Incredibilele sate ale Indiei + VIDEO




INCREDIBILELE SATE ALE INDIEI

India este a șaptea țară ca mărime din lume. Cei peste un miliard de locuitori ai săi sunt împărţiţi în 2.000 de grupuri etnice, care vorbesc peste 200 de limbi. Țara are o diversitate aproape nemărginită de culturi, peisaje, monumente, vestigii antice şi locuri de explorat. Pentru a crește fluxul turiștilor străini, în anul 2002, Ministerul Turismului din India a lansat o campanie de promovare a țării ca destinație turistică, sub sloganul „Incredibila Indie”. În acest scop, au fost alocați 200 de milioane de dolari. Printre măsurile luate, s-a numărat și educarea populației locale în ceea ce privește eticheta și comportamentul pe care trebuie să le adopte localnicii atunci când interacționează cu vizitatorii străini. Celebrul actor indian Aamir Khan a primit sarcina de a susține această campanie, care a fost denumită Atithidevo Bhava (Oaspeții sunt zei), devenind ambasadorul acestui proiect de amploare. S-a dorit astfel conștientizarea efectelor pozitive ale turismului și sensibilizarea populației în ceea ce privește cultura lor, ospitalitatea și responsabilitatea față de străini. Să facem un mic tur virtual al minunilor mai puțin știute, ce pot fi întâlnite în această fascinantă țară.

Mawlynnong este un sat ce aparține de statul Meghalaya, situat în nord-estul Indiei. Este faimos nu atât pentru atracțiile sale naturale, cât pentru curățenia care domnește aici. În 2003 Mawlynnong a primit prestigiosul titlu de „Cel mai curat sat din Asia”, iar în 2005, de „Cel mai curat sat din India”, din partea publicației Discover India Magazine. Conform recensământului din 2015, satul are 95 de case și cca 500 de locuitori. Aici, rata școlarizării este de 90%. Ocupația principală a localnicilor este agricultura, nucile de areca (betel) fiind cultura principală. Despre aceste nuci se spune că dau o stare de bine, chiar euforică.


Păstrarea curățeniei este o tradiție veche în Mawlynnong, fiind transmisă de către mame fiicelor lor. Frunzele uscate și resturile menajere sunt strânse în pubele din bambus, aruncate într-o groapă și folosite ulterior ca îngrășământ. Toți rezidenții au obligația să participe la curățenia satului. Fumatul și folosirea polietilenei sunt interzise, iar colectarea apei de ploaie este încurajată. Ca sursă de energie, folosesc panouri solare. Acest sat, faimos și pentru faptul că are și cei mai sănătoși locuitori din India, este supranumit „Grădina Domnului”. Urmăriți video-ul de mai jos și minunați-vă!

Dar Mawlynnong mai este renumit și pentru altceva: rețeaua sa de poduri vii, ecologice, care fac legătura cu satele învecinate. Sătenii împletesc și conduc rădăcinile copacilor Ficus elastica în așa fel, încât, în timp, acestea formează adevărate poduri, pe care se poate traversa în siguranță. Unele dintre acestea, începute cu 15 ani în urmă, au acum zeci de metri lungime și sunt extraordinar de rezistente, putând susține greutatea a 50-60 de oameni o dată.


Piplantri este satul ai cărui locuitori plantează 111 pomi fructiferi la fiecare naștere a unei fete. Într-o țară în care venirea pe lume a unui băiat este infinit mai prețuită, locuitorii din Piplantri, statul Rajasthan, nu numai că se bucură de venirea pe lume a unei fete, ci și au creat o tradiție benefică pentru planetă. Acești oameni deosebiți pun mână de la mână și strâng 31.000 de rupii, pe care-i depun la bancă pe numele fetei, într-un depozit pe 20 de ani. Apoi, părinții trebuie să declare sub jurământ, în fața unui notar, că se vor îngriji ca fata lor să meargă la școală, că o vor mărita numai după ce va împlini vârsta legală, iar puieții plantați în numele ei vor fi îngrijiți corespunzător.


De fapt, pentru a asigura supraviețuirea pomilor, întreaga comunitate participă la lucrările necesare. Pomii sunt protejați de termite și de alți dăunători, iar în jurul lor, localnicii plantează aloe vera, o plantă care constituie o sursă de venit. Această tradiție a fost propusă cu mai mulți ani în urmă de un fost lider al comunităţii, Shyam Sundar Paliwal, în memoria fiicei sale, care a murit la o vârstă fragedă. Ideea a prins: în ultimii 7-8 ani au fost plantați cca 250.000 de pomi, iar banii obținuți din vânzarea fructelor acestora sunt ai fetelor în numele cărora au fost plantați, pentru siguranța lor financiară. Sătenii spun că tot cam de-atunci nu s-au mai înregistrat infracţiuni în localitatea lor. Și toate acestea se întâmplă într-o țară în care încă se mai practică feticidul – omorârea fetițelor în pântecele mamei.

Satul care produce bărbați specializați în protecție și pază


Antrenați de la o vârstă fragedă pentru a deveni oameni de ordine, pază și protecție, aproximativ 200 de bărbați din Asola-Fatehpur Beri, un sat de lângă Delhi, lucrează în localuri, cluburi și baruri de noapte din capitala Indiei, ca gărzi de corp ai demnitarilor sau paznici ai unor universități private, spitale și hoteluri de lux. Băieții își încep antrenamentele de mici, în săli de gimnastică și de lupte corp la corp (wrestling), pentru a face față cerințelor unei cariere în domeniul securității.

Satul în care se nasc cei mai mulți gemeni


În Kodinhi, un sat de lângă Kerala, la 1000 de nașteri, 45 sunt gemelare. Și aceasta face ca, în timp ce India, ca țară, are cea mai scăzută rată a nașterilor de gemeni din lume, satul  Kodinhi să aibă cea mai înaltă rată a nașterilor de gemeni din lume. Acest fenomen, care se întâmplă numai de trei generații încoace, este considerat drept o anomalie naturală, și nu o mutație genetică. Sătenii spun că femeile lor au început să nască gemeni din 1949.

Cel mai... încrezător sat din India


Shani Shingnapur din statul Maharashtra, vestul Indiei, este satul cu oamenii cei mai încrezători. De ce? Satul are o tradiție locală neobișnuită: casele lor nu au uși și, prin urmare, nici încuietori. În sat nu există poliție, iar banca locală nu are lacăt. Credința lor în zeitatea locală Shani le-a inspirat convingerea că cel care fură va suporta mânia acestui zeu. Și într-adevăr, această localitate a stabilit un record demn de invidiat. Are cea mai scăzută rată a infracționalității din toată India: zero.

Satul în care oamenii locuiesc împreună cu cobrele


Satul Shetpal din districtul Sholapur al statului Maharashtra a făcut un pas înainte în ceea ce privește trăitul în armonie cu natura. Oamenii de aici nu doar venerează cobrele, ci chiar trăiesc împreună cu ele. Sătenii le asigură locuri de odihnă în grinzile de lemn din tavan, iar când nu-și fac siesta sau dorm acolo sus, cobrele se plimbă liber prin casă, ca orice membru al familiei. Până în prezent, n-a fost raportat niciun caz de mușcătură de cobră în acest sat.

Satul care a fost părăsit peste noapte


Acum un sat-fantomă, Kuldhara, situat în districtul Jaisalmer din statul Rajasthan, era acum 300 de ani căminul unei comunități înfloritoare de brahmani Paliwal. Conform legendei locale, Salim Singh, desfrânatul prim-ministru al statului, s-a îndrăgostit de fiica primarului acestui sat și l-a amenințat că, dacă nu i-o dă de bunăvoie, o va lua de soție cu forța. Pentru a evita această umilire, sătenii au decis să-și părăsească locuințele ancestrale și s-au făcut nevăzuți peste noapte. Dar asta n-a fost tot. Înainte de a pleca, ei au blestemat localitatea: cel ce va cuteza să se stabilească aici, să moară. Până în prezent, nimeni n-a îndrăznit să ignore avertismentul, în afară de câțiva membri ai „Societății paranormale din Delhi”, care au petrecut o noapte în sat. A doua zi, ei au raportat activități supranaturale: umbre mișcătoare inexplicabile, urme de pași, zgomote, atingeri invizibile. 

Satul care practică ciomăgitul bărbaților în timpul Festivalului Holi


Holi este un festival al primăverii, sărbătorit în India de hinduși, sikh și alte religii. Barsane, un sat din apropierea orașului Mathura, sărbătorește Holi într-un mod neobișnuit. Ca parte a unui ritual, bărbații le întărâtă pe femei, ridiculizându-le. Ca urmare, sunt bătuți de către acestea cu niște ciomege lungi, bineînțeles, fără violență, ci doar în joacă. Bărbații se protejează de lovituri purtând turbane pe cap și ținând în mâini niște scuturi improvizate. Înainte de începerea acestui ritual, ei se ospătează din belșug cu mâncare și beau zdravăn.

Satul cu cele mai neobișnuite nume


Cafea, Englez, Înalta Curte, Britanic, Glucoză, Autobuz, Tren, Gramofon, Japonia, Militar, Hotel, Temnicer, Dolar... Vă vine să credeți sau nu, acestea nu sunt doar niște cuvinte, ci numele unor locuitori din Bhadrapura, un sat de lângă Bangalore, capitala statului indian Karnataka. Tribul Hakki-Pikki, care trăiește aici, este alcătuit din negustori ambulanți, care și-au ales numele inspirându-se din viața lor de zi cu zi – obiecte care-i înconjoară, locuri în care ajung, actori de film, alimente etc. Pentru cei dinafara comunității lor, rezultatul este extrem de amuzant.

Satele indiene cu nativi africani


Africani la origine, indieni ca naționalitate și gujarati ca limbă, membrii tribului Siddi din Jambur, statul Gujarat, sunt de etnie Bantu. Au fost aduși în India pentru a servi ca mercenari sau sclavi, de către negustorii arabi și portughezi. Astăzi există ca grup etnic în mai multe state de pe cuprinsul Indiei. Deși sunt în mare parte indianizați, Siddi respectă cu sfințenie o regulă: nu se căsătoresc decât în cadrul comunității lor.

Comentarii

POSTĂRI ALEATORII

  • Cura de „edenizare” + documentar (RO)
    22.06.2012 - 0 Comments
    --> CURA DE „EDENIZARE” Recent, s-a lansat la Botoșani cartea cu titlul Manual edenic de medicină naturistă profilactică și terapeutică semnată dr. Doru Marian Laza. La lansare au…
  • Definiția frigului
    01.05.2012 - 0 Comments
    --> DEFINIȚIA FRIGULUI +20°C - Grecii își îmbracă puloverele (dacă și le găsesc). +15°C - Cei din Hawaii pornesc caloriferele (dacă au). +10°C - Americanii tremură.…
  • Pisica albă, pisica neagră - mituri, legende, superstiții + VIDEO
    27.07.2013 - 0 Comments
    --> PISICA ALBĂ, PISICA NEAGRĂ – MITURI, LEGENDE, SUPERSTIȚII – De-a lungul timpului, animalele i-au provocat omului o gamă largă de sentimente, de la adorație până la repulsie.…
  • Ești ceea ce mănânci
    06.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); EȘTI CEEA CE MĂNÂNCI Beneficiile unui stil de viață sănătos sunt enorme. Trebuie să știți că puteți: • să trăiți mai mult • să…
  • Clarvăzători celebri + documentar (RO)
    18.10.2014 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CLARVĂZĂTORI CELEBRI Cuvântul „clarvăzător” a apărut pentru prima dată în anul 1552, iar cuvântul „clarviziune”, abia după 300 de ani…
  • 20 cele mai înfricoșătoare rase de câini - Cei mai buni câini pentru a ține la distanță intrușii!
    08.01.2023 - 0 Comments
    Oamenii își iau câini din mai multe motive, dar mai ales ca tovarăși de familie și animale de companie. Este un fapt acceptat faptul că a avea un câine în casă este bun pentru sănătatea mentală.…
  • Ioana d’Arc - O eroină reală sau fabricată?
    06.01.2014 - 1 Comments
    --> IOANA D’ARC  O EROINĂ REALĂ SAU FABRICATĂ? Astăzi, grație mondializării informației prin Internet, orizonturile ni se lărgesc și perspectivele ni se schimbă. Aflăm o mulțime…
  • 14 trucuri de economisire a timpului petrecut la calculator
    07.11.2021 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Există 3 tipuri de utilizatori de computer: cei care folosesc mouse-ul, cei care folosesc tastatura și cei care preferă să vorbească cu…
  • 10 reguli ale fotbalului când erai copil
    24.08.2015 - 0 Comments
    1. Cel mai gras era întotdeauna pus portar. 2. Copilul a cărui minge îi aparținea decidea cine joacă. 3. Penalty-urile erau acordate dacă cel faultat înjura suficient de mult. 4. Meciul…
  • Cele mai eficiente metode de slăbire
    29.08.2016 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CELE MAI EFICIENTE METODE DE SLĂBIRE Un astfel de titlu ne-ar putea duce cu gândul la o nouă cură drastică, ce ne va ajuta să slăbim…
  • Contul tău bancar curent + slideshow
    14.04.2013 - 0 Comments
    --> CONTUL TĂU BANCAR CURENT Imaginează-ți următoarea situație: În urma unei competiții, ai câștigat următorul premiu: În fiecare dimineață, banca ta îți depozitează într-un cont…
  • Creatura din Insula Jekyll + documentar (RO)
    14.08.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CREATURA DIN INSULA JEKYLL G. Edward Griffin G. Edward Griffin este un scriitor și producător de film documentar cu multe titluri de…
  • Test de cultură generală (slideshow)
    17.08.2012 - 2 Comments
    --> CULTURA GENERALĂ ÎN CITATE   Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE …
  • OSHO - Viața este o experiență a extremelor + VIDEO (RO)
    28.05.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); VIAȚA ESTE O EXPERIENȚĂ A EXTREMELOR OSHO Viața constă în extreme, este o tensiune între opoziții. A fi exact la mijloc pentru…
  • Misterele Antichității + VIDEO (RO)
    10.07.2014 - 2 Comments
    --> MISTERELE ANTICHITĂȚII Ca să înțelegem ce se întâmplă în zilele noastre și ce se va întâmpla cu noi în viitor este esențial să ne cunoaștem trecutul. Dar cât cunoaștem noi,…
  • Unde, când, cum și cât trebuie să mâncăm
    09.01.2015 - 2 Comments
    UNDE, CÂND, CUM ȘI CÂT TREBUIE SĂ MÂNCĂM Atitudinea omului în fața actului nutrițional, adică felul în care ne comportăm la masă, este cât se poate de individualizată, constituind rezultatul…
  • Totul despre ciocolată
    21.03.2012 - 0 Comments
    --> TOTUL DESPRE CIOCOLATĂ Unora dintre noi ne vine greu să ne imaginăm chiar şi o zi fără ciocolată, ca să nu mai vorbim de o viaţă întreagă. Dar ciocolata, aşa cum o cunoaştem…
  • Nu există colesterol bun și colesterol rău
    28.05.2016 - 7 Comments
    NU EXISTĂ COLESTEROL BUN ȘI COLESTEROL RĂU! La fiecare 5 ani, Comisia consultativă de recomandări nutriționale din Statele Unite (DGAC – Dietary Guidelines Advisory Committee) întocmește un…
  • 10 alimente care vă pot crește imunitatea în mod natural
    15.10.2020 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Peste 23 de milioane de oameni se îmbolnăvesc în fiecare an doar prin consumul de alimente contaminate, potrivit OMS. Și, conform unui alt…
  • 10 fapte fascinante despre gândaci + VIDEO
    20.12.2022 - 0 Comments
    Majoritatea proprietarilor de locuințe sunt conștienți de riscurile pentru sănătate și siguranță asociate cu infestările cu gândaci, inclusiv alergiile și astmul declanșate de alergenii gândacilor,…
  • Rosa Kuleshova - Femeia care vede cu pielea
    24.11.2013 - 0 Comments
    --> ROSA KULESHOVA – FEMEIA CARE VEDE CU PIELEA – Greșeala anumitor empirici este aceea de a crede că paranormalul lor este superior științei experimentale. Însă acum, necunoscutul…
  • 8 tehnici japoneze pentru a învinge lenea
    05.06.2023 - 0 Comments
    Și tu îți lași toată munca pentru mâine?Ai acea zi de mâine?Deseori s-a întâmplat să vă gândiți că mâine veți face un lucru, dar rareori chiar l-ați și făcut.Toată lumea știe că toți avem la…
  • Ce tipuri de oase pot consuma câinii?
    05.12.2021 - 0 Comments
    Este un pic mai complicat decât credeai.Câinii și oasele merg împreună ca untul cu dulceața, nu? Eh, într-un fel. Există unele oase pe care câinii le pot mânca (sau, tehnic vorbind, mesteca) și…
  • Statul pe scaun este considerat la fel de rău ca și fumatul?
    16.07.2023 - 0 Comments
    Nu, statul pe scaun nu este considerat la fel de rău ca fumatul în ceea ce privește riscurile pentru sănătate. Fumatul este un obicei extrem de dăunător care este recunoscut pe scară largă ca fiind…
  • Diabetul nu e, practic, o boală! + VIDEO
    06.06.2016 - 7 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); DIABETUL NU E, PRACTIC, O BOALĂ! prof. dr. Roman Morar În urmă cu câţiva ani, scriam despre DIAVIT – cel mai nou şi mai…
  • Interviu cu Nikola Tesla + VIDEO (RO)
    26.08.2016 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); INTERVIU CU NIKOLA TESLA REALIZAT PENTRU REVISTA „IMMORTALITY” ÎN ANUL 1899,   ÎN LABORATORUL SĂU DIN COLORADO SPRINGS -…
  • Cânepa - fibra de aur a României + documentar (RO)
    04.11.2016 - 2 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CÂNEPA – FIBRA DE AUR A ROMÂNIEI Ne-am născut într-un loc în care o plantă naturală care tratează cancerul, SIDA, bolile și durerile de…
