Înfiriparea ideii de independență în mințile americanilor se produce odată cu publicarea broșurii lui Thomas…
  • Alimentația în funcție de grupa sanguină
    27.05.2012 - 0 Comments
    --> ALIMENTAŢIA ÎN FUNCŢIE DE GRUPA SANGUINĂ …
  • Elemente de protocol necesare activității de secretariat (eBook)
    19.04.2012 - 0 Comments
    --> CE ESTE DIPLOMAȚIA? Ambasadorul este un om cinstit, trimis în străinătate pentru a minți frumos spre binele patriei sale. (Silviu Neguț) Un diplomat este un om care-şi aminteşte…
  • Vindecarea cancerului cu bicarbonat de sodiu + VIDEO (RO)
    13.04.2012 - 4 Comments
    --> VINDECAREA CANCERULUI CU BICARBONAT DE SODIU Întotdeauna mi-a plăcut o soluţie simplă la o problemă aparent complicată. Nu dărâmi casa pentru a repara o ţeavă spartă. E clar că…
  • Otrăvirea celulară prin vaccinare + documentar (RO)
    01.09.2014 - 0 Comments
    --> OTRĂVIREA CELULARĂ PRIN VACCINARE  Fragment din cartea  dr. Stefan Lanka, „Vaccinarea, genocid în mileniul trei” Toți biologii și autoritățile medicale, precum și…
  • Clarvăzători celebri + documentar (RO)
    18.10.2014 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CLARVĂZĂTORI CELEBRI Cuvântul „clarvăzător” a apărut pentru prima dată în anul 1552, iar cuvântul „clarviziune”, abia după 300 de ani…
  • Istoria secretă a omenirii + documentar (RO)
    13.10.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ISTORIA SECRETĂ A OMENIRII Pietrele gravate din Inca (Peru) stau mărturie că istoria omenirii a fost falsificată. Din cauza orgoliului de…
  • 15 probleme existențiale ale pisicilor
    22.10.2015 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Mi-am petrecut toată ziua vânând un șoricel delicios - omul nu vrea să-l mănânce... 2. Încotro se îndreaptă viețile mele... ? 3. Nici…
  • Cimatica - Vindecarea prin frecvențe sonore + VIDEO (RO)
    14.12.2012 - 2 Comments
    --> CIMATICA – VINDECAREA PRIN FRECVENȚE SONORE –   Cimatica (din grecescul kyma = undă) este ştiinţa care se ocupă cu…
  • Short History of Humanity in 12 Funny Facts
    19.12.2022 - 0 Comments
    Human history (in brief):1. Woman no longer accepts to live in trees. And cries. The man discovers the cave. 2. The cave is cold. The woman cries. The man discovers the fire.3. The children…
  • Efectele secundare ale medicamentelor pentru colesterol
    18.01.2016 - 0 Comments
    EFECTELE SECUNDARE  ALE MEDICAMENTELOR PENTRU COLESTEROL Medicamentele pe bază de statine, concepute pentru scăderea colesterolului și prescrise în prezent la peste 100 de milioane de…
  • OSHO despre spirit și materie + VIDEO (RO)
    06.12.2012 - 0 Comments
    --> OSHO DESPRE SPIRIT ȘI MATERIE Nu condamnați senzualitatea! Ea a fost și este condamnată în întreaga lume și, din această cauză, energia care poate înflori în senzualitate se…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *