Dr. Călin Marginean - Calciul și produsele lactate (VIDEO)

-->

DE CE AR TREBUI SĂ EVITĂM LACTATELE?

Ştiu că pare supărător şi mulţi dintre noi vom încerca să apărăm lactatele, însă problema este că nu eu susţin aceasta opinie, ci medici renumiţi, care au ajuns la această concluzie după zeci de ani de cercetări. Informaţii adunate în timp, articole scrise de medici şi oameni de ştiinţă despre lactate se află la acest site: notmilk.com

De curând am aflat un lucru, pe care mulţi nu-l ştiu. Companiile de lactate şi mai târziu companiile farmaceutice duc, încă din 1930, o campanie în care sunt investite bilioane de dolari cu scopul de a îndoctrina oamenii cum că nu pot funcţiona fără calciul aflat doar în lactate şi suplimente. Doctorul T. Colin Campbell, autorul cărţii China Study (Studiul China) demonstrează cât de dăunătoare sunt produsele lactate, mai ales cele fermentate (iaurt, kefir) despre care am auzit până acum numai lucruri bune: „Grăsimea fermentată din lapte este chiar mai dăunătoare – este cancerigenă. Ea oxidează şi îşi pierde capacitatea de a comunica cu celelalte celule”.

Ştiţi care este realitatea demonstrată prin studii? Osteoporoza, boala omenirii, nu este provocată de lipsa calciului ci de sedentarism. Aceasta este o afirmaţie extraordinară, care s-a dat publicităţii în ziare şi la TV, însă oamenilor le este greu să o creadă după atâţia ani în care li s-a băgat în cap dependenţa de calciu. Nu le-a spus nimeni până acum că există destule alte surse excelente de calciu, iar câteva dintre ele sunt: năutul, boabele de mei, amarantul, quinoa, seminţele de susan şi de floarea-soarelui, migdalele, castanele, alunele, nucile, varza, lăptuca, frunzele de nap, spanacul, urzicile şi lista poate continua. Nu au ştiut că o jumătate de cană de seminţe de susan au mai mult calciu decât o jumătate de cană de lapte. Absorbţia calciului în cazul susanului se face foarte uşor şi reduce pierderea lui în timpul procesului metabolic.

Studiile arată că unele afecţiuni maligne, în special cancerul de prostată la bărbaţi, şi cancerul de sân şi cel genital la femei sunt cauzate de consumul exagerat de lapte. Laptele a fost programat de natură pentru ca vacile sau oile să-şi hrănească viţeii, respectiv mieii. În molecula laptelui există o informaţie ereditară. Ce animal mai consumă lapte după ce e înţărcat? Atunci de ce am consuma noi laptele acestor animale, din moment ce nici puii lor nu-l mai consumă după înţărcare?

Bazat pe un studiu făcut pe parcursul a 14 ani pe un lot de 80 000 femei, prof. dr. Walter Willet de la Universitatea Harvard a vrut să demonstreze că înlocuirea grăsimilor saturate din lactate cu grăsimi nesaturate din surse vegetale, precum seminţele, cerealele şi orice legumă cu frunze verzi, va duce la micşorarea semnificativă a ratei atacurilor de cord şi decesului cauzat de boli de inimă. În cursul studiului, s-a observat, contrar opiniei generale, că produsele lactate nu sunt sursa ideală de calciu, aşa cum încearcă producătorii să promoveze, ba chiar favorizează apariţia osteoporozei. Este adevărat că lactatele conţin calciu, însă tranziţia lor prin corpul uman nu face decât să-l spele. Puterea de absorbţie a calciului este dată de magneziu, din care lactatele nu conţin decât o cantitate neînsemnată, care nu are puterea de a întări absorbţia calciului. Astfel, doar 25% din cantitatea de calciu ingerată prin lapte se poate absorbi, restul de 75% fiind întrebuinţat de organism într-un mod distructiv:

- este convertit de rinichi în pietre, construite în timp, ca perlele în scoici, blocând tractul urinar;
- dezvoltă artrită şi depuneri de calciu, care de multe ori se manifestă sub forma gutei.