  • Principalii factori ruinători ai sănătății + documentar (RO)
    19.07.2012 - 2 Comments
    --> PRINCIPALII FACTORI RUINĂTORI AI SĂNĂTĂŢII, CARE VĂ POT PRIVA DE CEL PUȚIN 10 ANI DIN VIAŢĂ dr. Călin Mărginean - Consumaţi în fiecare zi băuturi alcoolice; - Fumaţi…
  • Casa Regală de România
    11.06.2012 - 0 Comments
    --> CUVÂNTUL REGELUI MIHAI ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI CU OCAZIA ÎMPLINIRII VÂRSTEI DE 90 DE ANI Sunt mai bine de 60 de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la…
  • Comunități umane care demonstrează rolul alimentației naturale
    22.07.2015 - 3 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); COMUNITĂȚI UMANE CARE DEMONSTREAZĂ ROLUL ALIMENTAȚIEI NATURALE Mulți oameni și-ar schimba mai degrabă religia decât stilul…
  • Faceți cunoștință cu Booby cu picioare albastre - adorabila pasăre „personaj de desene animate” + FOTO
    01.01.2022 - 0 Comments
    Unul dintre cei mai faimoși și carismatici locuitori ai insulei Galapagos, Booby - corbul de mare cu picioare albastre, este aproape ca un personaj de desene animate.Cu picioarele de un albastru…
  • 40 de alimente de evitat pentru bărbații de peste 40 de ani
    23.10.2023 - 0 Comments
    Pe măsură ce îmbătrânești, sunt zile în care îți dai seama că nu mai ești la fel de în formă, puternic sau în formă ca înainte. În unele zile, îți dai seama că nu mai poți face lucrurile pe care le…
  • 7 motive pentru care ești mușcat de țânțari mai des decât alții
    28.08.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Te-ai întrebat vreodată ce face ca sângele tău să fie atât de delicios pentru nenorociții ăștia zburători? Se pare că sunt multe motive…
  • 24 Titanic Facts You Probably Didn't Know About + VIDEO
    20.12.2022 - 0 Comments
    1. The richest passenger on board the Titanic was John Jacob Astor IV. His net worth was around $85 million (or $2 billion in today's terms). Astor perished with the Titanic. He was last seen smoking…
  • Rețete culinare - Hrana crudă
    07.04.2012 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); REȚETE DIN CADRUL BUCĂTĂRIEI CRUDIVORE Există multe moduri de a mânca și a bea care ne permit să dobândim o bună stare de sănătate.…
  • 9 obiceiuri cotidiene de care ar fi bine să scapi cât mai repede posibil
    28.11.2021 - 0 Comments
    Așteptați cu nerăbdare o ceașcă de cafea fierbinte și parfumată în fiecare dimineață? Nu puteți urmări un film fără să ronțăiți niște popcorn sărat cu unt? Dacă răspunsul tău este da, atunci poți fi…
  • Motan curios dat afară din bibliotecă, obține sprijin masiv pe Internet + FOTO
    27.12.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Faceți cunoștință cu Max, motanul, o felină curioasă care iubește să exploreze Colegiul Macalester din apropiere. Max a fost salvat de…
  • Moartea din cauze medicale + VIDEO
    06.03.2017 - 0 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MOARTEA DIN CAUZE MEDICALE Dr. Joseph Mercola este un cunoscut medic american, care s-a remarcat nu numai ca un promotor al…
  • Medicina călugăriței Hildegard von Bingen
    13.04.2012 - 2 Comments
    --> MEDICINA LUI DUMNEZEU  DATĂ CĂLUGĂRIȚEI HILDEGARD VON BINGEN După o dispariţie de 800 de ani, au fost descoperite cunoştinţele detaliate ale călugăriței germane Hildegard…
  • Condimentele și mirodeniile
    21.03.2012 - 1 Comments
    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CONDIMENTELE ŞI MIRODENIILE - BENEFICIILE LOR PENTRU SĂNĂTATE - Condimentele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da…

Avertisment!

Frumoasa Verde” este un blog de cultură generală, care cuprinde teme din toate domeniile vieții. Articolele din domeniul sănătății sunt alcătuite sau preluate cu grijă, din surse considerate de noi respectabile, dar nu se constituie în sfaturi medicale autorizate.

CONTACT

Nume

E-mail *

Mesaj *