O să vă întrebaţi: Bine, bine, dar ce facem cu osteoporoza? Dr. Hegsted din Anglia, care a studiat şi a scris despre distribuţia osteoporozei pe glob, afirmă că populaţiile care consumă cantităţi însemnate de lapte sunt predispuse la osteoporoză. Aşa sunt, spre exemplu, eschimoşii, care consumă 2,5 litri/zi şi la care rata de osteoporoză este printre cele mai ridicate din lume. În schimb, poporul bantu – Africa de Sud îşi ia doza de calciu în mare parte din surse vegetale (200-300 mg/zi), ceea ce reprezintă jumătatea dozei recomandate pentru femei în ţările dezvoltate. Culmea, pe acestea osteoporoza nu le atinge şi pe deasupra mai şi dau naştere la un număr mare de copii, pe care-i alăptează până la o vârstă mai înaintată decât normal.

Prin urmare, care este sursa alternativă de alimentare cu calciu? Răspunsul: exact aceeaşi sursă de unde şi-l iau şi animalele: din cereale, nuci, seminţe şi plante verzi. Apropo de construirea de oase şi dinţi sănătoşi, cum putem oare comenta superbii fildeşi ai elefanţilor şi puternicele coarne ale rinocerilor? Acest studiu a mai atras atenţia că produsele lactate nu au fost destinate consumul uman, ci doar viţeilor sau altor pui de animale. Laptele de vacă conţine de 20 de ori mai multă cazeină decât laptele uman. El este destinat să crească un viţel de 45 kg până la 500 kg într-un interval de un an. În acelaşi interval de timp, laptele uman dezvoltă un copil de la 3,5 kg la 10 kg.

Un alt fapt este acela că, de la vârsta de 18-20 luni, odată ce sucul digestiv începe să se producă, corpul uman digeră laptele diferit. Înainte, laptele era alcalin şi nu încuraja formarea de mucus, pe când după 20 luni, odată diluat cu sucul gastric, intervine o reacţie chimică foarte diferită: laptele se transformă într-un lichid acid, încurajând formarea de mucus în exces, care este toxic pentru corp şi care ulterior duce la îmbrăcarea unor organe precum ficatul, stomacul şi plămânii (ceea ce uneori provoacă sufocare, în special la bebeluşi). Acest mucus se lipeşte de ţesutul epitelial interior şi îi împiedică funcţionarea normală. De ce credeţi că mamiferele au în ele sădit instinctul de a-şi înţărca puii? Şi încă un argument: pentru metabolizarea lactozei, nou-născuţii deţin enzime speciale, care dispar după vârsta de 4-5 ani.

Oamenii sunt singurele fiinţe de pe planetă care consumă laptele altor vieţuitoare. Ni se pare normal, pentru că societatea în care trăim ne-a educat astfel. Un alt aspect este acela că laptele conţine lactoză, pe care stomacul uman o digeră foarte greu, iar în unele cazuri nu reuşeşte s-o digere deloc, şi asta din cauza lipsei de enzime speciale, de care dispun numai puii de animale. Lactoza nedigerată produce indigestii, balonări, dureri abdominale etc.

Medici pediatri renumiţi din SUA, precum Benjamin Spock, celebru autor de cărţi, printre care şi vestita The Baby and Child Care (Îngrijirea sugarului şi a copilului) şi Frank Oski, şeful Clinicii de pediatrie de la Johns Hopkins Hospital, sfătuiau oamenii să nu-şi mai hrănească copiii cu lapte.
În 1992 a apărut în New York Times articolul intitulat Eating well - cow’s milk and children, în care Comitetul doctorilor de medicină responsabilă (The Physicians Committee on Responsible Medicine) afirmă că laptele nu ar trebui recomandat populaţiei, cu precădere copiilor, deoarece prezintă risc de îmbolnăvire, precum răceli, infecţii ale sinusurilor şi urechii, alergii de orice tip, deficienţe de fier, probleme respiratorii, anemie în cazul copiilor sub un an, diabet juvenil, dureri abdominale, colici, iritaţie ori sângerare intestinală, constipaţie cronică, flatulenţă şi, nu în ultimul rând, posibilă infecţie cu Salmonella.
Apropo, o altă veste înfricoşătoare este că, atât în SUA cât şi în Europa, 3 din 5 vaci au leucemie, aceasta însemnând cam 80% din totalul de vaci. Virusul este distrus într-o oarecare măsură prin pasteurizare, dar numai dacă aceasta este făcută cum trebuie. Este dovedit prin statistici că în anumite state din SUA, ca şi în Rusia şi Suedia, unde cazurile de leucemie bovină sunt foarte întâlnite, rata de leucemie umană este la rândul ei ridicată.
Dr. Călin Mărginean - Calciul și produsele lactate


-->

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Nicolae Steinhardt despre judecarea aproapelui
    21.05.2012 - 0 Comments
    --> NICOLAE STEINHARDT  DESPRE JUDECAREA APROAPELUI Era un evreu de mare cultură, ataşat de poporul român, mai ales că tatăl său luptase în războiul de reîntregire şi fusese…
  • Alimente pentru inimă
    06.09.2016 - 1 Comments
    ALIMENTE PENTRU INIMĂ Alimente obişnuite vă pot ajuta să aveți o inima sănătoasă. Nutriționiștii spun că una dintre cele mai eficiente diete pentru prevenirea bolilor de inimă este cea…
  • Teorii ale conspirației extratereștrilor care te vor face să pui totul la îndoială
    19.08.2023 - 0 Comments
    Teoriile conspirației au reprezentat întotdeauna o provocare în societatea noastră, deoarece pot conduce oamenii pe căi dăunătoare. Dintre acestea, teoriile conspirației extraterestre se remarcă…
  • Vampirismul bioenergetic
    02.12.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VAMPIRISMUL BIOENERGETIC Până la începutul anilor ’70 nu ştiam mare lucru despre vampirism bioenergetic. Din cele citite şi auzite cu…
  • Noi credem în minciuni - documentar (RO)
    04.07.2012 - 0 Comments
    --> NOI CREDEM ÎN MINCIUNI  - CIA, HOLLYWOOD-UL ȘI BIOTERORISMUL - Leonard Horowitz, licențiat la Harvard, este un medic…
  • Rețete culinare - Pui cu ananas
    09.04.2012 - 1 Comments
    --> PUI CU ANANAS (rețetă chinezească) Ingrediente 300-500 g carne de pui (piept sau pulpe dezosate) 1 conservă mică de compot de ananas 2 ardei grași (preferabil de culori…
  • Dacii - Adevăruri tulburătoare (documentar) + Dacia Revival (eBook)
    26.04.2012 - 1 Comments
    --> 800x600 Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 …
  • Ginsengul - tinerețe fără bătrânețe
    25.03.2012 - 0 Comments
    --> GINSENGUL - TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE Ginsengul este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale.  Chiar dacă cercetările specializate asupra acestei plante sunt…
  • Dr. Călin Mărginean - Diabetul zaharat (VIDEO)
    10.04.2012 - 0 Comments
    --> O DIETĂ SEVERĂ DEMONSTREAZĂ CĂ DIABETUL DE TIP II ESTE REVERSIBIL În Marea Britanie există 2,5 milioane de persoane care…
  • 50 de poze capturate exact la momentul potrivit - PARTEA 1
    08.03.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CLICK AICI PENTRU PARTEA A…
  • 8 tehnici japoneze pentru a învinge lenea
    05.06.2023 - 0 Comments
    Și tu îți lași toată munca pentru mâine?Ai acea zi de mâine?Deseori s-a întâmplat să vă gândiți că mâine veți face un lucru, dar rareori chiar l-ați și făcut.Toată lumea știe că toți avem la…
  • 25 cele mai bune anti-glume
    04.06.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Un cal intră într-un bar. Mai mulți oameni s-au ridicat și au plecat deoarece au reperat potențialul pericol al acestei situații.2. Mă-ta…
  • Consecințele nefaste ale darwinismului în istoria omenirii + documentar (RO)
    21.10.2014 - 6 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "8712232609"; google_ad_width = 468; google_ad_height = 60; google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; …
  • Ce este un prieten? + VIDEO
    12.02.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CE ESTE UN PRIETEN? Un prieten este cineva pe care poți conta oricând, căruia îi poți povesti tot ce s-a întâmplat și se întâmplă în…
  • 6 moduri de a alege coada cea mai rapidă de la casa de marcat
    19.11.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); De ce toate celelalte cozi de la casele de marcat se mișcă mai repede decât coada la care stai tu? În noua sa carte „Why Does The…
  • Migrația anuală a crabilor roșii + VIDEO
    29.12.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MIGRAȚIA ANUALĂ A CRABILOR ROȘII Insula Crăciunului este un mic teritoriu în Oceanul Indian, fără guvernare proprie, aparținând…
  • Criptomonedele - 15 fapte fascinante și mai puțin cunoscute despre acestea
    10.06.2023 - 0 Comments
    Criptomoneda este o formă digitală sau virtuală de monedă care utilizează criptografia pentru securitate. Funcționează pe o tehnologie numită blockchain, care este un registru descentralizat și…
  • 10 celebrități care au făcut Facultatea de Medicină
    11.07.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Ernesto „Che” Guevara, Universidad de Buenos Aires (UBA) Ați auzit, probabil, de faimosul revoluționar argentinian Ernesto „Che”…
  • Proteinele animale între mit și realitate + documentar (RO)
    17.07.2012 - 4 Comments
    --> PROTEINELE ANIMALE ÎNTRE MIT ȘI REALITATE Avem nevoie de proteine animale, pentru a fi sănătoși? Vom suferi cumva de carențe de proteine, dacă nu consumăm produse de origine…
  • Rețete culinare - Dovlecei cu iaurt
    08.04.2012 - 0 Comments
    DOVLECEI CU IAURT Ingrediente dovlecei măsline ceapă ardei roșu rozmarin, piper smântână sau iaurt orez – o ceașcă Preparare Într-o tigaie wok, dovleceii și ardeiul roșu…
  • 9 obiceiuri cotidiene de care ar fi bine să scapi cât mai repede posibil
    28.11.2021 - 0 Comments
    Așteptați cu nerăbdare o ceașcă de cafea fierbinte și parfumată în fiecare dimineață? Nu puteți urmări un film fără să ronțăiți niște popcorn sărat cu unt? Dacă răspunsul tău este da, atunci poți fi…
  • Daniel Ridgway Knight - Pictorul femeilor și al florilor + slideshow
    01.03.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DANIEL RIDGWAY KNIGHT PICTORUL FEMEILOR ȘI AL FLORILOR Daniel Ridgway Knight s-a născut pe 15 martie 1839 în Chambersburg,…
  • Diferența dintre mersul pe jos, jogging și alergare
    01.12.2023 - 0 Comments
    În peisajul mișcării umane, unde fiecare pas spune o poveste unică, există un spectru de expresii ritmice - de la cadența deliberată a unei plimbări pe îndelete până la ritmul implacabil al unui…
  • Alimente sănătoase - liderii cap de serie (VIDEO + slideshow)
    08.08.2012 - 1 Comments
    --> ALIMENTE SĂNĂTOASE - LIDERII CAP DE SERIE A MÂNCA SĂNĂTOS ÎNSEAMNĂ ȘI A GĂTI SĂNĂTOS Există persoane care, deși suferă de pe urma mâncării mai puțin sănătoase, ezită să…
  • Despre frică + VIDEO (RO)
    08.05.2012 - 1 Comments
    --> DESPRE FRICĂ Realitatea fricii: Nu ți-e frică de întuneric, ți-e frică de ce se află în el. Nu ți-e frică de înălțimi, ți-e frică să nu cazi. Nu ți-e frică să…
  • Înțelepciunea alimentației
    09.06.2014 - 1 Comments
    --> ÎNȚELEPCIUNEA ALIMENTAȚIEI  Interviu cu Swami Digestananda, supranumit „gurul intestinelor”, cel care a inițiat teoria combinării corecte a alimentelor – Cum știm…
  • Despre vaccinare cu dr. Alexis-Virgil Cochino + VIDEO (RO)
    19.07.2015 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DESPRE VACCINARE  CU DOCTORUL ALEXIS-VIRGIL COCHINO În noiembrie 2014, ziarul „Adevărul” i-a luat un interviu lui Alexis-Virgil…
  • Boala alimentației sănătoase + documentare (RO)
    21.06.2012 - 0 Comments
    --> ORTOREXIA – BOALA ALIMENTAȚIEI SĂNĂTOASE În nesfârșita ei încercare de a fabrica tulburări mintale din fiecare activitate umană, industria psihiatrică americană lansează cea…
  • Povestea unei inventatoare de la Hollywood
    09.11.2013 - 0 Comments
    --> POVESTEA UNEI INVENTATOARE DE LA HOLLYWOOD - HEDY LAMARR - Astăzi se împlinesc 99 de ani de la nașterea actriței hollywoodiene Hedy Lamarr, celebră la vremea…
  • Frumusețea ascunsă a polenizării + VIDEO
    14.04.2012 - 0 Comments
    --> FRUMUSEȚEA ASCUNSĂ A POLENIZĂRII Louie Schwartzberg Polenizarea este esențială pentru perpetuarea vieții pe Pământ, dar…
  • Mafia uleiului de măsline + VIDEO
    11.09.2012 - 2 Comments
    --> MAFIA ULEIULUI DE MĂSLINE Făcăturile chimice au penetrat adânc și piața uleiurilor de măsline. Într-un mod chiar foarte toxic. Într-o societate corectă, am vedea semne de…
  • Lucerna -  tămăduitoare și întineritoare
    26.03.2012 - 0 Comments
    --> LUCERNA - TĂMĂDUITOARE ȘI ÎNTINERITOARE - Datorită efectelor sale terapeutice cu totul deosebite, lucerna mai este numită şi marele tămăduitor. În acest scop, se folosesc…
  • Dr. Călin Mărginean - Tratamentul natural antitumoral. Sistemul de sănătate NEW START (VIDEO)
    11.10.2012 - 5 Comments
    --> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} 800x600 Normal 0 …
  • 10 moduri prin care câinele tău îți spune că are dureri
    29.12.2022 - 0 Comments
    Câinii își vor masca adesea durerea sau o vor exprima în moduri diferite. Deoarece durerea este un semn că ceva nu este în regulă, este important să recunoaștem simptomele durerii canine. Deși unele…
  • Uimitoarele descoperiri ale lui Gaston Naessens + documentar (RO)
    27.08.2012 - 1 Comments
    --> UIMITOARELE DESCOPERIRI ALE LUI GASTON NAESSENS La nu moment dat, peisajul ştiinţei medicale a fost „în pericol” de a suferi o…
  • Vaccinurile - prevenția care îmbolnăvește + eBook
    21.06.2013 - 3 Comments
    --> VACCINURILE PREVENŢIA CARE ÎMBOLNĂVEŞTE ŞI UNEORI CHIAR UCIDE De curând, a fost publicată o carte care a stârnit atât interesul părinţilor, cât şi al medicilor: „Vaccinurile:…
  • Medicamentele pentru colesterol sunt otravă + VIDEO
    26.05.2013 - 8 Comments
    --> MEDICAMENTELE PENTRU COLESTEROL SUNT OTRAVĂ Raymond Francis Biochimistul Raymond Francis este președintele Beyond Health…
  • Bruce Lipton - Frica ucide
    04.02.2016 - 5 Comments
    google_ad_client = "ca-pub-4999547951064265"; google_ad_slot = "1162117595"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; FRICA UCIDE Bruce Lipton Gândurile pozitive…
  • Dr. Călin Mărginean - Atenție la vitamina C și la fructoză
    25.06.2015 - 4 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ATENȚIE MARE LA VITAMINA C ȘI LA FRUCTOZĂ! Dr. Călin Mărginean - Vitamina C, pe care a făcut-o Tata Dumnezeu și pe care a pus-o…
  • Echinacea - inamicul gripei și al infecțiilor
    23.03.2012 - 0 Comments
    --> ECHINACEA – inamicul gripei şi al infecţiilor Se numără printre cele mai preţioase plante de leac din lume şi aceasta datorită unei singure calităţi terapeutice, extrem de…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *